Loțiuni, poțiuni și alte cosmetice

cosmetice

sursa foto: unsplash.com

Ce-ar fi un blog de lifestyle, chiar și unul mai puțin glossy, fără câteva cosmetice? Nu sunt vreo expertă, nu am răbdarea și nici talentul necesar, dar sunt femeie! Am crescut privind cu jind la cremele și parfumurile mamei, la fardurile uneia din mătuși și ce să mai zic de rujul acela verde care devenea roz? Toate acele cutiuțe, borcănele îmi păreau adevărate recipiente cu poțiuni magice și-abia așteptam să le am și eu pe ale mele.

Mama știa că-mi plac așa că mă mai lăsa să-i utilizez rujul. În fond ce puteam face? Să mă mozolesc? Ei, eu l-am folosit și pe post de culoare pe când cică voiam să desenez o floare pe un caiet (nu, nu am încercat pereții sau poate nu-mi amintesc). Una din mătuși mi-a adus trusa ei de farduri (pardon, „machiașuri” – așa le spuneam). Ce am făcut cu ea? Am folosit-o aproape în întregime pentru a-mi „înfrumuseța” păpușile. Eh, ce vremuri, ce amintiri!

Timpul a trecut. Am început să mă lupt cu acneea. După cum v-am mai spus, am tot căutat leacuri. Acum o țin sub control, iar într-un articol viitor promit să vă povestesc cum am ajuns aici. Astăzi o să mă rezum la a vă povesti cum îmi țin tenul gras în frâu cu ajutorul unor cosmetice și dermatocosmetice și nu doar atât.

Trusa mea de cosmetice și dermatocosmetice pentru tenul gras

După cum v-am spus mai sus nu am timp și nici talent pentru a mă machia. Însă sunt câteva produse pe care le folosesc cu sfințenie.

1. Curățare – gelul Effaclar de la La Roche Posay

Un ten curat e un ten sănătos. Suntem intoxicați cu acest slogan, dar e unul extrem de adevărat. Eu am luptat să am tenul pe care îl am acum. Doar cine a avut acnee știe ce înseamnă să te uiți cu jind la toți cei cu „fața limpede” (cum zicea mamaie). Ei la mine a fost mai greu să obțin asta. Am tot căutat produse, am încercat măști, medicamente…

Am urmat și un tratament medical, da (v-am mai povestit). Problemele se tratează cel mai bine de la interior, dar uneori trebuie acționat și de la exterior. Am primit de la o prietenă o mostră de gel Effaclar de La Roche Possay și după cele trei utilizări câte mi-au fost permise de ambalajul micuț știam că e ceva benefic pentru tenul meu. Îl folosesc de vreo patru ani deja. Am făcut unele pauze, dar mă întorc mereu la el pentru că nu găsesc nimic mai bun pentru a-l înlocui. Practic, tenul meu e într-o relație serioasă cu acest gel de curățare.

2. Tonifiere – Apa Termală La Roche Posay

Tonifiere e mult spus, de vreme ce tenul meu nu s-a înțeles niciodată cu vreo loțiune tonică. Folosesc în schimb, apa termală La Roche Posay. Îmi place că-mi revigorează tenul și-l face cumva mai elastic. (Și nici nu am senzația aceea cum că mă strânge fața după ce o aplic).

În plus, mai folosesc apa termală și pentru iritații, arsuri (solare sau „bucătărești”), mici răni, după epilat… E un soi de produs minune pentru mine, de aceea nu-mi lipsește niciodată!

3. Hidratare – crema Sebo Vegetale de la Yves Rocher

La fel ca-n cazul gelului de curățare, și-n cazul cremei am tot făcut „cercetări”. Ba tenul producea și mai mult sebum, ba lucea, ba îmi ieșeau și mai multe coșuri – și asta deși foloseam produse pentru tenul gras. Eh, dar când am descoperit crema Sebo Vegetale toate astea au dispărut ca prin magie. E ușoară, se absoarbe rapid, miroase frumos (dar nu țipător), se înțelege de minune cu tenul meu. Nu știu ce aș putea cere mai mult de la o cremă!

Farduri și alte briz-briz-uri cosmetice

Având în vedere toate experiențele mele, încerc să nu-mi încarc tenul cu cosmetice. Nu folosesc nici măcar fond de ten (bine, cu excepția ocaziilor, dar atunci mi-l aplică un make-up artist). Ce vorbesc de fond de ten? Eu folosesc destul de rar fard, iar tușul nici acum nu îmi e cu putință să trasez o linie dreaptă! Sunt dependentă, în schimb, de rimel. Oricât de grăbită aș fi dimineața, rimelul e sfânt, la fel și rujul sau balsamul de buze (depinde de stare).

Rimelul meu preferat? Sexy Pulp Maro de la Yves Rocher. Îmi place că dă și volum și alungește. Folosesc rimel maro pentru că… odată am luat din greșeală culoarea asta și am realizat abia acasă. Parcă mi-a plăcut mai mult cum îmi stă cu el decât cu cel negru și am rămas la el. Avem o relație de cinci ani deja!

Rujul preferat? Matte Me de la Sleek (evident, e mat, nu-mi plac rujurile lucioase). Culoarea preferată? Bittersweet. Rujul ăsta mă definește cumva. E… ca mine, ce pot spune mai mult?

View this post on Instagram

My weapons ❤️

A post shared by Diana Elena (@diana_elenan) on

Tot de la Sleek am și două truse de farduri. Le țin pentru atunci când nu am timp să mă programez la machiaj sau uit să fac asta sau pur și simplu nu e un eveniment care să ceară ceva mai sofisticat. Mi se par cele mai bune farduri pe care le-am avut vreodată și nu aș mai încerca altă marcă.

Demachiere

Demachierea e importantă indiferent de cât de mult machiaj porți. Produsul meu preferat pentru asta este emulsia cu lăptișor de matcă Doina de la Farmec (clasic, nu?). Însă mai variez. Acum folosesc apa micelară cu mac tot de la Farmec pe care am primit-o ca urmare a participării mele la Spring Superblog. Trebuie să recunosc, îmi pare bună, dar tot emulsia e preferata mea.

cosmetice - laptisor de matca

sursa: farmec.ro

Acestea sunt produsele pe care le folosesc. Le recomand? Da, dar trebuie să știți că fiecare ten e diferit totuși. Voi ce cosmetice folosiți?


P.S. Acest articol nu este în niciun fel afiliat vreunei firme menționate, nici vreunei campanii. Este o recomandare sinceră a unor produse în care am încredere.


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021