Dileme de cititoare modernă

dileme de cititoare modernă

sursa foto: unsplash.com

Viața de cititor e cumva idealizată. Parcă prea ne văd toți stând într-un locșor comod cu o carte și o băutură aburindă lângă sau… mă rog, orice alt decor instagrammabil. Eh, dar avem și noi „problemele noastre existențiale”. Astăzi vă voi scrie despre ale mele dileme de cititoare modernă. Însă vă invit și pe voi să-mi scrieți despre ale voastre, iar la finalul săptămânii voi reveni cu un articol format din răspunsurile voastre 🙂

Ale mele dileme de cititoare modernă

Cartea în format fizic sau mai bine ebook?

Cei care mă citesc și pe Illusion’s Street știu deja că citesc destul de des cărți în format electronic, de fapt în ultima vreme cred că mi-am cumpărat mai multe ebooks decât cărți tipărite. Asta deoarece mi se par mai practice. Însă nimic nu se compară cu senzația de a ține în mână o carte tipărită…

Am citit cartea, mai are rost să mă uit la film? (sau viceversa)

Ah uite un lucru despre care se tot discută peste tot. E adevărat că un film nu are cum să surprindă tot ce se întâmplă într-o carte, dar nu toate filmele ce au la bază cărți sunt slabe. Mie, de pildă, mi-au plăcut tare mult Parfumul și Înainte să te cunosc – ambele filme bune ce au fost realizate după cărți la fel de bune.

Bine, sunt și filme care m-au dezamăgit și aici o să menționez Înainte să adorm și Mănâncă, roagă-te iubește. În ambele cazuri nu am trecut de jumătatea filmului, deși cărțile le-am devorat. Un caz aparte pentru mine sunt Memoriile unei gheișe și P.S. I Love You – deși filmele mi-au plăcut, cărțile nu prea m-au dat pe spare (ori aveam eu așteptări prea mari). În cazul acesta chiar sunt împărțită. De aceea cred că evit să citesc Fata dispărută.

Hardcover sau paperback?

Un hardcover arată tare bine, dar adesea e mai greu… Paperback-ul, în schimb e mai ușor. Dar asta nu-l face fragil?

O carte mega-promovată sau ceva mai puțin cunoscut?

Hmmm, e o vorbă conform căreia nu trebuie să te duci cu sacul la pomul lăudat. Dar tentația e mare, nu? Și ce să mai zic de comorile livrești încă nedescoperite pentru că nu beneficiază de aceiași promovare? Decizii, decizii…

Clasic sau contemporan?

Apreciez rafinamentul clasicului, dar vibe-ul contemporan mă atrage și el. Parcă sunt trasă în direcții opuse.

Mai citește cineva în autobuz?

De fiecare dată când am o carte tipărită cu mine în autobuz parcă simt cum toți se uită la mine. E greșit cumva să citești în autobuz? I se mai întâmplă asta cuiva?

Ce semn de carte se potrivește cu cartea asta?

Serios, eu chiar mă gândesc serios la asta. Nici nu știți cât mă bucur atunci când o carte are și un semn asortat 😀

Aici se încheie lista mea de dileme de cititoare modernă. Sunt tare curioasă dacă și vouă vă trec prin minte astfel de chestii. Evident, aștept și răspunsuri din partea domnilor (dar în acest caz voi redenumi articolul).


Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: