Jurnal – 16 iunie 2019

jurnal
sursa foto: Unsplash.com

După atâta ploaie, a venit în sfârșit vara. Acum avem un alt motiv pentru a ne plânge: căldura. Cumva, parcă nimic nu ne mai convine. Când e prea-prea, când e foarte-foarte. Ne învârtim într-un soi de cerc vicios. Dar, hai să las filosofiile! Mai bine scriu o filă de jurnal…

Săptămânile acestea am fost tare prinsă. Nu-i ușor să ții două bloguri atunci când ai un job full time și-o casă de îngrijit. Oare va inventa cineva vreodată un soi de alternator care să ne permită să prelungim ziua cât să le putem face pe toate?

Azi e duminica Rusaliilor. Sărbătoare mare la mine la țară (am povestit despre ea aici). Însă vremurile acelea s-au cam dus. Păcat… Uneori ni se pare că ne pierdem câte-o picătură din esența noastră pe zi ce trece.

În fine, tot azi speram să pot posta răspunsurile voastre la articolul Dileme de cititoare modernă. Însă nu am primit răspunsurile la care mă așteptam, aș fi vrut să aflu care sunt dilemele voastre. În schimb, am primit comentarii pe marginea celor expuse de mine. Prin urmare, cu scuzele de rigoare, am decis să abandonez această idee. Nu cred am explicat eu prea bine… dar asta e… îmi asum nepublicarea unui articol care nu ar fi ieșit cum mă așteptam.

Afară e tot cald. S-a mai răcorit puțin, dar aerul e încă sufocant. Am profitat totuși și-am ieșit să beau o limonadă, aveam nevoie de ea.

Ascult – nu ascult nimic. Voi ce recomandați?

Citesc antologia de povestiri romance Castele de Nisip și-mi place tare mult. Promit să vă scriu mai multe despre ea curând.

Îmi doresc să vină concediul mai repede.


Voi ce mai faceți, dragilor? Unde vi se pare mai potrivită rubrica jurnal: Pe De-ale Dianei sau pe Illusion’s Street? Sau să mă gândesc să fac câte un jurnal adaptat pe tipologia fiecărui blog?
7 thoughts on “Jurnal – 16 iunie 2019”

 • Într-o totală neconcordanță cu jurnalul tău, ți-aș recomanda o melodie de care mi-a reamintit cineva.

  https://youtu.be/KmzFp0SPGBs

  De Moși, pe la noi încă se mai păstrează obiceiul de a da străchini de lut. Iar de păsat aș spune că nu am mai auzit din copilărie, de pe vremea în care încă mai aveam în oraș moară, la care încă se mai măcina porumb. Vremuri și amintiri, cu stat “la coadă ca la moară”, cu privirile furate de curgerea apei la scoc, cu poveștile depănate de cei vârstnici, cu…
  Uneori tehnologia ne “ajută” să pierdem tradiții și obiceiuri, poate și pentru că ne îndepărtează cumva de cei din jurul nostru, chiar dacă ne apropie de cei aflați la depărtări considerabile.

  • Bun cântec 🙂 Și la mine la țară se mai împarte de Moși, dar a devenit cam comercial… și da, tehnologia, e și bună, și dăunătoare în același timp.

 • E ok jurnalul aici, zic eu, desi poti, din cand in cand, sa faci si un jurnal specific stradutei. Astept cu interes impresiile despre antologie! Ascult de toate, asa cum e stilul meu eclectic. Miercuri mai multe, pe blog. 🙂

 • Eu muncesc şi mă gândesc acum să fug şi eu la o limonadă după ce termin programul. Din aia cu mentă multă, un deliciu.
  Ar fi tare interesant câte un jurnal adaptat. Dar tu ştii cum îţi e mai uşor şi mai bine.

  • Vai, ce poftă mi-ai făcut 🙂 Și eu înclin spre câte un jurnal adaptat, o să mă gândesc ce și cum fac 🙂

Lasă un răspuns