Și tu? Când te apuci de făcut copii?

Și tu? Tu când când te apuci de făcut copii? Sunt sigură că mami tău abia așteaptă un nepoțel. Pfff… altă întrebare nu mai găsea. Dau ochii peste cap, dar doar în mintea mea (politețea). Până nu de mult oamenii mă întrebau când mă mărit – parcă era un soi de cursă pentru a face acest pas cât mai repede, să nu te-apuce pragul de 30. De parcă-ți găsești un soț în vitrină la mall. Acum că s-au calmat cu asta – au găsit alt subiect: copii. Știți cum e, gura lumii e mereu flămândă.

Am 29. O relație – nu perfectă (nu cred în așa ceva), dar frumoasă. Un job stabil de corporatist. O casă a mea. Ce-mi trebuie mai mult pentru a trece la nivelul următor?

copii

sursa foto: unsplash.com

Timp? Viața mea se împarte în ședințe și conferințe de la 8 la 16 (uneori intră și-n prelungiri), treburi casnice de la 17 la 19 și sunt liberă doar după cină. Nu. Nu asta e problema. Cu siguranță m-aș putea reorganiza. Griji? Oh, da – am griji: unele le car cu mine, în laptopul de serviciu, altele le car în minte. Dar nici astea nu-s piedica mea. Ce-i aia o viață fără griji? Ar fi frumoasă, dar fadă!

Adevărul…

…adevărul e că sunt de părere că un copil nu se face oricum. Trebuie să fii pregătit pentru asta. Material (de preferat) și mental. Un copil nu-l faci pentru a bifa încă un task de pe checklist-ul vieții. Un copil îl faci atunci când simți că e timpul, nu la întâmplare. (Oricum ne-am umplut țara de copii făcuți la întâmplare, trebuie doar să vă uitați la Acces Direct pentru a vă convinge. Asta e trist, tare trist.) Sigur, dacă apare într-un moment în care în viața ta ai un oarecare echilibru e un lucru bun. Dar nu să-l faci la nimereală!

Un copil e o binecuvântare și o responsabilitate. Nu am făcut un copil până acum pentru că nu am fost pregătită pentru asta. Nu aveam echilibru în viața mea, nu aveam alături de mine un om lângă care să simt că vreau să prind rădăcini. Acum am. Deci de-acum încolo poate mă voi gândi la asta.

Viața mea e a mea. Decizia de face unul sau mai mulți copii nu aparține nimănui altcuiva decât viitorilor părinți! Nu m-am angajat la Gura Lumii SRL pentru a-i mulțumi!

P.S.

Desigur, aceasta e doar cazul meu. Sunt cupluri care aleg să nu aibă copii din motive medicale. Nu pot discuta eu asta. Nu am competențe. Însă ar fi tare frumos dacă lumea ar începe să nu ne mai pună borne pe traiectoria vieții și apoi să ne judece după ele.


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021