Vacanța în Turcia (1): despre formalități, drum și Alanya

Vacanța în Turcia este una din opțiunile preferate ale românilor atunci când vine vorba de un mod de a-și petrece concediul de vară. Eu tocmai m-am întors dintr-o călătorie în Țara Semilunii și nu pot să nu mă întreb cum de s-a scurs timpul atât de repede? Sunt deja de trei zile în țară și încă tânjesc după un mojito pe plajă și după valuri… Eh, din păcate, all good things come to an end, vorba cântecului. Însă pentru că știu că sunteți curioși, o să mai insist puțin asupra amintirilor din concediu pentru a vă povesti totul despre această vacanță ce nu aș fi vrut să se mai termine. (Și cred că și ei i-a plăcut de mine, din moment ce la final am găsit o piatră în formă de inimă 🙂 )

vacanța în turcia

Vacanța în Turcia: cum am făcut rezervările? Ce formalități sunt de îndeplinit?

Nu știu voi, dar eu sunt de părere că orice călătorie bună se pregătește din timp. (Bine, îmi plac și călătoriile spontane, dar cel puțin în cazul concediului de vară prefer să fiu pregătită.) Așa că mi-am planificat vacanța în Turcia încă din ianuarie. După o scurtă deliberare am decis că opțiunea cea mai potrivită pentru noi este Anatalya.

Odată luată această decizie, restul a fost ușor. Am intrat pe directbooking.ro – locul de unde ne rezervăm de obicei vacanțele ceva mai complexe – și-am început căutările. Apoi, după o jurizare gen Românii au talent, varianta care a primit 4 de da a fost Saphir Hotel and Villas din Konakli, regiunea Alanya.

Ce formalități sunt de îndeplinit pentru a ajunge în Turcia?

Pentru a putea intra în Turcia trebuie să aveți un pașaport cu o valabilitate de cel puțin 150 de zile de la momentul intrării în țară. Intrarea pe baza cărții de identitate este interzisă.

În cazul în care nu știți care este procedura de obținere a pașapoartelor, vă recomand să consultați pagina Direcției Generale de Pașapoarte. De asemenea, vă recomand să vă programați online. Eu așa am făcut și am sărit peste o coadă destul de mare.

Cum am ajuns în Turcia?

Pachetul de vacanță ales de noi a fost operat de Fibula Air Travel. Acesta a cuprins, pe lângă cazare, și transportul cu avionul precum și transferul la hotel. Deci nu am avut nicio emoție în privința transportului. (O mică paranteză, zborul este superb, mai ales la aterizare și decolare, când pilotul trebuie „să întoarcă” pe deasupra mării.)

Odată ajunși pe aeroportul din Antalya, am fost preluați de un reprezentant al agenției, am urcat într-un autocar și am pornit la drum. La întoarcere, a fost cam același lucru. Cele două drumuri s-au petrecut fără prea mari emoții. Spun asta pentru că la întoarcere, șoferul ne-a cam dat ceva palpitații legate de pierderea avionului deoarece a condus mult prea încet.

Câte ceva despre Antalya și Alanya

În timpul celor două transferuri am aflat câte ceva despre Antalya și districtul Alanya.

Astfel, am descoperit că Antalya este principala regiune turistică a Turciei (având un litoral de 657 de kilometri). Însă, în afară de asta, este și o importantă zonă agricolă. De-a lungul drumului am fost surprinsă să văd extrem de multe sere și … bananieri (apropo, au niște banane delicioase). Hotelul nostru se afla într-un orășel din districtul Alanya – cea mai frumoasă zonă din Antalya, potrivit ghidului nostru. Nu știu dacă e chiar cea mai frumoasă, dar mie mi-a plăcut. Vă las aici doar câteva poze făcute din autocar 🙂

  • vacanța în turcia
  • vacanta în turcia

Un alt lucru care m-a uimit a fost viteza uluitoare cu care s-a dezvoltat turismul în zonă. Până acum vreo 30 de ani exista un singur hotel de patru stele în regiune, acum există aproximativ 3000 de hoteluri de patru și cinci stele. Plus infrastructura aferentă. La noi oare de ce nu se poate? Unde mai pui că ei nu prea au plaje ca ale noaste? (Dar despre plaje vom vorbi în episodul următor.)


P.S. Acest articol nu este afiliat sau sponsorizat de directbooking sau Fibula. Numele lor a fost menționat în scop pur informativ.


Partea a doua

Partea a treia

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: