Vacanța în Turcia (2): Despre Cazare

Astăzi e timpul pentru penultima parte a povestirii mele despre vacanța în Turcia. Dacă ar fi fost după mine, aș mai fi stat cel puțin încă de două ori pe-atât. Însă am destule îndatoriri pe care, oricât aș vrea, nu le pot ignora. Până la urmă, nu am aprecia la fel de mult concediul dacă am putea avea oricât, oricum, oricând (cel puțin eu nu). Dar, trebuie să recunosc, concediul ăsta m-a lăsat tânjind… de ce – veți vedea, aveți doar puțintică răbdare.

Unde-am rămas cu povestitul? Ah da… trebuia să vă povestesc cum a fost cazarea. Așa cum v-am spus în prima parte, mi-am petrecut sejurul în Turcia la Saphir Hotel and Villas. O locație superbă, de patru stele (e drept, nu de cinci cum e moda, dar review-urile locației m-au convins să aleg această variantă în detrimentul unei stele în plus) cu plajă proprie și multe altele.

Cum am petrecut sejurul la Saphir Hotel and Villas?

În mare, mi-a plăcut șederea mea la hotel Saphir. Personal amabil, curățenie aproape zilnic, prosoape de plajă schimbate la două zile… Și astea-s doar câteva lucruri. Un alt aspect a fost mâncarea: variată, delicioasă (găseai ceva pe gustul oricui, mai puțin porc), multe preparate din legume, bucătărie caldă și rece, în fiecare seară aveam câte un eveniment tematic. În plus, erau disponibile și gustări pe plajă (pide, pizza, fursecuri, saleuri, sandviș-uri, înghețată) + băuturi la discreție. Ce să vă spun, am venit cu 3 kilograme în plus – lucru de înțeles, zic eu 🙂 Priviți doar postarea asta de pe Instagram:

Delicios, nu? Să mai zic de baclavale? Mai bine vă arăt! (Dacă sunteți la dietă sau nu ați mâncat, mai bine săriți peste această parte).

Bine, aveam și fructe la discreție… iar într-o seară am avut niște pepeni superb sculptați!

vacanța în turcia

Pentru că țin la voi, nu vă arăt și momentul în care ni s-a adus tort de înghețată într-un mod… triumfal, cu torțe și tot tacâmul unei intrări de senzație. Cred că ați prins ideea: vacanța în Turcia nu e pentru cei care țin la siluetă. (Sau cel puțin a mea nu a fost).

Plaja

Hai mai bine să lăsăm mâncarea deoparte și să vă povestesc despre plajă. Față de multe alte hoteluri (inclusiv cu o stea în plus), la Spahir am avut acces direct pe plajă. Trebuia doar să trecem prin superba grădină a hotelului și ajungeai pe plajă (adică o plimbare plăcută de vreo 2-3 minute printre palmieri, lămâi și arbori ce produc lime (nu știu cum să le zic) + alte plante. Pentru a ajunge la plajă de la alte hoteluri trebuia să treci printr-un tunel, să aștepți un soi de tractoraș, etc. Am fost tare norocoși. Atenție totuși: plajele nu sunt cu nisip, ci cu nisip și pietricele, iar în apă sunt bolovani (deci vă recomand încălțări speciale – eu am luat din Decathlon).

  • vacanța în turcia
  • vacanța în turcia

După cum ați văzut, pe plajă aveam și un ponton cu un tobogan interesant (asta pentru cei care știu să înoate), dar și un lounge unde te puteai relaxa la umbra cu un cocktail sau o gustare de la unul din barurile de pe plajă sau din apropierea acesteia.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că pe plajă se simțea tot timpul o briză ce făcea căldura mai suportabilă (și, credeți-mă, a fost cald!).

Alte opțiuni de distracție la hotel

Cei care nu doreau să stea la plajă, puteau alege una dintre cele două piscine. Sau puteau merge la spa… Sau se puteau relaxa în grădină, în zona de jocuri, puteau face fitness, etc. În plus, în fiecare seară erau organizate spectacole cu diverse teme: de dans, tradițional turcești, concurs de miss, acrobați… Pe scurt, nu aveai cum să te plictisești.

Per total, cazarea mi s-a părut…

…De nota 9. Mai erau mici lucruri de îmbunătățit. Cu plaja nu se putea face nimic, dar nu m-au deranjat prea tare pietricelele. În schimb cu zgomotul da… Sau cu cameristele care de două ori au venit înspre după-amiază să facă curat în camere (în majoritatea zilelor veneau dimineața, dar au fost două în care au venit după ora 15 – de aceea am zis mai sus „curățenie aproape zilnic”).

Totuși, șederea mea la hotel a fost una plăcută și chiar aș repeta experiența. Pentru mulți, serviciile pe care le oferă o astfel de cazare este suficient pentru a face vacanța în Turcia de neuitat. Însă pentru cineva cu dorul de ducă în vene… nu prea. În episodul următor o să vă povestesc ce am mai făcut și ce aș fi vrut să fac (și de ce nu am reușit).


Până la următorul articol, nu uitați că vă aștept pe Facebook, Instagram și Illusion’s Street.


Partea a treia

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: