Vacanța în Turcia (3): Ce am făcut și ce aș fi vrut să fac

Eh, acum e acum! E momentul să scriu ultimul episod despre vacanța în Turcia, apoi să încui totul în sertărașul cu amintiri frumoase din minte. Până acum v-am povestit despre drum și cazare. Dar, am mai făcut ceva în timpul acestei călătorii: am vizitat bazarul din Konakli. Că doar nu era să stau locului!

Bazarul din Konakli și alte magazine din împrejurimi

În apropierea hotelului se afla un centru comercial, iar peste stradă un mall și imediat lângă el se întindea bazarul din Konakli. Ce înseamnă asta: shopping la greu. Sigur, în mall nu puteai negocia, dar în centrul comercial și mai ales în bazar reușeai să obții niște reduceri bunicele (poate nu atât cât te-ai aștepta, dar bunicele).

Având în vedere faptul că eram într-o zonă populată majoritar de turiști ruși sau nemți, prețurile erau pe măsură, iar reducerile erau de vreo 5 euro (atât am putut să negociem noi). (O mică precizare: se putea plăti în euro, dolari sau lire turcești. Noi nu am mai schimbat banii văzând asta). Am vizitat bazarul și am fost fascinată mai mult de culori decât de produse, sincer… deci shopaholica din mine nu a fost atât de satisfăcută, dar fotograful da. Iată câteva imagini surprinse:

 • vacanța în turcia

Frumos, nu? Multe culori. Vânzători care te îmbie să intri la ei în magazin spunându-ți de Hagi și Popescu… exact cum te-ai aștepta.

Ce aș fi vrut să mai fac în vacanța în Turcia?

Călătoarea din mine ar fi vrut să mai viziteze. Încă de când mă documentam despre vacanța în Turcia, pusesem pe listă castelul din Alanya + un tur al orașului, Turnul Roșu. Asta în primă fază. Apoi aș mai fi vrut acvariul din Alanya și o excursie la Pamukkale sau Capadocchia. Însă o răceală prinsă nu știu cum mi-a tăiat tot cheful. Am primit sentința de a sta pe plajă scoțând toată gheața din mojito înainte de a-l bea.

Eh, cu siguranță va mai fi o data viitoare! Mă voi asigura să fie. Abia am prins gustul Turciei: aromat, cald, dar răcoritor…

În concluzie

Aici se încheie seria mea de articole despre vacanța în Turcia de anul acesta. Sigur vor mai urma și altele. De ce? Pentru că mereu mi-a plăcut cultura lor. Pentru că mi-a plăcut tare mult ce am văzut. Pentru că aș fi vrut să văd mai mult. Pentru că turcii știu să facă turism.

Sper că v-a plăcut mica incursiune și că veți mai veni în alte călătorii virtuale cu mine 🙂


P.S.

Nu uitați să mă urmăriți și pe rețelele sociale și, evident, pe străduța de iluzii!
15 thoughts on “Vacanța în Turcia (3): Ce am făcut și ce aș fi vrut să fac”

 • Îmi pare rău că te-ai îmbolnăvit în vacanță. Știu ce înseamnă că am pățit-o și eu de câteva ori. Dar ai un motiv în plus să te întorci să faci ce ți-a mai rămas pe listă.

 • Bazarurile îmi plac doar să le vizitez. Nu-mi place însă să fac cumpărături pentru că nu știu și nici nu-mi place să mă tocmesc. Pur și simplu nu pot și mă enervez tare de tot. Rar îmi iese să-mi păstrez calmul. În Cappadochia vreau și eu să fac excursia cu balonul cu aer cald 🙂

  • Nici mie nu-mi place chestia asta cu tocmitul. Ba chiar am luat un set de ceai fără să mă mai tocmesc că nu aveam chef :)) Și eu vreau o plimbare cu balonul 🙂

 • Trebuie să recunosc: din nu știu ce motiv, cât timp am citit articolul tău, am avut în minte, ca fundal sonor, una dintre melodiile lui Tarkan. ) La Capadocchia visez și eu să ajung pentru a zbura cu balonul și a mă bucura de peisaj.

  • Ah… și eu m-am gândit la Tarkan cât am stat acolo… cred că e inevitabil. Eu abia aștept data viitoare!

 • Niciodata sa nu te gandesti la ce-ai mai fi putut vizita. Tot timpul exista locuri care mai putea fi vizitate. Dar ele sunt fix pt ca atunci cand vei reveni intr-un loc sa nu te plictisesti 🙂

  • Să știi că ai dreptate. Mereu mai apare ceva de văzut, acesta e farmecul călătoriilor 🙂

 • Am pățit și noi in vacanțele din Tenerife acelasi lucru, în prima s-a îmbolnăvit soțul, în a doua fetița. Una peste alta, Turcia are o cultură fascinantă, însă pana acum nu am avut curaj sa o vizitez din cauza tensiunilor politice.

  • În stațiunile de la malul mării situația e mult mai relaxată, e un pic diferit față de ce vedem la televizor. Chiar merită vizitat.

Leave a Reply