#Bookstagram – o nouă dimensiune livrească

#bookstagram

credit @lalonchera – unsplash.com

De când cu Instagram, viața noastră virtuală a căpătat o estetică vizuală aparte. Dar cum am ajuns aici? La început (cel puțin pentru mine și mulți din generația mea) a fost hi5, practic așa am prins gustul rețelelor sociale. Apoi a venit Facebook și, cu timpul, ne-a acaparat atenția. Twitter a încercat și el, dar e cam greu să limitezi un român la doar 280 de caractere (adică mai puțin decât ce am scris eu până acum).

Însă o singură rețea care să ne țină conectați nu era suficient. Așa a intrat în scenă Instagram. Inițial gândit ca o aplicație de partajat și editat poze, acesta a devenit o rețea socială preferată de mulți în detrimentul Facebook. De când cu el, hashtag-urile au devenit și mai importante pentru viața noastră socială (cea online, desigur). Unul din cele mai frecvente pe profilul meu de Instagram și în feed-ul meu este #bookstagram. Acesta nu doar descrie o serie de fotografii frumos editate în care cărțile au rolul principal, ci e un soi de portal spre o lume de inspirație livrească.

#Bookstagram pare uneori un soi de rețea socială dezvoltată într-o altă rețea socială (o rețea socială în ramă, de ce nu?). Cel puțin așa văd eu lucrurile. Din acest ador să-mi petrec timpul urmărindu-l și căutând inspirație pentru lista de lectură, pentru fotografii sau chiar pentru scris.

După această introducere lungă, vreau să vă arăt care-s conturile mele preferate de #bookstagram. (Merg tot pe considerentul de mai sus și consider acest hashtag un soi de rețea aparte, o dimensiune livrească a Instagram-ului).

Conturi de #bookstagram din România

O să încep cu două conturi ce mulți nici nu bănuiesc că aparțin unor români. Evident, mă refer la Elizabeth Sagan și James Trevino. De ce-mi plac? Simplu: fotografiile lor par din altă lume. Unde mai pui că adesea, printre cărțile în engleză, strecoară și câte una în română – iar eu ador să le caut.

Un alt cont drag mie este Aura citeşte. Pur şi simplu îmi plac pozele ei, cărțile ei… totul!

La capitolul bookstagrammeri cu blog ar fi multe de arătat. Eu o să mă limitez la cinci conturi (căci altfel risc să vă fac o postare kilometrică): Ana Sylvi, Anca și cărțile, Andreea Chiuaru, Dorina Dănilă, și The Club of Serial Readers.

https://www.instagram.com/p/B0Fn_xfIKdP/

Conturi din afară

Eh, acum e timpul să facem un salt dincolo de granițele țării și să vă arăt cum se vede #bookstagram-ul din afară. După lungi deliberări am rămas la trei conturi – cele care mă inspiră cel mai mult: booksofjen, lasarabooks și wordchild.

https://www.instagram.com/p/Bu3U3ZaACD4/

Și totuși, nu pot încheia această secțiune fără Corina Moisei. De peste Prut, ea-mi livrează mulă inspirație direct în feed-ul de Instagram.

Alte surse de inspirație livrească pe Instagram

Editurile și librăriile on-line s-au aliniat și ele trendului #bookstagram.

Din România, îmi place tare mult contul fetelor de la Books Express. Ca de obicei, tot ce iese din mâna lor e super fain.

La capitolul edituri, cel mai mult îmi plac conturile editurilor Curtea Veche și Litera. (Însă e doar o opinie personală, evident.)

Dintre editurile din afară, contul celor de la Penguin îmi face cu ochiul.

Și-aici se încheie excursia noastră prin dimensiunea livrească a Instagram-ului. Voi urmăriți #bookstagram? Ce conturi vă plac? Dar ale voastre care sunt?


P.S.

Pe mine mă găsiți pe Instagram cu un click pe butonul de mai jos 🙂

❤ D.


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021