Escapadă de weekend: zona Vidraru & Bâlea Lac

Călătorului îi șade bine cu drumul. Așa că nu puteam sta locului după vacanța în Turcia, nu? De data aceasta am pornit într-o escapadă de weekend undeva mai aproape de casă. Mai exact am vizitat Lacul Vidraru – locul meu de suflet (despre care am mai scris aici, aici și aici) – și Bâlea Lac.

Nu sunt cea mai activă persoană, nici cea mai iubitoare de drumeții în natură, recunosc! Însă din când în când nevoie de o pauză de genul asta. Voi nu? Să te deconectezi de la tot… sau, mă rog, aproape tot și să-ți încetinești ritmul haotic al vieții urbane. Pare aproape utopic, știu, dar unde am fost eu e posibil.

(O mică paranteză: pentru că am tot scris despre aceste subiecte, articolul de astăzi va conține mai mult imagini + câteva recomandări referitoare la traseu, parcări și… garderobă. Sper să vi se pară util 🙂 )

Lacul Vidraru

Așa cum vă povesteam într-unul din articolele spre care am pus link mai sus, prima mea vacanță a fost în zona Lacului Vidraru. Deși este un lac artificial, zona este superbă, parcă desprinsă dintr-un vis al unui iubitor de natură.

Evident, punctul principal de atracție este barajul Vidraru și al său simbol – Omul de Fier (oare de aici să se fi inspirat cei de la Marvel?). Aici puteți ajunge ușor, urmând drumul Pitești – Curtea de Argeș și apoi tot mai sus pe Transfăgărășan. Credeți-mă, merită din plin!

Dacă tot ajungeți aici, nu ezitați să vă plimbați cu barca pe lac și, dacă se poate, să urcați până la Omul de Fier. Aveți totuși grijă cu parcarea – nu există o zonă amenajată cu excepția celei dedicate oaspeților Posada Vidraru, iar drumul este cam strâmt – dar, odată rezolvat acest aspect vă puteți bucura de peisaj și de lucrurile de care am mai amintit.

Bâlea Lac

Dacă ați ajuns până la Vidraru, nu strică să vă aventurați și mai sus pe Transfăgărășan. Așa veți ajunge la Bâlea Lac.

Aici problema nu mai este locul de parcare, căci există două parcări amenajate (costă 5 lei ora, e drept), ci frigul. Dacă la Vidraru am stat în pantaloni scurți și tricou, aici a trebuit să mă înfofolesc bine. Dar a meritat!

  • escapada de weekend

Nu voi intra în alte detalii despre lac, despre tipologia lui – acestea le găsiți pe alte site-uri.O să vă spun, totuși, că e un loc ce trebuie neapărat să-l vedeți – o să vă reîncarce bateriile mai repede decât orice quick charger 😀 Iar apoi, pentru a-ți sedimenta aceasta stare trebuie neapărat să iei o gustare sau să bei ceva pe terasa Cabanei Bâlea Lac.

Unde am stat?

Pentru a te bucura cu adevărat de o escapadă de weekend și, mai ales, pentru a te relaxa, cel mai bine este să ai și cazare. Noi fost cazați la Cabana Cumpăna – situată într-o zonă superbă pe malul lacului Vidraru. Camerele nu-s cele mai moderne, dar cred că aici nu vii pentru asta, ci pentru peisaje și energia locului.

View this post on Instagram

#beautifulromania #lake #boat #lakeviews

A post shared by Diana Elena (@diana_elenan) on

Un mic punct de atenție totuși, nu urmați indicațiile pentru drumul cel mai scurt de pe Waze și nici indicatorul de la barajul Vidraru dacă doriți să ajungeți aici. Veți ajunge pe un drum forestier pe care nu v-ați fi dorit să ajungeți. Mai bine ocoliți barajul și așteptați să ajungeți la următorul indicator, tot pe un drum forestier ajungeți însă e unul mai scurt și mai practicabil. Asta e marea noastră problemă… dacă am avea drumuri, ce turism înfloritor am avea!

Cu ce sentimente m-a lăsat această escapadă de weekend?

Aveam nevoie de o astfel de pauză. Nu mai puteam continua în ritmul pe care-l aveam. Practic, odată ce m-am întors din concediu, am picat într-un hău de task-uri interminabile, iar motivația mea era egală cu 0. Acum mă simt de parcă am făcut o cură extremă cu energizante. (Și sper să rămân așa o vreme.)

Ce aș mai fi putut face în această escapadă de weekend?

Sigur, ar mai fi fost lucruri de încercat. De data aceasta nu le-am încercat pentru că nu sunt la prima și nu pentru că am fost răcită (cum am pățit în Turcia). Însă dacă nu ați mai fost pe-aici iată ce mai puteți face:

- Puteți vizita orașul  Curtea de Argeș;
- Cetatea Poenari e fix în drumul spre baraj (asta dacă nu vă sperie scările);
- La Bâlea Lac puteți lua telecabina până la Bâlea Cascadă sau puteți încerca telegondola;
- Evident, sunt nenumărate posibilități de drumeție (aveți totuși grijă la urși).

Voi ați fost în această zonă? Ce ați mai vizitat?


P.S.

Urmăriți-mă pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu tot ce postez și a afla primii despre ce locuri urmează să scriu pe blog.

❤ D.


Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: