Serii de cărți pe care nu le-am terminat

serii de cărți
sursa foto: pexels.com

Încep săptămâna cu o mărturisire: sunt o cititoare groaznică de serii. Nu am răbdare. Prefer să citesc o carte ce știu că nu are continuare doar pentru că știu că nu trebuie să fac față curiozității chinuitoare de a aștepta continuarea. Singura serie pe care am citit-o cap-coadă în ultima vreme e Vrabia Roșie – și am citit-o în engleză, pentru că în română abia a apărut primul volum. Însă, spre rușinea mea sunt câteva serii de cărți pe care le-am abandonat deoarece nu erau finalizate. Și, culmea, sunt scrise de autoare de origine română pe care le ador!

Astăzi vă propun o scurtă trecere în revistă a acestor titluri. Un soi de recapitulare, dacă vreți.

Prima pe listă este seria Amanților scrisă de Corina Ozon. Prinsă în tumultul lecturilor, i-am scăpat din vedere pe Cati și Mircea. Și-mi pare rău… tare rău. Dar, mi-am propus să-i regăsesc până la finalul anului.

O altă serie, dar din alt registru este seria Alina Marinescu a Monicăi Ramirez. O poveste plină de acțiune – exact ca un film de la Hollywood – și scrisă impecabil. Am citit patru volume și musai trebuie să recuperez. Ramirez scrie al naibii de bine.

Și pe Theo Anghel am neglijat-o. Asta deși mi-a plăcut la nebunie primul volum din seria Am murit, din fericire, dar și romanul Rochia aurie.

Ultima, nu cea din urmă în această listă cu serii de cărți neterminate este Oana Arion. Despre ea am scris prea puțin, din păcate. Asta deși Ultimul Viking mi-a plăcut la nebunie și mă mai gândesc chiar și acum la Arrio.

Cum am ajuns aici? V-am zis, lipsă de răbdare. Nu-mi place să fiu ținută în suspans, poate de aceea nu m-am apucat de Urzeala tronurilor (și nici nu cred că o voi face prea curând). Însă, din câte știu eu, toate aceste serii de cărți pe care le-am menționat au fost terminate în cele din urmă (sper să nu mă înșel). Deci, poate-ar fi cazul să ajung și eu la zi cu ele – în măsura-n care îmi permite timpul, desigur. Unde mai pui că am un teanc imens de cărți ce încă nu le-am citit.

Oricât aș vrea eu, nu pot să-mi iau un concediu luuuung în care doar să citesc. Ah, dacă-am trăi într-o lume ideală… Tot ce pot să fac e să sper că le voi finaliza cândva…

Închei aici spovedania mea despre seriile de cărți începute și neterminate. Voi aveți o astfel de listă? Puteți citi serii? Ați citit ceva din ce am menționat eu?


P.S. Nu uitați să mă urmăriți și pe


Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: