Serii de cărți pe care nu le-am terminat

serii de cărți
sursa foto: pexels.com

Încep săptămâna cu o mărturisire: sunt o cititoare groaznică de serii. Nu am răbdare. Prefer să citesc o carte ce știu că nu are continuare doar pentru că știu că nu trebuie să fac față curiozității chinuitoare de a aștepta continuarea. Singura serie pe care am citit-o cap-coadă în ultima vreme e Vrabia Roșie – și am citit-o în engleză, pentru că în română abia a apărut primul volum. Însă, spre rușinea mea sunt câteva serii de cărți pe care le-am abandonat deoarece nu erau finalizate. Și, culmea, sunt scrise de autoare de origine română pe care le ador!

Astăzi vă propun o scurtă trecere în revistă a acestor titluri. Un soi de recapitulare, dacă vreți.

Prima pe listă este seria Amanților scrisă de Corina Ozon. Prinsă în tumultul lecturilor, i-am scăpat din vedere pe Cati și Mircea. Și-mi pare rău… tare rău. Dar, mi-am propus să-i regăsesc până la finalul anului.

O altă serie, dar din alt registru este seria Alina Marinescu a Monicăi Ramirez. O poveste plină de acțiune – exact ca un film de la Hollywood – și scrisă impecabil. Am citit patru volume și musai trebuie să recuperez. Ramirez scrie al naibii de bine.

Și pe Theo Anghel am neglijat-o. Asta deși mi-a plăcut la nebunie primul volum din seria Am murit, din fericire, dar și romanul Rochia aurie.

Ultima, nu cea din urmă în această listă cu serii de cărți neterminate este Oana Arion. Despre ea am scris prea puțin, din păcate. Asta deși Ultimul Viking mi-a plăcut la nebunie și mă mai gândesc chiar și acum la Arrio.

Cum am ajuns aici? V-am zis, lipsă de răbdare. Nu-mi place să fiu ținută în suspans, poate de aceea nu m-am apucat de Urzeala tronurilor (și nici nu cred că o voi face prea curând). Însă, din câte știu eu, toate aceste serii de cărți pe care le-am menționat au fost terminate în cele din urmă (sper să nu mă înșel). Deci, poate-ar fi cazul să ajung și eu la zi cu ele – în măsura-n care îmi permite timpul, desigur. Unde mai pui că am un teanc imens de cărți ce încă nu le-am citit.

Oricât aș vrea eu, nu pot să-mi iau un concediu luuuung în care doar să citesc. Ah, dacă-am trăi într-o lume ideală… Tot ce pot să fac e să sper că le voi finaliza cândva…

Închei aici spovedania mea despre seriile de cărți începute și neterminate. Voi aveți o astfel de listă? Puteți citi serii? Ați citit ceva din ce am menționat eu?


P.S. Nu uitați să mă urmăriți și pe
14 thoughts on “Serii de cărți pe care nu le-am terminat”

  • Eu ador seriile. Sunt o mare consumatoare de serii. Am terminat multe, mai am multe de finalizat, dintre care majoritatea nu au fost terminate inca. Din cele de mai sus am citit si eu seria Alina Marinescu, de Monica Ramirez, o serie foarte tare de spionaj care creste de la un volum la altul, plina de suspans. Seria Nemuritor, de O. G. Arion, este printre preferatele mele. Are de toate, nu e doar citita, ci recitita. Sunt un mega fan al seriei. Nu citesc mult fantasy urban, de obicei preferintele mele merg spre epic, militar, grimdark, dar Nemuritor este o exceptie. Are de toate: documentare buna, personaje minunat construite, umor, decoruri, atmosfera, mancare buna, actiune cat cuprinde, dragoste, prietenie. <3

      • Hihihi, suna bine! De multe ori in recomandari vorbesc doar de primul volum, dar de fapt recomand toata seria. ❤ Sunt si cazuri in care le recomand volum cu volum, dar mai mult la cele romanesti. Chiar acum citesc vol.5 din seria Melania Lupu!

  • Nu mai citesc de ceva timp serii. Oricum timpul de citit s-a contractat simțitor și nu știu cum să fac să-l aduc la dimensiunea de altă dată. Cred că evoluția e de vină, prea multă informație pe toate căile posibile.

    • Da, pe măsură ce viața noastră evoluează și timpul pentru lectură scade, cel puțin așa a fost în cazul meu.

  • Eu sunt mare fan serii. Mai ales SF și fantasy. Deși da, îmi displace să aștept publicarea următorului volum, de obicei mă uit puțin până mă apuc de cărți, să văd dacă sunt parte dintr-o serie și dacă s-au publicat deja toate cărțile. Că tot zicea cineva de seria Melania Lupu, fix asta am citit anul ăsta: seriile Melania Lupu și Minerva scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu (pe care spre rușinea mea nu am citit-o până anul ăsta, e GENIALĂ). Am mai citit tot anul ăsta primul volum dintr-o altă serie, o trilogie – All Souls. Și acum pe telefon, pentru momentele moarte dar în care totuși vreau să (re)citesc ceva lejer, am primul volum din OZ. Da, încă mai citesc povești și cărți pentru copii, cred că ne păstrează sufletul tânăr 😀

    • Cred că trebuie și eu să citesc mai multe serii, chiar sunt multe interesante,, simt că pierd ceva 🙂

Lasă un răspuns