Zece lucruri care mă fac fericită

lucruri care mă fac fericită
sursa: @ceryslowe_1 pe unsplash.com

Scriu acest articol inspirată de un text de-al Oanei. Citindu-l, am realizat că de multe ori trecem cu vederea lucrurile mărunte care ne fac fericiți. Ne lăsăm orbiți de sclipiciul lucrurilor pe care se poate pune preț (adesea unul exorbitant) și pierdem din vedere mărunțișurile care ne încântă sufletul mai des, dar poate imperceptibil. Tocmai din acest motiv, astăzi vreau să împărtășesc cu voi zece lucruri care mă fac fericită.

Să-i dăm drumul, deci 🙂

1.Să petrec timp cu A. – cumva e normal să pun asta pe primul loc într-o listă de lucruri care mă fac fericită. Timpul petrecut cu persoana iubită e de neprețuit, indiferent că ți-l petreci în Phuket sau în propria casă urmărind seriale. Ba chiar eu sunt mult mai fericită în cel de-al doilea caz. Ce-mi trebuie mai mult?

2.Să-mi vizitez părinții – bine, aici le inclus și pe sor-mea și, evident, pe Cora – cățelușa noastră. Familia e echilibrul meu, e tot ce prețuiesc mai mult, e totul meu… și cu asta cred că am spus tot 🙂

3.Să ies cu prietenele mele sau să vorbesc cu ele – nu am multe prietene, dar le am pe cele mai bune. Am crescut împreună și cu toate că viața de adult nu e la fel de simplă și timpul nu e tot timpul în favoarea noastră știu că ele sunt oricând alături de mine, la fel cum și eu sunt alături de ele.

4.Să scriu – mai e ceva de zis aici? Nu cred. Cine mă citește de ceva timp, cunoaște 😉

5.Să gătesc – multe femei văd gătitul precum o treabă în plus, dar nu și pentru mine. Bucătăria nu-i vreo temniță întunecată, ci e un soi de laborator secret unde născocesc combinații delicioase. Ador să improvizez cine în timpul săptămânii și, mai ales, să fac prăjituri în weekend. De fapt, dacă ar fi după mine aș găti cel puțin jumătate din zi, iar în cealaltă aș scrie.

6.Plimbările – uitați ce am scris mai sus, mai am nevoie măcar de două ore pentru a mă plimba. Mersul pe jos mă relaxează, mă inspiră… e un soi de vitamină pentru sufletul meu.

7.Să descopăr locuri noi – strâns legat de ceea ce am scris mai sus e și lucrul acesta. Până la urmă cui nu-i place să călătorească? Nici nu-ți trebuie mulți bani. Nu ai resurse? De când nu ai mai fost în orașul vecin? Sau ce zici de capitală?

8.Să intru într-o librărie – mirosul de carte nouă e ca iarba mâței pentru mine. Nici nu trebuie să cumpăr ceva, pot pierde ore întregi doar plimbându-mă printre rafturi 😀

9.Să dăruiesc – îmi place să văd bucurie în ochii oamenilor, așa că dăruiesc cât pot de des… chiar și-o bomboană cu căpșuni și frișcă sau un „ce bine îți stă freza” 🙂

10.Să primesc complimente – hai să fim sinceri, cui nu-i place? Unde mai pui că face și bine la psihic, deci cum să nu-l includ pe lista celor zece lucruri care mă fac fericită?

Acestea sunt bucuriile mele simple, cele pentru care nu trebuie să pun Mastercard-ul în funcțiune. Dar pe voi ce lucruri simple vă fac fericiți?


P.S. Îmi permit să adaug și un al 11-lea lucru pe lista aceasta: sunt tare fericită când știu că mă citiți și pe blogul „creativ” și mă urmăriți pe rețelele sociale.

❤️ D.
7 thoughts on “Zece lucruri care mă fac fericită”

 • Diana, zece!? Cam mult, dar încerc!
  1. SĂ DESENEZ!
  În fața foii de desenat, cu creioanele şi cu cuțitele de tăiat lângă mine, mă simt fericită. E o lume ideală, o lume care nu-mi provoacă suferință, ci o stare de profundă linişte. Atunci şi acolo sunt eu, poate cea mai reală!

  SĂ SCRIU! A, sigur, aş scrie fără oprire, dar muza mea nu este mereu amabilă cu mine! Am multe poveşti de scris, însă timpul nu este aliatul meu!
  SĂ CITESC! Aş citi zi şi noapte! Mă feresc să citesc seara pentru că îmi sare somnul! Iar atunci când o fac, mă prind zorile cu cartea-n mână!
  SĂ MĂ PLIMB! Ador să mă plimb desculță prin iarbă sau, mai nou, pe plajă! Să simt mângâierea blândă a oceanului; să admir soarele cum într-o vâlvătaie de foc îşi scaldă fața în valuri, luându-şi rămas bun….
  SĂ IES CU PRIETENII! Dar, ciudat, ajung să vorbesc numai eu! Ei spun (să-i cred oare!?) că m-ar asculta la nesfârşit! Că nu spun poveşti, ci poveştile mele sunt “ca un film”! Aşa spun ei!
  SĂ CĂLĂTORESC! Da, îmi place să văd locuri şi oameni noi, culturi diferite. Da, sunt o norocoasă! Am văzut mult din lumea asta. Am zburat în multe colțuri ale lumii, am navigat pe oceanele lumii!
  ÎMI PLACE SĂ GĂTESC! Ciudat, dar îmi place să stau în bucărie! Şi acolo fac un fel de artă! Dar, şi acolo există, întotdeauna, hârtie şi creioane! Atunci am inspirație! Ador condimentele!
  SĂ VIZITEZ EXPOZIȚII DE ARTĂ ŞI MUZEE! Tot ce-mi iese-n cale trebuie să văd! Altfel devin nesuferită!
  ÎMI PLACE SĂ GUST MÂNCĂRURILE ALTOR POPOARE! Nu sunt deloc gurmandă, dar gust absolut orice! Îți spun un secret: nu-mi plac cartofii şi ciocolata! Ador orezul!
  ÎMI PLACE ÎNCĂLȚĂMINTE DE CALITATE! Să fie de calitate, comodă şi un pic altfel. Am acasă, în Florida, zeci de cutii cu papuci noi, pe care nu i-am purtat încă! Plus ce duc din țară! Şi un mare defect al meu: întotdeauna mă uit la încălțămintea unui om şi apoi la el!

  Diana, m-ai provocat! Nu cred că am putut spune toate astea despre mine, dar asta sunt eu! Adică Aurora sau Aura. Cea de la Eco!

  • Ești un om minunat, cu bucurii minunate, draga mea Aura de la Eco 🙂 Mulțumesc că ai împărtășit toate acestea aici 🙂

Lasă un răspuns