Zece lucruri care mă fac fericită

lucruri care mă fac fericită

sursa: @ceryslowe_1 pe unsplash.com

Scriu acest articol inspirată de un text de-al Oanei. Citindu-l, am realizat că de multe ori trecem cu vederea lucrurile mărunte care ne fac fericiți. Ne lăsăm orbiți de sclipiciul lucrurilor pe care se poate pune preț (adesea unul exorbitant) și pierdem din vedere mărunțișurile care ne încântă sufletul mai des, dar poate imperceptibil. Tocmai din acest motiv, astăzi vreau să împărtășesc cu voi zece lucruri care mă fac fericită.

Să-i dăm drumul, deci 🙂

1.Să petrec timp cu A. – cumva e normal să pun asta pe primul loc într-o listă de lucruri care mă fac fericită. Timpul petrecut cu persoana iubită e de neprețuit, indiferent că ți-l petreci în Phuket sau în propria casă urmărind seriale. Ba chiar eu sunt mult mai fericită în cel de-al doilea caz. Ce-mi trebuie mai mult?

2.Să-mi vizitez părinții – bine, aici le inclus și pe sor-mea și, evident, pe Cora – cățelușa noastră. Familia e echilibrul meu, e tot ce prețuiesc mai mult, e totul meu… și cu asta cred că am spus tot 🙂

3.Să ies cu prietenele mele sau să vorbesc cu ele – nu am multe prietene, dar le am pe cele mai bune. Am crescut împreună și cu toate că viața de adult nu e la fel de simplă și timpul nu e tot timpul în favoarea noastră știu că ele sunt oricând alături de mine, la fel cum și eu sunt alături de ele.

4.Să scriu – mai e ceva de zis aici? Nu cred. Cine mă citește de ceva timp, cunoaște 😉

5.Să gătesc – multe femei văd gătitul precum o treabă în plus, dar nu și pentru mine. Bucătăria nu-i vreo temniță întunecată, ci e un soi de laborator secret unde născocesc combinații delicioase. Ador să improvizez cine în timpul săptămânii și, mai ales, să fac prăjituri în weekend. De fapt, dacă ar fi după mine aș găti cel puțin jumătate din zi, iar în cealaltă aș scrie.

6.Plimbările – uitați ce am scris mai sus, mai am nevoie măcar de două ore pentru a mă plimba. Mersul pe jos mă relaxează, mă inspiră… e un soi de vitamină pentru sufletul meu.

7.Să descopăr locuri noi – strâns legat de ceea ce am scris mai sus e și lucrul acesta. Până la urmă cui nu-i place să călătorească? Nici nu-ți trebuie mulți bani. Nu ai resurse? De când nu ai mai fost în orașul vecin? Sau ce zici de capitală?

8.Să intru într-o librărie – mirosul de carte nouă e ca iarba mâței pentru mine. Nici nu trebuie să cumpăr ceva, pot pierde ore întregi doar plimbându-mă printre rafturi 😀

9.Să dăruiesc – îmi place să văd bucurie în ochii oamenilor, așa că dăruiesc cât pot de des… chiar și-o bomboană cu căpșuni și frișcă sau un „ce bine îți stă freza” 🙂

10.Să primesc complimente – hai să fim sinceri, cui nu-i place? Unde mai pui că face și bine la psihic, deci cum să nu-l includ pe lista celor zece lucruri care mă fac fericită?

Acestea sunt bucuriile mele simple, cele pentru care nu trebuie să pun Mastercard-ul în funcțiune. Dar pe voi ce lucruri simple vă fac fericiți?


P.S. Îmi permit să adaug și un al 11-lea lucru pe lista aceasta: sunt tare fericită când știu că mă citiți și pe blogul „creativ” și mă urmăriți pe rețelele sociale.

❤️ D.


Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: