„Buna ke faki frumoas-o” și alte replici de agățat de pe net

replici de agățat de pe net
sursa foto: @jeshots pe unsplash.com

E dimineață. Încerc să mai fur puțin timp pentru mine înainte de a mă avânta în tumultul treburilor casnice. Îmi fac o cafea. Pornesc și laptopul, pun niște Maroon 5. Opresc focul, îmi torn cafeaua în cana preferată, pun un pliculeț de stevia (că-s la dietă) și un pic de condiment pentru cafea (scorțișoară, cardamon – chestii din astea). Mă așez în fața laptopului fredonând Wake Up Call.

Verific mai întâi blogurile: nimic nou. Iau o gură de cafea și intru pe Facebook. Văd că am un mesaj pe pagina blogurilor. Intru curioasă și… iar e tipul ăla mi-a scris simplu „Iubire?”. Măcar a scris corect de data asta căci mă săturasem de „frumoas-o” și alte formulări agramate. Pfff, dar mi-a ajuns până peste cap. Omul ăsta chiar insistă de ceva zile, deși eu nu i-am răspuns la niciun mesaj. Block. Mai iau o gură de cafea. Oare sunt singura sătulă să citească replici de agățat scrise agramat?

Ar trebui să fiu mândră că primesc astfel de mesaje – mi-a spus odată unul care tot încerca să se bage în seamă pe Instagram. Însă a avut norocul de a mă prinde într-o pasă suficient de proastă pentru a-l trimite înapoi de unde a venit. Da, sigur! Un astfel de mesaj era fix ceea ce-mi lipsea!

Un sfat pentru toți tipii care cred că un „Bună ke faki” îți garantează o întâlnire cu o domnișoară: ei bine, să știi că nu impresionezi nici cu poza la bustul gol, nici cu poza lângă mașina care e sau nu a ta, nici cu limbajul. Un al doilea sfat: investește într-o carte de gramatică și, eventual, într-un dicționar. Și nici nu veni cu replici de agățat rupte din filme gen: „tea durut knd a-i kzut din cer”, că nu merg nici măcar dacă știi să le scrii corect. Un al treilea sfat: înainte de a porni o discuție, măcar verifică dacă nu cumva tipa e într-o relație. Cel mai tare lucru care mi s-a întâmplat să primesc un mesaj în care mi se promitea marea cu sarea, o relație serioasă, o casă, etc., etc. Așa, direct, când eu nici nu cunoșteam persoana respectivă. Ba mai mult, eu deja aveam ceea ce promitea.

Eu sunt norocoasă, totuși. Măcar am primit doar replici de agățat agramate. Altele au primit și poze destul de… revelatoare. Pe bune? Oare tipii ăștia nu se gândesc că așa mai mult dezgustă decât incită?

În fine, mai bine revin la cafeaua mea și la lucrurile pe care trebuie să le fac. Cu siguranță voi primi ceva hate pentru articolul ăsta, tot de la masculii veritabili care scriu astfel de mesaje. O să fiu numită „cifută” în cel mai bun caz, în cel mai rău, atributul se va termina tot în ultimele trei litere. Dar ce contează? Nu-i nici prima, nici ultima dată.

Ah, nu pot încheia fără să pun o întrebare doamnelor și domnișoarelor:

Care-i replica de agățat pe care o detestați cel mai mult?32 thoughts on “„Buna ke faki frumoas-o” și alte replici de agățat de pe net”

 • Am râs cu poftă, dar m-am şi întristat! Ție îți vine să crezi că şi eu pățesc de-astea pe instagram!?😂🤣Nu o să scriu ce complimente primeşte „smiley face”, adică eu, că te apucă râsul🤣! E o lume foarte perversă pe IG-ul ăsta. Unii au şi câte 3- 4 conturi! Dar nu de la bărbați am primit propuneri indecente (chiar nici unul nu a fost obraznic, doar insistent degeaba!), ci de la onorabile doamne sau domnişoare sau cupluri ştii tu de care!
  🤣😂😅

 • Am primit şi eu
  “bună
  cf
  ai iubit”
  Am zis bună ziua, cf nu ştiu ce-i şi da, am iubit la viaţa mea, că nu-s născută ieri. A răspuns: ai iubit. Am zis da. El: nu acum ai iubit. Am zis că nu înţeleg şi s-a terminat idila cu asta 😀

 • Oh Doamne! Da. Cel mai nasol a fost când un tip a trimis direct o poză foarte explicita, ca sa nu se mai încurce. Fără complimente, fara întrebări – in your face. As vrea sa stiu cum sa dau unseen la asa ceva =))

  • Chiar ar fi bine să ne putem alege chestiile pe care să le “dezvedem”. Îmi imaginez ce priveliște a fost 🙁

 • Eu nu tin minte să fi primit d-astea niciodată, poate pentru ca nu-s tocmai activă pe fb, nu am pus niciodată prea multe poze cu mine și oricum și dacă puneam, nu-s vreo frumusețe rară. Dar sunt enervanti agramatii și culmea e că ei se cred cei mai cei. Au un tupeu de nedescris.

  • Probabil nu ești foarte activă, altfel ai primi, crede-mă. E mai bine așa, e tare enervant când primești chestii de genul…

 • Oh, da! Eu răspund în funcție de chef, dacă mă prinde într-o dispoziție nașpa reacționez destul de urât. Alteori doar blochez. Alteori doar mă amuz. Uneori e și super creepy, să-ți povestesc un caz de creepiness: eu folosesc destul de des partea aia de Events de la Facebook și dacă mă interesează ceva apăs „interested” ca să-mi amintească Fb de evenimente. Foarte rar scriu că „attending”, tocmai pentru că nu vreau să știe toată lumea ce fac și pe unde sunt. Și la un moment dat mă trezesc cu un mesaj de la un tip că „hi Cristina, are you attending … tonight?” Un tip cu care nu aveam nicio treabă, nu comunicasem cu el înainte, nu nimic. M-a văzut în lista aia de persoane interesate de eveniment și ce și-o fi spus, să mă abordeze. Mi s-a părut super dubios.

 • Uuu, Maroon 5 ❤ vocea lui Adam este superbă 🙂

  Cât despre replici, pfff! Nici nu știu de unde să încep :))). Am avut și eu parte de „ke faki” și „frumoas-o”, detest cam orice replică aruncată doar de dragul de a fi aruncată și poate „agață și el ceva”.
  Eu am avut parte și de „ce frumoasă ești, hai să ne uităm la un film”, de la persoane care păreau destul de ok și nu au spus asta în glumă.
  Evident, am răspuns „de ce ai nevoie de mine să te uiți la un film? Nu poți să îl înțelegi singur?”, iar următoarea lui replică a fost „da fițoasă ești tu mă fată tu” – fără vreo virgulă – :))) și lista continuă.
  Totuși, cineva cred că acceptă. Trebuie să fii nebun să fii respins la infinit și să procedezi la fel, în continuare :))

 • Replici, poze cu dansele tepene, poze chipurile de prezentare… Oferte de genul ce faci pentru X lei sau intr-o ora… Cam asta am primit dar mi-am asumat din pricina blogului despre sex.

  O replica aiurea este pentru mine orice legat de experienta mea sexuala, fie pentru ca sunt casatorita si multi cred ca mi-o trag des, fie pentru ca am blogul cu pricina si ma cred cel putin escorta.

 • Inainte de facebook, putini stiau cati idioti, analfabeti si prosti sunt pe lumea asta. De cand cu facebook-ul, toata lumea a aflat despre ei 😏

Lasă un răspuns