Despre pauzele în blogging

pauzele in blogging
sursa foto: pixabay.com

După o săptămână de pauză cred că un articol despre pauzele în blogging e perfect. Știu că scrisul constant e una din cheile succesului în acest domeniu. Cititorii trebuie ținuți în priză, nu? Însă ce te faci atunci când simți că nu mai poți? Că ai ajuns la capătul puterilor, că muza ta și-a împachetat toate catrafusele într-o valiză roz bombon cu flori tropicale desenate pe ea și-a plecat în Bali? Când vrei să te urci pe pereți pentru că nu-ți vine / nu știi cum să scrii articolul ăla la care te gândești de alaltăieri? Când te simți sufocat(ă) de orice ai face? Ei bine, în astfel de momente ai nevoie de o pauză!

Nu sunt adepta dictonului arhicunoscut conform căruia „pauzele lungi și dese sunt cheia marilor succese”. Însă, așa cum spune o frază faimoasă din Shining „all work and no play makes Jack a dull boy”, altfel spus munca multă te îndobitocește. Oricât de pasionați am fi, trebuie să recunoaștem că blogging-ul e un mare consumator de timp. În plus, oricât de bine ne-am organiza tot ajungem la un moment de saturație, un burnout blogosferic. O pauză cât de mică se impune din când în când, deci 🙂

Pauzele în blogging și avantajele lor

Primul mare avantaj al pauzelor e că te ajută să-ți refaci bateriile. Sau numai mie mi se întâmplă să simt că nu mai pot stoarce niciun cuvințel pentru a forma un articol? Distanțându-te puțin de tot tumultul blogosferic, îți refaci nu doar resursele energetice, ci și descoperi noi perspective, noi abordări, subiecte, etc.

Al doilea e că ai timp să-ți redescoperi motivația. Simți că ceea ce scrii nu te mai reprezintă? O pauză îți va aminti ce iubești cu adevărat la blogging. Vei ajunge să tânjești după el. Ba chiar îți vei seta și noi obiective. Altfel spus, uneori e bine să ți se facă dor!

În al treilea rând, vei putea analiza mai bine toată activitatea ta blogosferică. Astfel, vei afla ce te obosește cu adevărat. În cazul meu, adesea simt o presiune de a scrie cât mai mult, de a veni în fața voastră cu articole noi. Uit astfel că am deja un blog apreciat cu aproape 1600 de articole și pe acesta, mai nou, dar citit și cu destul de multe articole pentru vechimea lui. Ar trebui să profit mai mult de articolele deja scrise, să le distribui constant și… să văd ce se întâmplă.

În ultimul rând, cui nu-i prinde bine o vacanță?

Atenție, totuși! Dacă luați prea multe concedii, cititorii își pot pierde interesul. Mai răruț, e mai drăguț și chiar necesar 🙂

Voi luați pauze de la blogurile voastre? Cât de des? Cum considerați că vă ajută?
22 thoughts on “Despre pauzele în blogging”

 • Eu scriu doar cand am chef si simt si atat. E ca un fel de terapie, pe care o fac singura, in ritmul meu, fara presiune din nicio parte. Pur si simplu tre’ sa scot din mine unele chestii. Nu o vad ca pe o obligatie de tipul „vaaai, daca nu scriu constant, imi fug cititorii!”, ca nu fac treaba asta nici pentru bani, nici pentru publicitate, nici pentru afirmare, rank sau likeuri. E ceva mai profund de atat. Nici macar statisticile nu le verific! 😀 Ha, ha, I’m weird, I know!

 • Pana acum nu am simtit nevoia unei pauze, dar de vreo doua saptamani chiar am luat un soi de respiro. M-am ocupat si de alte chestiuni si chiar putin si de mine. 😀 Cred ca din cand in cand e chiar necesar. Sper ca aceia care ma urmaresc cu placere sa se bucure de articole, chiar atunci cand apar mai rar. 🙂

  • Un mic respiro e bine-venit. Când lipsești mult e tare ciudat și spun asta din proprie experiență (am lipsit vreo 6 luni).

 • Eu iau pauză de la blog când am pauză de la muncă. În concedii şi în zilele de duminică. Şi când chiar am o zi-n care nu se leagă cuvintele. Şi da, prinde chiar bine o pauză. Nu lungă însă. Cred că mi-ar fi tare greu să mă adun după o pauză lungă.

 • Am avut pauze de scris! Unele s-au datorat faptuui ca am calatorit si nu am reușit sa scriu in avans articole pe care sa le programez. Si, de fiecare data s-a simțit (vazut). Cand va fi sa nu o mai pot face pentru ca sunt obosită, nu știu ce/cum va fi. Probabil ca voi actiona instinctual.
  Felicitari pentru articol!

 • Eu nu am timp să postez zilnic câte un articol, spre exemplu, așa că cititorii mei sunt obișnuiți cu un articol sau două pe săptămână 🙂 și am obsevat că le place.
  Încă nu am luat pauză, având programul atât de lejer pentru blog.

 • Mi as dori sa scriu mai des.Am tendinta de a corecta,aranja,citi a mia oara chiar daca articolul pare gata.Stiu ca nu e indicat, dar asa mi se intampla si mai trece inca o zi sau doua.Sau am doua articole aproape gata…si nu sunt hotarata sa le public imediat.

  • Poți programa articolele, dacă nu ești hotărâtă… sau poți stabili un calendar editorial – poate termenele te ajută să nu le mai bibilești atât 🙂

 • Nu am luat o pauza constienta, insa mi s-a intamplat. Dupa editia de primavara a SuperBlog am cam spus “pas” activitatii pe blog. Apoi a venit vacanta si am vrut sa simt fiecare minut petrecut acasa, nu am fost prea activa. Abia cand a trecut si am revenit la ale noastre a inceput sa-mi fie dor. 😁

Lasă un răspuns