Despre pauzele în blogging

pauzele in blogging

sursa foto: pixabay.com

După o săptămână de pauză cred că un articol despre pauzele în blogging e perfect. Știu că scrisul constant e una din cheile succesului în acest domeniu. Cititorii trebuie ținuți în priză, nu? Însă ce te faci atunci când simți că nu mai poți? Că ai ajuns la capătul puterilor, că muza ta și-a împachetat toate catrafusele într-o valiză roz bombon cu flori tropicale desenate pe ea și-a plecat în Bali? Când vrei să te urci pe pereți pentru că nu-ți vine / nu știi cum să scrii articolul ăla la care te gândești de alaltăieri? Când te simți sufocat(ă) de orice ai face? Ei bine, în astfel de momente ai nevoie de o pauză!

Nu sunt adepta dictonului arhicunoscut conform căruia „pauzele lungi și dese sunt cheia marilor succese”. Însă, așa cum spune o frază faimoasă din Shining „all work and no play makes Jack a dull boy”, altfel spus munca multă te îndobitocește. Oricât de pasionați am fi, trebuie să recunoaștem că blogging-ul e un mare consumator de timp. În plus, oricât de bine ne-am organiza tot ajungem la un moment de saturație, un burnout blogosferic. O pauză cât de mică se impune din când în când, deci 🙂

Pauzele în blogging și avantajele lor

Primul mare avantaj al pauzelor e că te ajută să-ți refaci bateriile. Sau numai mie mi se întâmplă să simt că nu mai pot stoarce niciun cuvințel pentru a forma un articol? Distanțându-te puțin de tot tumultul blogosferic, îți refaci nu doar resursele energetice, ci și descoperi noi perspective, noi abordări, subiecte, etc.

Al doilea e că ai timp să-ți redescoperi motivația. Simți că ceea ce scrii nu te mai reprezintă? O pauză îți va aminti ce iubești cu adevărat la blogging. Vei ajunge să tânjești după el. Ba chiar îți vei seta și noi obiective. Altfel spus, uneori e bine să ți se facă dor!

În al treilea rând, vei putea analiza mai bine toată activitatea ta blogosferică. Astfel, vei afla ce te obosește cu adevărat. În cazul meu, adesea simt o presiune de a scrie cât mai mult, de a veni în fața voastră cu articole noi. Uit astfel că am deja un blog apreciat cu aproape 1600 de articole și pe acesta, mai nou, dar citit și cu destul de multe articole pentru vechimea lui. Ar trebui să profit mai mult de articolele deja scrise, să le distribui constant și… să văd ce se întâmplă.

În ultimul rând, cui nu-i prinde bine o vacanță?

Atenție, totuși! Dacă luați prea multe concedii, cititorii își pot pierde interesul. Mai răruț, e mai drăguț și chiar necesar 🙂

Voi luați pauze de la blogurile voastre? Cât de des? Cum considerați că vă ajută?


Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: