De unde îmi cumpăr cărți?

Nu știu voi cum sunteți, dar eu nu am niciodată nici suficienți pantofi, nici suficiente cărți. Partea bizară e că de la cumpărarea pantofilor mă pot abține (cu greu, dar reușesc). Însă problema mea sunt cărțile. Ele sunt mâncătoarele mele de buget. Cum tot primesc întrebări legate de acest subiect, astăzi m-am gândit să vă scriu despre locurile de unde îmi cumpăr cărți.

Cine știe, poate mai corup pe cineva 😀 (A se citi „inspir pe cineva”.)

cumpăr cărți
sursa foto: Sarah Andersen

De unde îmi cumpăr cărți în format fizic?

Mai sus am scris „locurile de unde îmi cumpăr cărți”. Realizez acum că acestea sunt mai mult online. Piteștiul e cam sărac în librării. O avem pe cea clasică, Eminescu – de aici mi-am cumpărat vreo 2-3 cărți de-a lungul vieții. Mai e și Diverta, dar îmi e cam peste mână. Ah, și evident, e și locul meu de suflet: La librărie, Mon Cher! Însă de aici mi-am cumpărat doar volumul Castele de Nisip atunci când am participat la lansare, în rest m-am delectat doar cu ceai sau cu cel mai bun frappe din lume!

Plus că online e mult mai comod și ești sigur că poți găsi orice carte-ți trece prin minte – și nu doar în limba română.

Prima ma oprire atunci când vine vorba de cumpărat cărți este Libris.ro. Au mereu oferte bune și niciodată nu am avut probleme cu livrarea. Mai nou se ocupă și cu publicarea autorilor români și chiar am citit cărți de calitate. Tot ei au și o secțiune de cărți în limba engleză însă la acest capitol sunt fan declarat al fetelor de la Books Express. De ce? Nu doar pentru promptitudinea cu care îți aduc orice carte din lume, ci și pentru atenția lor incredibilă la detalii 🙂

De unde îmi cumpăr ebooks?

După cum știți, citesc foarte mult în format electronic. Sunt mai ușor de transportat, sunt eco și sunt chiar mai ieftine decât cele în format fizic. Știu, senzația nu-i aceiași, dar pentru buzunarele mele e mult mai bine așa! Și o altă parte bună? Nu trebuie să aștepți livrarea – primești cartea imediat! Astfel că îmi cumpăr cărți în format electronic destul de des – mai des decât în format fizic.

Când vine vorba de ebooks în limba română, tot la Libris apelez! Însă, după cum știți, eu citesc destul de mult în engleză. Dacă de la Books Express cumpăr cărți în format fizic, pe cele electronice mi le cumpăr de pe Amazon. Cu aplicația lor, Amazon Kindle, pot citi cărți pe orice dispozitiv fără a fi nevoie să-mi cumpăr un ereader. Destul de tare, nu?

cumpăr cărți
sursa foto: unsplash.com

Sigur, mai sunt și alte variante. Eu v-am menționat aici doar locurile de unde îmi cumpăr cărți în mod frecvent (și, mai important, unde nu am probleme cu livrările – am pățit-o de câteva ori pe unele site-uri renumite). Evident, aș vrea să știu acum ce părere aveți despre aceste librării și din ce altă locuri vă mai achiziționați cărți.


P.S.

Acest articol nu este unul publicitar, recomandările făcute sunt 100% benevole.


P.P.S

Nu uitați că mă găsiți și pe:


Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: