Bucket List: lucruri pe care vreau neapărat să le fac

bucket list
sursa foto: unsplash.com

Dragilor, în articolul de astăzi o să vă prezint bucket list-ul meu. Nu, nu-i vreo listă care să aibă legătură cu ceva ce intră-ntr-o găleată. E o enumerare a lucrurilor pe care vreau eu să le fac neapărat în viață.

Nu mai lungesc mult introducere. Sunt sigură că ați înțeles ce-i ăla un bucket list. Iată ce lucruri îmi doresc eu neapărat să fac în viață. (Ordinea e pur aleatorie.)

- Să călătoresc mult - dacă aș putea, aș vrea să văd toată lumea! 
- Să învăț să conduc - o spaimă mai mare chiar decât mersul pe bicicletă (pe care tot nu am reușit să-l stăpânesc).
- Să învăț să-mi controlez impulsivitatea - am mare nevoie de asta.
- Să public un roman - nu am nimic de adăugat aici.
- Să lucrez doar în comunicare - ce fac acum are o oarecare tangență, dar îmi doresc să fac doar asta.
- Să particip la o lansare de carte a lui Elif Shafak. - o ador, deci e logic că vreau s-o văd.
- Să îmi dezvolt blogurile - iarăși, nimic de adăugat.
- Să îmi fac o rutină de întreținere (sală, spa, etc.) și mă țin de ea.
- Să gătesc prăjituri tot mai complicate - prăjituritul mă relaxează.
- Să particip la un festival de film.
- Să particip la mai multe evenimente de blogging - deja am început să lucrez la asta.
- Să învăț să joc table.
- Să particip la un meci de tenis de-al Simonei Halep sau de-al Biancăi Andreescu (cred că mai mult a doua, e o chestie de preferință personală).
- Să particip la un meci al naționalei de fotbal - asta deși nu sunt o mare microbistă, dar am fost pe stadion și mi-a plăcut al naibii de mult.

Și cam atât. Eu mereu merg pe principiul „ce-i mult, strică!”. Bine, cu timpul sigur vor mai apărea lucruri de adăugat aici. Acest bucket list e raportat strict la viața mea de acum. Evident, mai sunt și lucruri pe care nu le-am scris. Pe unele nu știu unde să le încadrez. De pildă, îmi doresc să fiu o mamă cool. Însă nu știu dacă asta e ceva ce merge trecut într-o listă de genul.

Dar voi ce ați introduce pe o listă de genul?
33 thoughts on “Bucket List: lucruri pe care vreau neapărat să le fac”

 • Frumoasă listă! Să le bifezi pe toate, atunci când va fi timpul lor! 😉
  Avem şi noi un festival de film. Nu e de amploarea celor internaţionale, din marile oraşe europene, dar e. Aşa că pentru început, ca o încălzire pentru unul mai mare, te aştept 😉

 • Pffffaaai, Diana, mă omori, cu ideile tale! De aceea mi-eşti dragă!
  Eu aş dori:
  – să reuşesc să-mi ilustrez poeziile ca să le public (editura mă aşteaptă. Încă!)
  – să-mi încropesc şi aici un atelier cât de mic, dar să-l am
  – să organizez o expoziție în comunitatea noastră
  – de călătorit, ce să mai zic!? Dacă ar fi după mine, aş tot umbla. Doar că trebuie să mai şi câştig câte un dollar (🤣😂🤔) că fără bilet nu mă lasă la bord.
  Să ai o zi minunată!

 • Doamne ajută să-ți îndeplinești fiecare dorință în parte, pe rând sau toate odată! De călătorit… nici nu mai încape îndoială, aș călători încontinuu, dar uite că pentru asta am nevoie de bani. Așa că mai trebuie să fac și pauze din călătorit.
  Multă baftă!

 • Cred că lista e deja destul de lungă !
  Pot să îți dau câteva sfaturi ? Stabilește un termen limită pentru fiecare din lucrurile pe care vrei să le realizezi și împarte-le în bucățele mai mici. Gen : în anul 2020 vreau să petrec o lună în Egipt. Apoi întreabă-te : de câți bani ai nevoie ? Cum poți să îi obții (trebuie să economisești sau să iei un job part time)? etc.
  În plus, e mai ușor să iei permisul decât mersul pe bicicletă :)) zic asta pentru că nu știu să merg pe bicicletă, dar mă descurc bine în trafic.
  Ca să faci prăjituri complicate, începe cu cele simple. Pare logic ? 🙂 Eu sunt adesea cu youtube-ul după mine în bucătărie.
  Pentru o rutină, caută motivație, scrie-ți scopurile (de ce faci asta) și citește-le zilnic. Pregătește totul din ziua precedentă. De ex, dacă vrei să alergi dimineața, pune-ți adidașii în hol, cu hainele pregătite. ceva gen : nu îți da altă alternativă.
  Mă opresc aici, deși aș mai putea scrie 2000 de cuvinte 🙂 Ne ții la curent !

 • O listă minunată! ❤ La partea cu impulsivitatea, cu bloggingul și cu romanul mă regăsesc și eu. 🙂 Sper să ajungi să îți îndeplinești toate dorințele! ❤

 • O lista foarte rezonabila, iti doresc mult succes in a le bifa. Mie, pe masura ce mi se nazare ceva de genul, incerc sa le implinesc. Nu am o lista, mai mult traiesc momentul si revelatiile, daca si cand apar.

 • Uh, interesant!
  Dar dacă îmi permiți să fiu la fel de scurt ca tine, dă-mi voie să-ți spun că ești atât de tânără și ai o viziune atât de interesantă asupra lumii încât sunt sigur că listuța asta micuță dar drăguță a ta se va tripla cel puțin.
  Mă încântă alegerile tale, te văd însă realizând mult mai mult de atât.
  Îți doresc mult succes în tot ceea ce îîți propui și am toată încrederea că așa va fi.

 • Super dorințe ! La cea cu prăjiturile nu comentez, a dispărut de mult dintre pasiunile mele. Cum ? Simplu, toți ai casei nu prea mai mănâncă dulciuri , așa, fără motiv. Nici măcar de sărbători. Uneori ne pare rău 🤨.
  Peste restul dorințelor tale trec dar călătoritul….Doamne ce vis !! Dacă aș avea peștera lui Ali Baba aș sta trei săptămâni din fiecare lună doar pe coclauri.
  Mult noroc cu visele tale !

 • Super lista! Tine te de ea sa sa împlinești cat mai multe. Si eu vreau sa călătoresc si sa scriu un roman, adică deja il scriu. Si multe multe altele. Dar da, ce e mult strica, daca iti propui prea multe nu te mai poti concentra, asa ca sa le luam pe rand

  • Mulțumesc. Eu îmi propusesem să învăț să merg pe bicicletă, dar nu am reușit și… pace 🙂 De scuba diving nu știu ce să zic, nu știu nici să înot.

 • Tinând cont de caracterul, personalitatea, pragmatismul si convingerile cu care esti înzestrata, sunt ferm convins, ca toata aceasta lista a viselor, proiectelor si dorintelor exprimate, va fi în cel mai scurt timp…avec succès accompli…
  Un Weekend plin de bucurii, împliniri si multa pace sufleteasca, draga Diana !

Lasă un răspuns