The Talks: Femei lider – avem oare prea puține?

femei lider
sursa foto: unsplash.com

În facultate am completat un chestionar referitor la apartenența la un grup social discriminat. Trebuia pur și simplu să bifez dacă aparțin unor grupuri. Una din variantele de răspuns era „femei”. Am fost uimită de varianta asta de răspuns. Am ezitat o clipă și-am mers mai departe fără să bifez. Nu m-am simțit niciodată discriminată… până atunci.

Însă, gândindu-mă mai bine, deși eu personal nu simt acest lucru, poate există totuși o oarecare doză de discriminare în ceea ce privește femeile. Și nu mă refer doar la România. E un fenomen la scară globală. De exemplu, în SUA, pentru același job bărbații sunt mult mai bine plătiți. În Franța, la fel, există destule diferențe în ceea legătură cu acest aspect. La noi? Ce mai pot zice? Chiar și eu am fost respinsă la un interviu de angajare pe motiv că sunt o femeie tânără (dar despre asta o să vă povestesc într-un alt articol). Și, rămânând în aceeași zonă, voi câte femei lider știți? (Mă refer aici la femei în poziții de management, dar și la femei cu funcții importante în politică – exclus marionete). Așa-i că nu-s chiar atât de multe?

Subiectul TED-ului de astăzi e chiar acesta: de ce nu avem mai multe femei lider?

Traducere aici.

Acum oricine are acces la educație. Nici nu mai există restricții legate de sex pe piața muncii (am văzut niște șoferițe de camion grozave). Însă multe femei încă aleg să se ocupe de familii mai întâi și apoi de carierele lor. Sau își pun singure bariere căci, nu-i așa, suntem „sexul slab”. Ei bine, adevărul e că nu suntem deloc slabe. O femeie poate duce și un job și treburile casnice, nu-i ușor, dar are această capacitate.

Ce ne trebuie nouă e un imbold pentru a ieși de sub această carapace! Avem nevoie de exemple, atât pentru noi, cât și pentru fiicele și nepoatele noastre mai mici! Avem nevoie să mai agățăm șorțul în cui, să ne luăm atenția de la mâncarea de pe foc și să arătăm lumii că femeile sunt puternice! Să arătăm că acolo unde sunt femei lider, lucrurile merg ca pe roate.

Voi ce credeți?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: