Eu și ceașca mea de cafea

cafea
sursa foto: canava.com

E sâmbătă dimineața. Cu ochii întredeschiși mă îndrept leneș către bucătărie. Cumva, aș fi vrut să fie încă ieri! Ador zilele de vineri, poartă cu ele o speranță aparte… Speranță ce se năruie sâmbăta dimineața când văd câte sunt de făcut! E weekend, dar chiar și azi am nevoie de 48 de ore. Pentru ce? Pentru lasagna! Pentru curățenie! Pentru mersul la piață! Pentru… mersul la sală, am cam tras chiulul în ultima vreme! Deschid borcanul cu cafea și inspir puternic.

Aroma catifelată, dar robustă mi se insinuează printre simțuri punându-mi rotițele în mișcare. Știți cum Tom pregătea mereu capcanele acelea laborioase pentru Jerry? Sigur știți la ce mă refer: o piesă de domino declanșa fierul de călcat, acesta se mișca până la un punct apoi declanșa fierbătorul de apă care exploda și lansa o bilă de bowling. Așa pățesc eu cu aroma de cafea: de cum îmi pătrunde în corp, mi se duce ușor spre creier apoi e distribuită cumva, prin toate rețelele posibile până-n vârfurile degetelor de la picioare.

Eh, și cât v-am vorbit eu despre efectul Tom și Jerry pe care îl are cafeaua asupra mea, mi-am și preparat o ceașcă din licoarea asta magică. O mai las un pic deoparte, cât să-și lase toți aburii să iasă în ritm de dans arăbesc. Prefer cafeaua un pic mai… călâie, parcă doar așa are gustul acela pe care-l vreau eu.

Cum îmi savurez ceașca de cafea?

După ce izbutesc cu micul dejun, îmi iau ceașca și mă mut în sufragerie. În casă e încă liniște. M-am trezit prima, dar nu-i ceva nou. Îmi iau laptopul alături, îl pornesc și intru pe blog. Așa-mi place să beau cafeaua în diminețile de weekend: în liniște, citind și răspunzând la comentarii. Am impresia că-n modul aceasta îmi beau cafeaua cu cititorii.

fotografie din arhiva personală

Însă acesta e doar ritualul de weekend. În timpul săptămânii nu am timp de toate acestea, din păcate. Îmi beau cafeaua abia când ajung la birou. Și nu vă gândiți că-i cine știe ce sortiment, e o simplă cafea de la tonomat. Dar aici e important… anturajul. (Anturajul este tot și asta nu se va schimba – vorba cântecului.) Am grupul meu de băut cafeaua de dimineață și nu l-aș schimba pentru nimic în lume! Nu-mi pot imagina un alt mod de a savura cafeaua din timpul săptămânii decât discutând chestii mai mărunte sau mai… gigantice cu ai mei colegi. Și aici includ, evident, absolut orice de la cât de încet conduce nea Floricel autobuzul până la fluctuațiile ROBOR și-ncă vreo câteva chestii pe care nu le pot spune aici că-mi pierd capul, pardon, jobul!

Oricum ar fi, cafeaua e o parte integrantă a dimineților mele. Că nu-mi pot imagina viața fără ea, e clar! Indiferent de cum și cu cine o beau, ea e grupul motopropulsor al ființei mele!

Și totuși, cum aș putea îmbunătăți această experiență?

Sunt o perfecționistă prin definiție. (Uneori duc chestia asta atât de departe încât par o zgripțuroaică, recunosc!) Deci clar mereu e loc de mai bine, chiar și în cazul cafelei. Uneori îmi place să mai adaug niște condimente speciale pentru cafea în ea, alteori lapte, alteori… ambele. Însă știți pe ce mi s-a pus pata recent și sunt ferm convinsă că ar duce cafeaua mea la un alt nivel? Un espressor automat Philips cu sistem de lapte LatteGo pe care l-am descoperit recent pe magazinul online magNET.ro.

Acesta nu doar că e super-ușor de utilizat datorită ecranului tactil, dar are și un sistem care permite crearea unei spume de lapte absolut fabuloase! În plus, are și o râșniță ceramică extrem de puternică și un filtru de apă Aqua Clean menit să ne ușureze și mai mult munca. Evident, acestea pe lângă numeroase alte funcții ce permit transformarea boabelor proaspete de cafea într-o licoare absolut delicioasă!

Cu un astfel de aparat, relația dintre mine și ceașca mea de cafea va trece la un alt nivel! Momentan suntem ca-ntr-o relație de la începutul liceului. Știți voi la ce mă refer: totul e roz cu picățele-n dungi și nimic nu ne poate tulbura feng shui-ul. Dar vine un moment în care îți dorești mai mult, ah, nerăbdarea de a crește!

De ce nu mi l-am cumpărat încă? Păi sunt singura băutoare de cafea din casă, deci ar trebui să justific cumva investiția. Norocul meu este că espressorul automat Philips permite crearea unei largi varietăți de cafele. Eu sunt de părere că există o cafea pentru fiecare, trebuie doar să experimentezi! Dar, pentru a fi sigură că această cheltuială va fi aprobată de comitetul de buget al familiei, am pregătit și o mică prezentare. (Până la urmă, la asta mă pricep cel mai bine!) Totuși, înainte de mare moment, am nevoie de ajutorul vostru! Așa că vă invit să urmăriți prezentarea despre funcțiile și beneficiile espressorului automat Philips cu sistem LatteGo și să-mi dați feedbackul vostru!

Eh, cum vi s-a părut? V-ați dori și voi un astfel de aparat? Dar cafeaua… voi cum vă beți cafeaua? Care-i relația dintre voi și ceașca voastră de cafea?

sursa: magNET.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.


Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: