O carte cu personalitate despre un singur „NOI” și câteva idei de cadou

A fost odată ca niciodată, într-un timp nu foarte îndepărtat în care relațiile se făceau și desfăceau cu viteza luminii, un cuplu altfel. El și ea nu-și dăduseră swipe right* pe Tinder, nici măcar inimioare pe Instagram. Până și-n viața reală trecuseră poate de multe ori unul pe lângă celălalt ignorându-se cu succes. Erau prea diferiți… Însă ceva, o divinitate, îi voia împreună. Astfel că a urnit toate elementele pentru a-i aduce în aceeași poveste. Le-a arătat astfel că oricând de departe ar fi, doi poli magnetici opuși se atrag și se contopesc.

Așa aș rezuma eu povestea mea de dragoste. Poate nu-i cea mai frumoasă, dar faptul că-i a mea o face perfectă. Au trecut 4 ani de-atunci – timp în care am râs, am descoperit lumea, ne-am susținut și, mai ales, am crescut din toate punctele de vedere. E un clișeu? O fi, dar anii aceștia au fost cei mai frumoși din viața mea și-abia aștept să gust din ce ne rezervă viitorul! Dar până atunci, mai e de trecut o bornă. În decembrie se va face un an de când am spus cel mai mare „DA” de până acum. Trebuia să marchez acest eveniment cumva. După ce m-am gândit și răzgândit, am realizat că o carte personalizată (sau o carte cu personalitate, cum îi spun eu) e cea mai bună soluție.

carte cu personalitate

De ce am ales o carte cu personalitate?

Am două motive. Primul și cel mai important e că într-un astfel de cadou personalizat am putut cuprinde toată povestea noastră: toate călătoriile, zâmbetele, pozele în care A. nu prea-și dorea să apară. V-ați putea gândi la ceva mai potrivit?

În plus, nici nu a fost greu de realizat. Am aflat de la SuperBlog de proiectul Carte cu Personalitate, așa că am intrat pe site-ul lor, mi-am făcut cont, am ales un template, am încărcat fotografiile din Facebook și-am apăsat „Trimite la print”. Simplu, nu? Mai puteam personaliza și textul, dar mie mi s-a părut perfect așa cum era. Practic, la fel l-aș fi scris și eu.

carte cu personalitate text

Al doilea motiv e că îmi place să ofer cărți drept cadou. De fapt, toate cadourile pe care le fac au ca piesă centrală o carte. Probabil mi se trage din copilărie, când escaladarea bibliotecilor era activitatea mea preferată. Sau poate pur și simplu știu cum să aleg o carte care să se asorteze cu felul de a fi al fiecăruia. Petrec ore întregi căutând și-apoi împachetând cărțile alese în hârtie colorată. Bine, nu am fost niciodată bună la lucru manual! Însă atunci când împachetez o carte mă gândesc doar la zâmbetul ce se va întipări pe fața celui/celei care va deschide pachetul.

Cum aleg cărțile pe care le ofer drept cadou? De ce viața mea e mai simplă acum?

Nu aș face niciodată un cadou care să nu se asorteze cu felul de a fi al persoanei care îl va primi. Vreau să fac cadouri uimitoare, nu banale. Altfel spus, nu fac cadouri doar de dragul de a fi făcute sau pentru a mă achita de vreo datorie. Așa că mă orientez spre o carte de dezvoltare personală cu un titlu de impact sau o carte scrisă de autorul preferat al persoanei respective. Totuși, chestia asta a devenit și o problemă: e tot mai greu să găsesc o carte de oferit unei persoane căreia îi fac cadouri de ani de zile.

carte cu personalitate cadou

Acum, colac peste pupăză, finalul de noiembrie e aproape… Tsunami-ul pregătirilor pentru sărbători a fost declanșat. Absolut toate magazinele românești încep să concureze cu intersecția Shibuya Crossing* din Tokyo la gradul de aglomerație. Febra cadourilor s-a declanșat: fie nu știi ce să iei, fie nu e pe stoc – acestea-s simptomele.

Partea bună e că acum am o opțiune la care e cam greu să se epuizeze stocul: o carte personalizată. Acum că am primit prima carte cu personalitate realizată sunt mai mult decât convinsă că am făcut alegerea potrivită. Am răsfoit-o de n-șpe mii de ori (pe furiș, evident). Nu mă mai satur de ea, de povestea pe care o spune: eu și A. – doi improbabili deveniți un singur „NOI”.

Voi ce ziceți de ideea mea de cadou? Cui i-ați oferi o carte cu personalitate?

Note:

*Swipe right – în aplicațiile de dating gestul de a muta o fotografie la dreapta înseamnă că îți place de persoana respectivă.

* Shibuya Crossing – cea mai aglomerată intersecție din lume.


Articol scris pentru SuperBlog. Fotografii sunt din arhiva personală.


Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: