O carte cu personalitate despre un singur „NOI” și câteva idei de cadou

A fost odată ca niciodată, într-un timp nu foarte îndepărtat în care relațiile se făceau și desfăceau cu viteza luminii, un cuplu altfel. El și ea nu-și dăduseră swipe right* pe Tinder, nici măcar inimioare pe Instagram. Până și-n viața reală trecuseră poate de multe ori unul pe lângă celălalt ignorându-se cu succes. Erau prea diferiți… Însă ceva, o divinitate, îi voia împreună. Astfel că a urnit toate elementele pentru a-i aduce în aceeași poveste. Le-a arătat astfel că oricând de departe ar fi, doi poli magnetici opuși se atrag și se contopesc.

Așa aș rezuma eu povestea mea de dragoste. Poate nu-i cea mai frumoasă, dar faptul că-i a mea o face perfectă. Au trecut 4 ani de-atunci – timp în care am râs, am descoperit lumea, ne-am susținut și, mai ales, am crescut din toate punctele de vedere. E un clișeu? O fi, dar anii aceștia au fost cei mai frumoși din viața mea și-abia aștept să gust din ce ne rezervă viitorul! Dar până atunci, mai e de trecut o bornă. În decembrie se va face un an de când am spus cel mai mare „DA” de până acum. Trebuia să marchez acest eveniment cumva. După ce m-am gândit și răzgândit, am realizat că o carte personalizată (sau o carte cu personalitate, cum îi spun eu) e cea mai bună soluție.

carte cu personalitate

De ce am ales o carte cu personalitate?

Am două motive. Primul și cel mai important e că într-un astfel de cadou personalizat am putut cuprinde toată povestea noastră: toate călătoriile, zâmbetele, pozele în care A. nu prea-și dorea să apară. V-ați putea gândi la ceva mai potrivit?

În plus, nici nu a fost greu de realizat. Am aflat de la SuperBlog de proiectul Carte cu Personalitate, așa că am intrat pe site-ul lor, mi-am făcut cont, am ales un template, am încărcat fotografiile din Facebook și-am apăsat „Trimite la print”. Simplu, nu? Mai puteam personaliza și textul, dar mie mi s-a părut perfect așa cum era. Practic, la fel l-aș fi scris și eu.

carte cu personalitate text

Al doilea motiv e că îmi place să ofer cărți drept cadou. De fapt, toate cadourile pe care le fac au ca piesă centrală o carte. Probabil mi se trage din copilărie, când escaladarea bibliotecilor era activitatea mea preferată. Sau poate pur și simplu știu cum să aleg o carte care să se asorteze cu felul de a fi al fiecăruia. Petrec ore întregi căutând și-apoi împachetând cărțile alese în hârtie colorată. Bine, nu am fost niciodată bună la lucru manual! Însă atunci când împachetez o carte mă gândesc doar la zâmbetul ce se va întipări pe fața celui/celei care va deschide pachetul.

Cum aleg cărțile pe care le ofer drept cadou? De ce viața mea e mai simplă acum?

Nu aș face niciodată un cadou care să nu se asorteze cu felul de a fi al persoanei care îl va primi. Vreau să fac cadouri uimitoare, nu banale. Altfel spus, nu fac cadouri doar de dragul de a fi făcute sau pentru a mă achita de vreo datorie. Așa că mă orientez spre o carte de dezvoltare personală cu un titlu de impact sau o carte scrisă de autorul preferat al persoanei respective. Totuși, chestia asta a devenit și o problemă: e tot mai greu să găsesc o carte de oferit unei persoane căreia îi fac cadouri de ani de zile.

carte cu personalitate cadou

Acum, colac peste pupăză, finalul de noiembrie e aproape… Tsunami-ul pregătirilor pentru sărbători a fost declanșat. Absolut toate magazinele românești încep să concureze cu intersecția Shibuya Crossing* din Tokyo la gradul de aglomerație. Febra cadourilor s-a declanșat: fie nu știi ce să iei, fie nu e pe stoc – acestea-s simptomele.

Partea bună e că acum am o opțiune la care e cam greu să se epuizeze stocul: o carte personalizată. Acum că am primit prima carte cu personalitate realizată sunt mai mult decât convinsă că am făcut alegerea potrivită. Am răsfoit-o de n-șpe mii de ori (pe furiș, evident). Nu mă mai satur de ea, de povestea pe care o spune: eu și A. – doi improbabili deveniți un singur „NOI”.

Voi ce ziceți de ideea mea de cadou? Cui i-ați oferi o carte cu personalitate?

Note:

*Swipe right – în aplicațiile de dating gestul de a muta o fotografie la dreapta înseamnă că îți place de persoana respectivă.

* Shibuya Crossing – cea mai aglomerată intersecție din lume.


Articol scris pentru SuperBlog. Fotografii sunt din arhiva personală.


Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!

 

Loading