Iernile din România au devenit faimoase printre colegii mei internaționali. Troiene, drumuri blocate, furtuni de zăpadă – totul se amplifică în imaginația lor și astfel devenim un fel de mini Siberia. Sunt uimită de faptul că Rachid nu a auzit de aceste legende urbano-corporatiste, mai ales că a venit să lucreze aici pentru un an! Cum am fost desemnată ghidul său pe perioada de acomodare, m-am dus să-l aștept la aeroport. Nu puteam să-l las să înfrunte singur taximetriștii Bucureșteni care abia așteaptă o pradă ca el. Într-un an de zile are destul timp să descopere capitala! M-am postat în zona de așteptare a aeroportului, iar în clipa în care l-am văzut mi-a picat fața! Era îmbrăcat mult prea subțire: doar o cămașă și niște jeanși negri. M-am calmat și mi-am zis că poate are în bagaj și niște ținute de iarnă sau… mă rog, ceva mai grosuț.
Răspunsul lui însă m-a lovit precum un trăsnet. Nu avea haine mai groase, nu era deloc pregătit pentru iarnă. I-am spus că va trebui să mergem la shopping cât mai rapid. Avea nevoie măcar de niște pulovere de bărbați și de un palton. Însă de cum i-am dat vestea legată de cumpărături, mi-a mai dat una: bagajele sale fuseseră rătăcite în timpul în care a trebuit să schimbe zborurile, deci nu mai avea nimic. Astfel că pe lista noastră de cumpărături s-au mai adăugat și niște cămăși – indispensabile pentru mediul în care lucrăm. Pe lângă acestea, mi-a spus, că îi va trebui și un portofel pentru bărbați nou, nici pe acela nu îl mai avea. Cam aerian Rachid ăsta, nu credeți? Noroc că mai avea geanta de laptop, iar în ea își pusese și pașaportul.
Garderobă capsulă: 7 ținute de iarnă cu buget stabilit
Am crezut că mă pierd cu firea. Îmi place shoppingul, știu câte ceva despre modă… Însă la bărbați e un pic mai greu. De ce spun asta? Ar trebui să fie mai ușor, noi femeile suntem alea pretențioase, nu? Însă e greu tocmai pentru că e simplu: poți mai ușor să o dai în bară când nu ai atâtea reguli de urmat. Totuși, m-am adunat rapid și, în timp ce conduceam pe autostradă, mi-am dat seama că aveam the answer*. Totul putea fi rezolvat ușor cu o sesiune de shopping online, deci mai de grabă aveam the ANSWEAR căci de acolo urma să-i creez lui Rachid o garderobă capsulă. Mai erau 4 zile până luni, când urma să înceapă munca. Deci aveam suficient timp.
Ce înseamnă asta? Eh… și Rachid m-a întrebat fix același lucru! O garderobă capsulă e compusă din puține piese, dar care se pot combina între ele pentru a crea mai multe ținute. Sigur Rachid nu dispunea de prea mulți bani, deci aceasta era soluția cea mai bună pentru situația în care se afla.
De acum am ajuns la hotelul unde avea să stea o perioadă, ne-am făcut și planul de bătaie. Primul pas: bugetul – unul rezonabil, 2000 de lei. Al doilea pas, lista de cumpărături. Aici am avut mână liberă căci sunt expertă în domeniu, cel puțin așa mă consideră Rachid. Așa că iată ce piese vestimentare aveam în plan să-i iau:
Outfit-urile
Căutarea nu a durat prea mult. Nici nu a fost greu să mă încadrez în buget, asta deși am cumpărat palton (pentru ținutele office), geacă (pentru ținutele casual) și 2 perechi de ghete (pe aceleași principii). Tot din aceste motive, am ales să cumpăr și jeanși, și pantaloni. Cămășile și puloverele le-am ales astfel încât să se poată potrivi cromatic astfel încât să poată fi purtate și împreună (cămașa pe sub pulover). Iar în cazul fularelor, am ales 2 pentru că acestea pot schimba foarte ușor aerul unei ținute. Cât am cheltuit la finalul sesiunii? 1980 de lei (asta ținând cont de prețurile din momentul respectiv de pe site). Deci pot spune că bugetul a fost respectat! Am fost eficientă, nu-i așa?
Pentru că știam programul lui Rachid pentru săptămâna următoare, m-am încumetat să-i compun și 7 ținute de iarnă – câte una pentru fiecare zi a săptămânii. El a acceptat bucuros să poarte ce i-am propus, iar la final, când a văzut rezultatul, a spus că mi-am greșit meseria. Trebuia să mă fac stilist! Acum judecați și voi rezultatul!
Luni, pentru că e prima zi am ales un look smart-casual. Astfel că ținuta este compusă din: palton, jeanși negri, cămașă, ghete, fular și, evident, portofel pentru bărbați. Marți am mers tot pe un stil similar, dar am înlocuit cămașa cu un pulover de bărbați.
Miercuri va fi puțin mai frig, așa că i-am recomandat lui Rachid să poarte un pulover pe sub cămașă. Joi va avea o ședință importantă, așa că i-am ales o ținută clasică: pantaloni + cămașă.
Pentru vineri am revenit la stilul smart-casual, așa că ținuta aleasă este compusă din pulover pe gât, jeanși, ghete și palton.
Cum Rachid nu a văzut niciodată zăpada, iar la noi mai e ceva până ninge, în weekend îl vom duce la munte. Astfel că a trebuit să îi creez 2 ținute de iarnă adevărată. Am renunțat la palton pentru o geacă ceva mai groasă. Ghetele au fost și ele înlocuite cu ceva mai potrivit condițiilor de acolo.
Ce am învățat după ce am creat cele 7 ținute de iarnă?
Cu puțină imaginație și resursele necesare poți rezolva orice problemă. Asta i-am spus și lui Rachid care a fost total de acord cu mine. I-am mai spus că după ce se termină săptămâna, își poate crea și el propriile ținute plecând de la garderoba capsulă pe care i-am creat-o. A zâmbit și mi-a mulțumit pentru ajutor. Am zâmbit și eu, mi-a plăcut tare mult sesiunea asta de shopping online, iar crearea celor 7 ținute de iarnă mi-a dovedit că mă pricep la modă un pic mai mult decât credeam.
Poate-ar trebui să mă reprofilez. Ce ziceți?
*answer = răspuns
Articol scris pentru SuperBlog.
5 Comments
Ce sa zic? Te pricepi de minune!!! Voi retine ideea, chiar e necesară și bună la portofel. Un articol minunat, succes!
Mulțumesc 🙂
Măcar a fost mulțumit Rachid al tău cum l-ai îmbrăcat!? Bine că ştiu la cine să apelez dacă ajung iarna prin țară! Aş ateriza cam ca Rachid al tău pe aeroport!
Frumoooos articol! 🤗🤗🤗🤗🤗
Daaaa, a fost! Pe tine te aranjez și mai și 😀 Mulțumesc pentru tot, draga mea. Acesta a fost ultimul articol, ține-mi pumnii strâns de tot 🙂