Cel mai greu lucru din viața unui blogger

cel mai greu lucru din viața unui blogger

 

sursa foto: canva.com

Viața unui blogger nu e deloc una ușoară. Ea nu se rezumă doar la a sta în fața unui monitor și a tasta cuvinte. La asta ne-am pricepe toți. A fi blogger înseamnă ceva mai mult. Trebuie să fii mereu în alertă, inspirat, deschis la nou etc. Sunt multe lucruri de avut în calcul atunci când te-ai hotărât că vrei s-o iei pe calea bătătorită a blogging-ului. Crede-mă, nu o să ajungi vreun Radu F. Constantinescu sau Otravă peste noapte! Dar despre asta vom vorbi într-un alt articol. Astăzi vom vorbi doar despre cel mai greu lucru din viața unui blogger.

Vă gândiți care e acest lucru?

Haterii? Poate la început. E destul de frustrant să primești comentarii în care ești făcut cu ou și oțet de niște străini care par a nu fi pe craca lor. Însă cu timpul… te obișnuiești, devii imun. Bine, mai treci și printr-o fază intermediară în care chestia asta te amuză teribil. Dar și asta trece, iar comentariile aiuristice devin mai fade decât o friptură nesărată.

Un pic diferit este feedback-ul nu prea pozitiv, dar formulat inteligent. Persoanele sensibile chiar se pot simți tare rău. Și eu pățeam asta, recunosc. Cum am reușit, totuși, să trec peste? Am învățat că nu strică să accepți și o părerea mai negativă (atâta timp cât e argumentată), că în blogging nu trebuie să ai ochelari de cal și să vezi doar pătrățica ta. Trebuie să te mai uiți și la ce-ți spun alții, mai ales cititorii. Până la urmă, un șut în fund e un pas în față, nu?

Un aspect care mie îmi dă de furcă, recunosc, e gestionarea timpului. De când am două bloguri e cam greu să-mi împart scrisul. Pentru a mă descurca am început să utilizez două instrumente pe care le folosesc și-n viața de corporatistă: Excel și OneNote. Trebuie neapărat să vă arăt cumva cum fac și cu ele, dar până atunci mulțumiți-vă știind că-mi sunt tare folositoare. Practic, trebuie doar să-ți stabilești foarte bine prioritățile, odată ce ai reușit asta… the sky is the limit! Gândește-te doar că eu sunt corporatistă, bloggeriță, gospodină și mai merg și la zumba (deși nu prea știu ce a fost în capul meu).

OK, toate aspectele menționate până acum sunt dificile, dar pot fi gestionate ușor. Care e atunci cel mai greu lucru din viața unui blogger? Hmmm, să fie oare menținerea interesului pentru blog? Recunosc, am avut și eu perioade în care am vrut să șterg tot. Am luat o pauză mai lungă și… am realizat că atunci când ești cu adevărat pasionat de ceea ce faci, celelalte lucruri trec în planul secund. Uitați, mai am puțin și fac 9 ani de blogging pe Illusion’s Street. Cei care mă citesc și acolo știu bine că nu mereu mi-a fost ușor. Pasiunea m-a ținut pe linia de plutire… și vreo câteva persoane dragi (se știu ele).

Cel mai greu lucru mi se pare altul: menținerea creativității la parametrii optimi. E greu să fii original 24/7 toată viața ta. Ideile nu sunt cresc precum merele în copaci, iar tu doar trebuie să te întinzi să le culegi. Trebuie să depui puțin efort, uneori puțin mai mult. Și mai e ceva: trebuie să înțelegi că nu întotdeauna ceea ce ție ți se pare mega-creativ, revoluționar și roz cu picățele fosforescente, altuia i se poate părea mai plictisitor decât lecția despre euglena verde din clasa aV-a.

Dar voi ce ziceți? Care e cel mai greu lucru pentru un blogger?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: