Nu știu voi, dar pentru mine „prăjituritul” e un moment magic. În clipa în care pătrund în bucătărie și mă apuc de ceva dulce, parcă pășesc într-o altă dimensiune. Îmi place să mă joc cu texturi și arome, îmi place să creez artificii delicioase pe cerul papilelor gustative. Fix în seara de 5 decembrie, pe când îmi pregăteam ghetuțele, OREO m-a provocat să creez ceva delicios cu noile produse OREO Crumbs și OREO Powder. Evident, nu mă puteam refuza așa o provocare!
Sigur ați observat și voi că există o adevărată modă a deserturilor cu OREO. Am putea chiar spune că din biscuitul preferat al laptelui, a devenit biscuitul preferat al pasionaților de patiserie din lume. Fix din acest motiv, au apărut și aceste două noi produse care vin în ajutorul nostru – cei pasionați de creat prăjituri și nu numai. Să fim sinceri, acum, cine nu s-a uitat cu jind măcar o dată la un cheesecake preparat cu OREO! Sincer, acesta a fost și primul meu gând: să fac un cheesecake clasic. Însă apoi mi-am zis că ar trebui să fac ceva mai special, pe măsură provocării. Astfel că am înlocuit crema de brânză cu mascarpone și-am introdus în ecuație și un ingredient care mă duce cu gândul la vară și la copilărie: dulceața de cireșe. Rezultatul? O prăjitură OREO cu dulceață de cireșe absolut divină!
Prăjitură OREO cu dulceață de cireșe -ingrediente și mod de preparare
Deși ador să fac prăjituri, nu-mi place să petrec prea mult timp în bucătărie. Astfel că mai toate rețele mele sunt simple, fără prea multe ingrediente. Prăjitura aceasta, evident, nu putea face excepție. Pentru început, iată de ce vom avea nevoie:

Primul pas în prepararea prăjiturii este să scoatem cutia/cutiile cu mascarpone din frigider cu cel puțin o oră înainte de a începe lucrul. Poate că sună hilar, dar credeți-mă, să faci o cremă cu mascarpone rece e la fel cu a face skandenberg. Mai bine să fie la temperatura camerei 🙂
În continuare, vom amesteca într-un bol adânc 300 g de OREO Powder cu 100 g de OREO Crumbs (pentru textură). Pese acestea, vom adăuga untul topit. Amestecăm cu o spatulă până obținem o textură asemănătoare cu cea a nisipiului ud. Transferăm amestecul într-o tavă de tort cu pereți detașabil pe „tapetată” cu hârte de copt. Presăm bine cu fundul unui pahar sau, mai bine, cu mână. Acesta este blatul – simplu, nu-i așa? (Îl putem folosi la orice tip de cheescake cu sau fără coacere, deci țineți minte rețeta.)



Pentru cremă, batem mai întâi frișca. Apoi, amestecăm puțin brânza mascarpone pentru a o omogeniza. Adăugăm câte o lingură de frișcă în mascarpone și o încorporăm cu o spatulă (nu cu mixerul, nu vom obține consistența potrivită). După ce încorporăm frișca, vom adăugă în amestec dulceața de cireșe după același procedeu: amestecăm ușor după fiecare lingură (aveți grijă să opriți dulceață și pentru decor). Cu asta și crema este gata! Eu nu am pus zahăr în ea pentru că nu mi s-a mai părut necesar, voi încercați și faceți cum vă dictează gustul.
Punem crema peste blat și nivelăm bine. Decorăm cu OREO Crumbs și dulceața rămasă. Dăm apoi prăjitura la rece pentru cel puțin șase ore.
Alte câteva lecții de magie cu noile OREO Crumbs & Powder
După expirarea timpului, nu mai devreme, putem scoate prăjitura din frigider. (Știu că-i greu, chiar și eu i-am tot dat târcoale frigiderului, dar merită să aveți răbdare). Eu tocmai am făcut asta și mă declar absolut mulțumită de rezultat! (Sunt curioasă dacă cineva va încerca această prăjitură OREO cu dulceață de cireșe inventată de mine, așa că nu vă sfiiți să lăsați comentarii!)


Acum mi-au mai rămas niște OREO Crumbs cu care mă voi juca în fel și chip. Am în minte niște milkshakeuri, dar la cum e vremea de-afară cred că mă voi orienta spre niște bături ceva mai… calde. De fapt, am furat deja startul și-am făcut de dimineață o ciocolată caldă demențială 🙂
Posibilitățile sunt, practic, infinite! Trebuie doar să #StayPlayful, iar cu OREO nu se poate altfel 🙂 Voi ce minunății ați pregăti?
18 Comments
Ce minunatii! Eu mananc destul de putine dulciuri, dar ce ai facut acolo arata foarte pe placul meu, adica usor de facut si gustos. Multumesc pentru idei! <3
Nu e nici exagerat de dulce pentru că nu am folosit deloc zahăr, doar ce era deja în dulceață 🙂 așa că îți recomand 🙂
Dulceața de cireșe este preferată mea, deci m-ai nimerit cu această bunătate! Mmmmmm, abia aștept! :)) Mulțumesc pentru rețeta!😍
Cu drag 🙂 sper să îți placă dacă o faci 🙂
Mulțumesc!
Cu drag 🙂
Eu nu mă „dau în vânt” după dulciuri. De nici un fel! Dar aş gusta o feliuță de la tine! Arată extraordinar de bine şi sunt convinsă că e foarte gustoasă! Să-ți fie de bine!
Este foarte bun și nu e prea dulce 🙂 e perfect!
Arată foarte bine şi, cel mai important pentru mine, este foarte uşor de făcut. Mulţumesc pentru reţetă, chiar voi încerca şi eu! 😉
Cu drag 🙂 dacă preferi mai dulce, poți pune și zahăr în cremă. Eu am făcut ceva mia dietetic😂
Adevărul este că arată delicios! Bravo! 🙂 Chiar că biscuitul Oreo a devenit vedeta patiserilor, l-am întâlnit peste tot, în tot felul de combinații. Când mi s-o face poftă de cheesecake, o să încerc rețeta ta.
Îți recomand, dar sa pui și zahăr, dacă preferi ceva mai dulce :))
Al meu e mai dietetic
Dumnezeule… arată incredibil!
Te aștept la o porție 🙂
Super delicioasa!
Mie nu-mi plac biscuiți Oreo dar la cum arată ceea ce ai făcut tu, cred ca trec peste faza cu neplăcutele și încerc rețeta 🙌 Poate chiar o sa înceapă să-mi placa Oreo 😅
Crema face toată treaba 😁