Mousse de ciocolată albă cu OREO Crumbs – dulcele care-ți bucură ziua

E ultima zi de luni lucrătoare din an (cel puțin pentru mine). În mod normal, ziua asta ar trebui să aducă multă bucurie. Până la urmă, AMR 4 zile până la concediu 😀 Însă când mă uit în jur și realizez că nu doar inbox-ul meu e vraiște, ci și casa, cam intru în panică. Pff… nu-i bine, nu trebuie să încep săptămâna cu astfel de gânduri! Trebuie să mă remontez rapid, am un morman de rufe de călcat! Mai am niște OREO Crumbs, deci pot improviza rapid ceva dulce care să mă energizeze și să-mi îmbunătățească starea de spirit. Fug repede la frigider. Observ că mai am și niște ciocolată albă și smântână pentru frișcă! Perfect: am tot ce-mi trebuie pentru un mousse de ciocolată albă cu OREO Crumbs!

Mousse de ciocolată albă cu OREO Crumbs: gata în 2 timpi și 3 mișcări

După cum probabil ați realizat, nu-mi plac deserturile complicate. Sunt mâncătoare de timp și nervi. Prefer, deserturile simple, ingenioase – cum a fost și prăjitura OREO de săptămâna trecută. Iar dulcele de azi se înscrieri în aceeași categorie, veți vedea!

ingrediente mousse de ciocolată albă

Până aici pare simplu, nu? Nu e nevoie de prea multe, iar cu aceste ingrediente putem pregăti nu doar un mousse de ciocolată albă, ci orice tip de mousse (evident, schimbăm tipul de ciocolată 😀 ). Pentru început, vom hidrata gelatina conform instrucțiunilor de pe plic.

Ce trebuie făcut în continuare? Punem pe bain-marie ciocolata și untul. După ce acestea se topesc, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine până ce aceasta se topește. Luăm ciocolata topită de pe foc și o dăm la rece, iar între timp, batem frișca!

SFAT! Pentru a se bate mai bine, frișca trebuie să fie ținută la rece! Eu o bag pentru câteva minute (nu mai mult de 15 la congelator) înainte de a o prepara.

Adăugăm apoi câte o lingură de frișcă în amestecul de ciocolată și amestecăm ușor, de sus în jos.

Repetăm până când terminăm frișca și… gata: putem pune mousse-ul în cupe! Pentru un plus de textură, la jumătate, am pus niște OREO Crumbs. Apoi am pus iarăși cremă și-am terminat,evident, tot cu OREO Crbums.

Simplu ca „bună ziua”, nu? Așa cum am mai scris, secretul preparării unui desert este, așa cum spune și sloganul OREO să ne jucăm veșnic (#StayPlayful)! Mai greu e cu răbdarea, căci preparatul trebuie să stea vreo 2 ore la frigider… Dar vă garantez că merită și vă va lumina chiar și sumbra zi de luni!

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021