The Talks: Frumusețea de a fi diferit

frumusețea de a fi diferit

 

sursa foto: pexels.com, editare: canva

De pe la zece ani am început să mă simt tot mai diferită. În timp ce alții încă mai alergau prin fața blocului, eu stăteam pe balcon și citeam Colț alb. Apoi și cluburile le-am dat, tot pe cărți. Așa am devenit „aia tocilară”, deși cititul nu avea nimic de-a face cu atributul acesta, dar ei nu știau. Societatea noastră e atât de obsedată de etichete încât nu îi sunt de ajuns nici cele de pe hainele cele mai „de firmă”. Prin urmare, oamenii au început să eticheteze oameni. Oricine e diferit primește cel puțin una. Într-o lume a vitezei, a superficialului și a filtrelor, eu sunt omul care încă mai crede în puterea răbdării, care caută frumusețea de dincolo de ambalaj. Pentru mulți, sunt o „idealistă proastă”. Nu contează… prefer să fiu așa! Tocmai din acest motiv mi-am propus să vă împărtășesc astăzi un TED despre frumusețea de a fi diferit.

Ce ne spune scriitoarea Lidia Yuknavitch e că nu trebuie să ne conformăm. Societatea are tendința de a pune tot ce nu se încadrează în normele ei pe un soi de pat al lui Procust. Apoi, de la manivele, se ocupă ea de restul. Însă a fi diferit are mai mult farmec decât a fi o copie xerox a unui standard.

Uneori e mult mai ușor să ieși în evidență atunci când ești diferit. Ești mai ușor de observat, de remarcat. Oamenii diferiți sunt mai interesanți, au mai multe povești de spus, lucruri de arătat… Asta pentru că viețile lor ies cumva din banalul cotidianului celorlalți. Așa că, n-ar trebui să ne mai ascundem diferențele! Scrii? Nu-ți mai ține cuvintele în sertar și nici privirea în caiet sau, mă rog, pe ce mai scrii tu! Ai un stil vestimentar aparte? Poartă-ți hainele cu atitudine! Ascultă muzica preferată, indiferent de gen! Fă ce-ți place, spune ce gândești și lasă lumea să zică ce vrea!

Și cu asta mă opresc din scris! E timpul pentru discuții acum! Aștept aici părerile voastre despre frumusețea de a fi diferit, dar în același timp aș vrea să știu cine se simte astfel și de ce! 🙂

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021