The Talks: #100happydays

#100happydays
sursa foto:pexels.com

Știm cu toții că fericirea se află în lucrurile simple, mărunte-mărunțele. Doar că ne e cam greu să o căutăm cu lupa. Mai bine să fie ostentativă, cât mai la vedere. Un BMW nou? Un parfum de la Chanel? Ceva roșu de la Valentino? Ah… un inel cu diamant. Da, un inel cu diamant spune sus și tare „fericire” atunci când îl primim. Ne-am creat etaloane ale fericirii mult prea sofisticate, astfel că de multe ori o rătăcim. Nimic nu ne mai mulțumește. Am uitat de bucuriile simple gen o cafea băută în compania celei mai bune prietene, piesa potrivită care pornește fix după ce te-ai urcat în mașină, un telefon de la mama. Eh, fix despre asta e și provocarea #100happydays – despre toate lucrurile mărunte care ne bucură, dar pe care le trecem cu vederea. Dar să începem cu începutul.

Cum a început provocarea #100happydays?

Totul a început cu Dmitry Golubnichy – un tânăr elvețian care a realizat că oamenii sunt tot mai nefericiți pentru că nu reușesc să vadă micile bucurii din jur. Chiar și el căzuse în această capcană frumos poleită a superficialității…

Ce a făcut el? Pentru a-și reaminti că viața înseamnă mai mult, și-a propus ca timp de 100 de zile să posteze pe social media câte o poză cu un lucru care l-a bucurat în ziua respectivă. Pentru a ține o evidență, el a pus în descrierea fiecărei poze hashtag-ul #100happydays. Ideea lui a început să fie adoptată și de alții – mai întâi prietenii lui, apoi prietenii prietenilor ș.a.m.d. Astfel, s-a creat o mișcare, un trend – cum vreți voi să-i spuneți (fenomenul de creare și propagare a unei tendințe este foarte bine explicat de Derek Sivers într-un alt TED). Ideea lui Dmitry a fost aplicată de peste 8 milioane de oameni din 160 de țări, iar el și-a făcut o misiune din a-i inspira pe ceilalți.

Ce trebuie făcut pentru a participa la această provocare?

Nimic mai simplu: timp de 100 de zile trebuie postată câte o poză cu un lucru/o situație/ o persoană care ți-a făcut ziua mai frumoasă. Îți poți alege tu rețeaua socială, dar musai să utilizezi hashtag-ul #100happydays. Pentru a-ți oficializa participarea, te poți înscrie și pe site-ul oficial, dar nu e obligatoriu. Scopul principal al provocării este să-ți schimbi percepția asupra vieții, asupra lucrurilor care contează cu adevărat pentru tine.

Provocarea #100happydays pentru mine

Aveam de mult provocarea aceasta în vizor. Însă din varii motive am amânat-o, probabil nu era vremea ei. Acum, totuși, simt că e timpul: viața mea a devenit un soi de vortex. Încep să nu mai pot scoate capul din haosul ei. Astfel că de la 1 ianuarie am început și eu provocarea, o puteți găsi pe Instagram-ul meu însoțită de hashtag-urile #100happydays și #100happydaysDiana.

Ce va ieși? Vom vedea! Promit să vă povestesc la finalul celor 100 de zile!

P.S.

Dacă nu știți care-i Instagram-ul meu, dați un click pe butonul următor 😉


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021