Confesiunile unei persoane care a avut acnee

acnee
sursa foto: canva

Nu-i ușor să ai acnee. Simți coșurile și craterele de pe față chiar și-n suflet. Mai ale în adolescență când privești la fetele alea populare și te întrebi cum naiba ele au tenul de porțelan, tu cu ce ai greșit? Simți asta mai ales când băieții fac mișto de tine sau șușotesc pe la spate: „uite-o și pe urâta asta”. Știu cum e, cum doare, cum ți se pare că totul va fi gri pentru tine… tot timpul gri.

Ani de zile m-am luptat cu gorgona numită „acnee”. Articolul acesta e pentru toți care s-au luptat și încă se luptă cu ea. Nu e un articol medical, ci o confesiune.

Nu mi-a fost ușor să lupt cu acneea și încă nu am răzbit complet. Mai am episoade, rare ce-i drept, când ea mă atacă. Însă îi vin rapid de hac.

Adolescența mea cu ten acneic

Nu e cea mai reușită poză, pe vremea aceea telefoanele nu erau atât de performante. Însă se observă punctele de pe fața mea, nu?

Adolescența mea a fost marcată de tristețe (e mult spus depresie), neîncredere în sine și tot felul de complexe. Cine să se uite la mine? Cine să vorbească cu mine, ce să am eu interesant de spus: cum îmi dau seara cu Skinoren pe față? A fost greu, da… Aveam zile în care nici eu nu mă suportam. Aveam zile când foloseam tone de fond de ten, dar coșurile mai rău se vedeau…

Eram obsedată să găsesc un leac pentru acnee. Am încercat mai toate produsele farmaceutice, mai puțin Roaccutane care mi s-a părut, totuși, mult prea periculos. Am mers la medici. Am dat iama și-n raionul de cosmetice… Citeam atât de multe lucruri pe tema asta că încă mă mir cum de nu m-am făcut dermatolog.

Care au fost singurele lucruri care au funcționat? Skinoren – până la un punct. Masca cu argilă – tot până la un punct.

Problema mea, după cum aveam să aflu, era una internă – sindromul ovarelor polichistice. Odată ce am tratat această problemă tenul meu a început să arate din ce în ce mai bine. Desigur, trebuie să-l și mențin astfel folosind produsele potrivite. Nu o să vă spun ce produse folosesc, fiecare piele e diferită.

Viața mea de după acnee

În poza aceasta nu port niciun fel de machiaj. Doar mascara. Tenul meu e mai curat acum. Sigur, mai sunt cratere și mai am zile în care îmi mai apare câte un coș (așa cum v-am spus deja), dar nu mai las asta să mă doboare.

Am învățat că persoanele cu adevărat importante pentru tine nu țin cont de aspectul tenului, că sunt mult mai mult decât ceea ce se vede la exterior.

Am aflat că e foarte important să nu te lași învins(ă) de gânduri. De fiecare dată când ți se pare că începi să aluneci pe panta asta, uită-te în oglindă și spune-ți „Sunt puternic(ă)/ perfect(ă)/orice lucru pozitiv” – găsește-ți o mantră!

Important e să găsești și un doctor care să te înțeleagă și care să comunice cu tine. Doar un medic îți va putea prescrie un tratament corect, iar dacă te și înțelegi cu el – e perfect!

În ultimul rând, nu înceta să cauți produsele potrivite tenului tău. Chiar și când consideri că ai găsit ceva senzațional de bun pentru tine, nu ezita să experimentezi. Tenul se obișnuiește în timp cu unele produse, deci nu știi de ce minunăție dai.

Gata, mă opresc cu sfaturile aici. Spune-mi dacă și tu te-ai confruntat cu acneea și cum ți-a fost acea perioadă. De asemenea, spune-mi dacă te confrunți acum cu ea, îți pot fi de folos doar cu o încurajare, dar crede-mă că face bine!

<3 D.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: