The Talks: Unde se ascunde creativitatea?

sursa foto: canva.com

V-ați întrebat vreodată unde se ascunde creativitatea? Da, mă refer la momentele alea în care te dai cu capul de pereți și tot nu reușești să storci ceva ce măcar să se vrea a fi interesant? Unde locuiește ea, nebuna, și-n ce dulap a intrat de tot cu capul să facă ordine de nu te aude c-o suni disperat? (De fapt, o cauți atât de des și minuțios uneori c-ai impresia că s-a băgat cu capul în cuptor precum Sylvia Plath. Însă asta e altă poveste.)

Pentru TED-ul de astăzi am ales un discurs al scriitoarei Amy Tan pe care o am din liceu, de când am citit un fragment de-al ei într-o carte de engleză, pe TBR. Ea își descompune propriul proces creativ pentru a ne da propriul său răspuns la întrebare. Sună interesant, nu?

Deci unde se ascunde creativitatea?

Traducerea aici

Amy ne vorbește despre chestiile mai științifice precum unele ciudățenii neurologice. Însă nu se rezumă aici, menționând și lucruri ceva mai spirituale precum credința mamei ei legată de inspirația care ne vine, de fapt, din viețile anterioare. Și ce să mai spun despre teoria ei conform căreia universul ne oferă toate elementele necesare pentru a ne isprăvi creația? Eu una sunt complet de acord cu acest lucru.

Cred că în fiecare dintre noi creativitatea sălășluiește. Doar că mulți și-au reprimat-o din dorința de a fi cât mai uniformi, de a se amesteca cât mai bine în salata de boeuf a societății noastre. Însă ea e acolo da… în noi. Și-n stânga noastră, și-n dreapta și… peste tot. Așa că data viitoare când vă simțiți în pană eu zic să priviți în jur sau, mai bine să faceți o plimbare. Creativitatea se va descătușa. (Evident, nu uitați apoi că ea trebuie antrenată.)

Voi ce credeți? Unde se ascunde creativitatea?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021