Florentina Hayalperest: Cinci locuri din lume pe care vreau să le văd

Pe Florentina o urmăream din când în când. Însă de când am primit articolul ei, am început să o citesc frecvent. Are un scris aerisit, e naturală – fix ceea ce-mi trebuie când vreau să citesc ceva care să mă relaxeze.

cinci locuri din lume
sursa foto: canva.com

Sunt genul de persoană care adoră să se plimbe, să iasă din casă mai mereu. De când mă știu mi-a plăcut să văd locuri noi și să fotografiez totul cu ochii mei și mai puțin cu telefonul sau cu aparatul foto, pentru că consider că nimic nu se compară cu ce au văzut proprii tăi ochii, indiferent de câți megapixeli are vreo cameră foto. Așa că vă prezint cinci locuri din lume pe care vreau să le văd neapărat, măcar o dată în viață.

1.Cappadocia – tărâmul baloanelor cu aer cald

Am aflat de Cappadocia de curând și am decis să mă interesez pe net despre acest loc. Aparent acest tărâm este o regiune istorică din Turcia (PS: ador Turcia și tot ce e legat de ea), aflat în Antalya Centrală. Vedeam foarte multe poze cu dealuri de unde sunt lansate o mulțime de baloane cu aer cald și chiar nu știam că pot găsi acest mini paradis în Turcia. Pe lângă toate astea, am citit și că prețurile din regiune sunt extrem de accesibile pentru toată lumea. Ce vrei mai mult decât o asemenea priveliște și costuri accesibile?

2.Insula Paștelui- acele statui misterioase

Unele desene animate mai aveau câte un episod special când personajele principale împreună cu prieteni lor ajungeau, din nu știu ce motiv, pe această insulă. Și mai mereu trebuiau să facă ceva pe lângă acele statui care înfățișează niște fețe de oamenii, iar toate par identice. De fiecare dată când mă uitam la acele episoade, îmi doream să ajung și eu acolo împreună cu acele personaje și să explorez statuile. Îmi place, pe lângă faptul că sunt renumitele statui din piatră acolo, și faptul că totul este înconjurat de verdeață și toată vegetația este tânără. Sper că, dacă ajung vreodată acolo, să nu dărâm toate statuile formând un gigant domino, doar pentru că am atins una cu un deget, așa cum se întâmpla mereu în desenele animate.


3.Olanda și lalelele ei

Numărul 1: iubesc lalelele. Numărul 2. Olanda egal: LOVE. Vizitând Olanda mi-am imaginat totul ca pe un film artistic de dragoste, în care cei doi îndragostiți fac o escapadă de câteva zile. Unde închiriază o bicicletă (cu coșuleț din acela drăguț în față) și se plimbă pe o micuță alee pietruită, iar în stânga și în dreapta se află câmpuri cu mii și mii de lalele superbe și, în depărtare, se vede o moară de vânt veche, făcută din lemn și care-și mișcă ușor elicele în bătaia vântului. Și poate după vizită fur câteva lalele fără să mă vadă careva 🙂

4.Japonia

Pikachu Outbreak Festival: De când mă știu am iubit personajul Pikachu, chiar dacă nu am jucat acel joc nebun, Pokemon Go, dar am văzut animeul și mi-a plăcut enorm. Am avut până și cărți de joc cu el și ton de notificare, care mereu făcea ”Pika-Pika, Pikachu!” (nu pot să scriu și vocea pe care o făcea, că o scriam). Iar anul trecut am aflat că în Japonia se ține anual un festival dedicat acestui personaj, ceea ce mi se pare super tare. Timp de câteva zile Japonia este plină de Pikachu umblători și dansatori și de o mulțime de obiecte cu și despre el. Și îmi doresc să merg și să port o șapcă în formă de Pikachu pe stradă. 🙂

5. Disneyland

Oare mai trebuie să adaug ceva aici? Tot pornind de la un serial pe care îl vedeam în copilărie și, bineînțeles, de la toate filmele Disney văzute, mi-am tot dorit să merg acolo. Mai ales din cauza serialului. Serialul (căruia nu-i mai știu numele) prezenta povestea de viață a lui Walt Disney și cum a luat naștere toată industria, desigur, într-o manieră pentru copii de 5-6 ani, iar apoi un copil este lovit grav la cap în parcul de distracții și primește creierul lui Walt (da, știu, partea asta e ciudată), apoi acest băiat începe să vadă toate personajele create de Disney. Și întregul serial se învârte în jurul parcului, pentru că multe
aventuri se întâmplă acolo. Deci, cam de aici pasiunea mea pentru Disneyland. 🙂

Cum am spus, aceasta este lista mea scurtă de locuri pe care sper ca într-o bună zi, dacă nu în viitorul apropiat, măcar în viitorul pur general, să le vizitez, cel puțin o dată și să le pot tăia de pe listă.


Pe Florentina o puteți urmări pe blogul ei: o lacrimă de cerneală.


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021