Roxana Trandafir: Cărțile scrise de bloggeri şi părerea mea despre ele

Roxana e unul din bloggerii dragi sufletului meu, astfel că articolul ei a fost mai mult decât bine-venit, iar tema aleasă de ea e pe cât de interesantă, pe atât de controversată: cărțile scrise de bloggeri.

cărțile scrise de bloggeri
sursa foto: canva.com

Cărțile scrise de bloggeri, cel puțin cele pe care le-am citit până acum, nu m-au impresionat foarte tare. Aveam ce-i drept anumite așteptări, care, din păcate, mi-au fost înșelate. Poate pentru că lecturile au fost unele previzibile sau poate, eram obișnuită cu stilul autorilor și nu i-am găsit deloc elementul de noutate.

Am văzut de-a lungul anilor petrecuți în blogosferă că exista tendința de a încuraja un blogger măiestru al cuvintelor să scrie o carte. Asta nu e în esență un lucru rău, însă nu oricine poate scrie o carte.


Până acum am citit câteva cărți scrise de bloggeri care mai de care mai însemnați, însă tot ce am citit nu m-a impresionat peste măsură.

Cartea lui Tudor Chirilă, „Exerciții de echilibru”, e o alăturare de povestiri scrise bine, însă fără un fir narativ sau personaje remarcabile. Plus că, unele texte i le știam deja de pe blog și asta m-a plictisit.

La fel s-a întâmplat și cu cartea Prințesei Urbane, „O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă” – majoritatea textelor îmi erau cunoscute și îmi părea că dădusem banii pentru a citi blogul tipărit.

Ana Mușat avea pe vremuri un blog ce îi purta numele, ea a scris cartea „Cum am omorât-o pe Diana” – volum de la care eu aveam mari așteptări. Însă i-a lipsit intriga, iar povestirea a fost una fracturată, deși subiectul era unul bun: Diana era o fată bolnavă de schizofrenie, care, trăia o realitate paralelă.

Cu toate acestea, nu sunt împotriva cărților scrise de bloggeri, încă aștept să citesc „ Pescarul Nimicului” al Simonei Poclid, despre care am auzit doar cuvinte de laudă şi cartea Monei Rusinescu care știu că are un stil aparte în a scrie. Și multe altele despre care nu am auzit încă.

Dacă sunteți bloggeri și vreți să scrieți o carte și aveți talent foarte bine, scrieţi-o! Dacă talentul literar, însă vă lipsește, încercați să-l cultivați. Citiți mult, urmați un curs despre scrierea de carte, adunați ideile bune la un loc și credeți în voi, dar nu vă tipăriți blogul, locul lui e în spațiul unde s-a creat, în online.

Ce bloggeri v-ați dori să scrie o carte și de ce? Voi ați scrie una?


Pe Roxana o puteți citi pe blogul care-i poartă numele.


Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: