The Talks: Feedback – ce facem cu el?

feedback
sursa foto: canva.com

Acum ceva timp vă scriam despre cum răspundem comentariilor negative primite pe blog. Ei bine, acum e timpul să vă scriu despre feedback în general. De ce? Pentru că de multe ori nu prea știm ce să facem cu el și, în loc să îl folosim în avantajul nostru, ba mai mult îl lăsăm să ne influențeze în mod negativ starea de spirit. Și, când scriu asta, știu ce scriu. Și mie mi s-a întâmplat nu o dată. Nici acum nu pot spune că sunt perfectă, dar măcar fac tot posibilul să extrag ce e mai bun din feedback-ul primit.

Cum folosim feedback-ul în favoarea noastră

Ei, aici intervine TED-ul pe care astăzi vi-l propun ca discuție. Este vorba de un discurs al Sheilei Heen ținut la TEDx Amoskeag Millyard Women în 2015.

Oamenii reacționează diferit la feedback. Unii se îndoiesc de veridicitatea sa, alții refuză să accepte feedback-ul primit de la anumite persoane, iar alții se simt profund lezați. Însă dacă reușim să trecem de aceste bariere, vom deveni mai buni, iar relațiile ni se vor îmbunătăți considerabil. Un mod în care putem reuși să facem acest lucru este să primim feedback-ul drept un cadou, nu drept o povară.

Câteva tips & tricks

  1. Frânează-ți prima reacție – știu că e greu, chiar și eu mai am de lucrat aici.
  2. Ascultă atent.
  3. Pune întrebări pentru a te asigura că ai înțeles mesajul, fă tot posibilul pentru a ajunge la rădăcina problemei.
  4. Mulțumește.
  5. Analizează totul la rece și apoi fă-ți un plan de acțiune.

OK, acum e rândul vostru. Cum reacționați atunci când primiți feedback? Eu am început să mă împac cu el, dar… firea de berbec știți cum e. Aveți vreo strategie pentru a-l înghiți și digera mai ușor?

<3 D.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: