Ce se întâmplă după „au trăit fericiți”?

ce se întâmplă după „au trăit fericiți”
sursa foto: canva.com

Nu știu câți dintre voi au văzut sau își mai amintesc filmul The Mirror Has Two Faces / Cele două fețe ale dragostei cu Barbara Streisand și Jeff Bridges. Nici eu nu-mi mai amintesc. Probabil l-am mai văzut și l-am uitat pe undeva printr-un sertăraș, doar e din ’96. Nu prea mă uit eu la TV, dar îmi place să am ceva zgomot de fundal atunci când sunt în bucătărie. Duminică dimineața curățam cartofi și mă gândeam că nu mai am boia dulce când, atenția mi-a fost furată de acest discurs:

Atât mi-a fost. Am rămas captivată de acest film și nu m-am mai gândit nici la boia, nici la mâncarea mea de cartofi (ba chiar am scăpat un pic mai mult piper în încercarea mea eșuată de multi-tasking). Tema lui este, evident, explorarea celor două fețe ale dragostei: cea platonică și cea fizică. Însă ce m-a intrigat pe mine cel mai mult nu a fost asta. Ce m-a pus pe mine gânduri e faptul că în povești nu aflăm niciodată ce se întâmplă după „au trăit fericiți”. Și cât oare durează „până la adânci bătrâneți”?

Când eram ceva mai fragedă în gândire, deși conștientă că iubirile în timp se mai domolesc, priveam totul prin lentile roz în formă de inimioare. Vedeam ce se întâmplă în jurul meu, căsătoria transforma chiar și divele în gospodine. Însă mie nu mi se putea întâmpla asta. Nu. Eu urma să îl găsesc pe Făt-Frumos Jose Armando și iubirea ne va ține de foame. Oh, da! De aceea curățam eu cartofi duminică dimineața în loc să fiu în vacanță în Bali cu A.!

Pe măsură ce rădăcinile iubirii devin tot mai adânci, ce e la suprafață se metamorfozează. Iubirea se transformă. Nu mai e doar o explozie de culoare. Apar și grijile cum ar fi ratele și ce naiba să mai gătești la cină că deja te-ai săturat de tocănița din frigider. Din gagica mișto, devii gospodina care uneori e exagerat de recalcitrantă prin (așa cum spuneai și personajul Barbarei) obsesia pentru curățenie.

Ce se întâmplă după „au trăit fericiți”? Frații Grimm și Sandra Brown își iau condeiul de pe destinul tău. Începe viața adevărată. Iar într-o zi o să pățești ca mine: o să te uiți în oglindă și o să realizezi că semeni tot mai mult cu maică-ta 😆

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021