Jurnal 15 martie 2020: autoizolare??

autoizolare
fotografie editată cu canva.com

Nici nu știu cum să încep. De fapt, lumea mea a luat-o razna ceva mai devreme decât pentru ceilalți. Aș scrie că m-am imunizat, dar aș minți. Nu sunt inconștientă. Și totuși, e ceva din mine ce nu înțelege panica asta ce s-a instalat. La televizor și pe internet se vorbește mult despre calm, autoizolare și informare din surse sigure. Nu știu cât de bine înțelege lumea asta.

Mai devreme am fost până în supermarket. Autoizolare, autoizolare, dar mai aveam nevoie de ceva. Mi-am zis că nu poate fi atât de aglomerat, doar e un magazin de cartier ceva mai mare. M-am înșelat. La toate cele 4 case era mai coadă decât de sărbători. Am luat ceea ce voiam în grabă și m-am pus și eu la un rând. (De fapt, la început nici nu știam la care m-am pus, atât de încurcată era situația.)

După vreo 5 minute aud țipete alarmante, o doamnă în vârstă se lua de un bărbat pentru că purta masca și ea nu voia să stea la rând cu el. Apoi un domn la vreo 60 de ani a început să se certe cu doamna. O acuza că e fan România TV și că ia în seamă „tot ce spune ăia”. În fine, mi-a venit rândul la casă, dar până să apuc să plătesc, o doamnă (tot în vârstă) care deja scăpase de coadă de vreo 5 minute s-a întors deoarece câștigase un pahar Bergembier și nu mai avea răbdare pentru a intra în posesia premiului.

Nebunie, nu? Poate asta înțeleg românii prin „autoizolare”: cozi interminabile, rafturi goale, dar… cu toate acestea – cum să ratezi o promoție?

Să vedem de mâine! Vom intra în starea de urgență. Presupun că panica va crește…

Tot de mâine voi lucra de acasă pentru două săptămâni. Pe unii îi încântă, dar pe mine… nu prea. Been there, done that! Am lucrat 9 luni de-acasă pentru Amazon. La început era mișto, dar apoi am început să resimt lipsa colegilor… Bine, și la Renault am o zi pe săptămână în care lucrez de acasă. Însă e altceva: doar o zi e fix ce-mi trebuie pentru a mă concentra pe anumite task-uri ce necesită mai multă concentrare. Eh, voi vedea cum va fi…

Dar ce vor face cei care nu pot lucra de acasă? Tata și alte câteva mii de oameni, de exemplu, lucrează la Dacia, în producție. Ei nu pot lucra de acasă și, în ciuda zvonurilor din presa argeșeană, încă nu s-a luat o decizie în privința lor. Iarăși presupun că panica se va mări în rândul unora dintre ei, de parcă tot ceea ce aud le intră pe o ureche și le iese pe alta.

Deci, dragilor, stați cât mai mult în casă. Ieșiți doar pentru urgențe (așa cum am făcut eu) și aveți grijă de unde vă informați!

<3 D.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021