Stăm în casă? Nu ne pasă!

stam in casa

Nu mă sperie statul în casă. Pentru un semi-introvertit ca mine e chiar OK. Și totuși, recunosc, am momente când mă întreb ce o să fac tot timpul ăsta. Bine, o parte din el e ocupat cu teleworking-ul, dar pe lângă el mai am 2 ore în plus pe care să le umplu cu… ce? Și ce să mai zic de weekend-uri? În articolul de luni, ți-am dat câteva idei despre cum poți petrece timpul liber cu ajutorul tehnologiei. Însă mi-am dorit să vin cu mai mult de atât, așa că i-am întrebat și pe membri grupului meu ei cum își umplu timpul în această perioadă în care trebuie să stăm în casă.

Iată ce răspunsuri am primit 🙂

Ce activități putem face în această perioadă când stăm în casă poate mai mult decât de obicei?
Voi ce faceți?

Citim, citim și iar citim! Pe lângă asta, am noroc de lucrat de acasă, deci o parte din zi e ocupata cu job-ul. Apoi, curățenie și, mai nou, gătit.

Scriu, fac ordine pe unde ajung rar și foarte rar 🙂, citesc, gătesc, vorbesc cu oamenii despre care nu mai știu nimic sau nu am luat legătura cu ei de multă vreme …. Chiar nu cred că mă voi plictisi. E adevărat, sunt norocoasă să pot ieși în curticică, să admir pădurea, caișii înfloriți și să-mi iau o gură de aer/energie/frumusețe. Cred că pozitivitatea și empatia ne pot ajuta foarte mult. Să fim bine!

Scriu, citesc, activități cu cea mică

Nu am chef de citit. Eu, pentru că fetele mele sunt zilnic și toată ziua cu ceva carte, revista, fișe în mâini. Gătesc, curățenie, activități cu fetele, ieșit în curte, avem de pus florile (doar vreo 300 si trebuie sa mai vină). Fetele se joacă cu trotinetele, frisbee, mingea, role, bicicletă, ajută cu florile. În rest, eu parcă am devenit copil din anumite considerente: stau mai mult cu fetele, mă joc. Urmăresc niște anime uri sau seriale. Cam astea deocamdată.

Curățenii prin tot felul de sertărașe uitate 🙂

Idei și gânduri din diaspora

Eu stau de trei ani în casă 🤭 Încerc să privesc totul cu optimism și ca o perioadă de vacanță a celor mici. Rutina nu mi s-a schimbat foarte mult, doar gândurile și grijile. Soțul meu fiind medic, tremur zilnic când pleacă la lucru. Dar încerc să sper, să zâmbesc, să fiu mami, să citesc, să scriu și să sper…am mai zis asta? 😊

Stau acasă de mai mulți ani, prin urmare nu va fi o mare problemă. Insă în zona noastră (Tampa area) nu s-au instituit măsuri drastice de restricție. Școlile sunt în vacanță oricum pentru o săptămână+ încă una. Orarul magazinelor s-a redus simțitor, dar nu se cumpără masiv. Lumea cam stă retrasă. S-au anulat toate activitățile cu număr mare de participanți.Dar era vorba ce fac eu: rutina zilnică. Cafea, citirea blogurilor+ comentarii, schițe sau desene după caz; sper să am inspirație și să pot scrie; citit presa și/ sau o carte; desen sau schițe; o poveste cu o prietenă; un film eventual; și puțină bucătărie; dar se pare că va fi mai mult gătit dacă se închid restaurantele.

(Am vrut să știți, dacă cineva este curios, care este situația reală prin Florida. Au apărut știri incorecte despre ce se întâmplă.)

...Și alte câteva idei

Și pe blogul lui Mari găsiți câteva idei. Sau, puteți descoperi câteva site-uri interesante pe care vă puteți petrece timpul. Eu una am descoperit datorită unui fost coleg care este profesor de geografie site-ul Seterra și nu mă mai satur de el. Învățați să folosiți tool-uri noi, eu una mă joc cu PowToon, nu prea am eu talent și răbdare pentru editat videouri, dar măcar încerc!

 

Canale de Youtube de urmărit

Altă idee pentru perioada asta în care stăm în casă ar f să urmărim chestii interesante pe YouTube. Iată la ce mă uit eu (dacă dați click pe ele, o să ajungeți pe pagina principală a canalului):

Desigur, ar mai fi și filme și seriale de urmărit. Însă mă mai gândesc, poate fac un articol separat dacă vreți și voi 🙂

Dar voi cu ce vă umpleți timpul în această perioadă? Cât timp credeți că va fi necesar să stăm în casă?

 

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: