Micul dejun: 10 produse esențiale

micul dejun
sursa foto: unsplash.com

Te-ai hotărât să mănânci mai sănătos, dar nu știi cum ar trebui să începi? Sigur, primul pas este să incluzi în meniu mai multe legume, să tai zaharurile – chestii pe care le știi și le-ai auzit de 1234567890987654321 ori. Dar știi care e al doilea pas? Ei bine, micul dejun regulat. De câte ori ai sărit peste el? Până la finalul acestui articol vei înțelege cât de important este, care sunt cele 10 produse must-have pentru un mic dejun sănătos și vei descoperi o rețetă potrivită personalității tale. Sună interesant, nu? Dar să-ncepem cu începutul, evident!

De ce e important micul dejun?

Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. Sigur ai auzit de atâtea ori acest lucru încât ai deja impresia că e un mit. Însă nu e, e adevărul pur!

Care sunt beneficiile micului dejun? Conform Nutrition Australia, prima masă a zilei are următoarele beneficii:

OK, sună bine, dar știu: cum să-l strecori în rutina ta când te trezești și în 15 minute trebuie să ieși pe ușă, să fugi până la metrou în timp ce te închizi la haină, să treci de turnichet și să sari direct în vagon? Eu una reușesc să îl iau în fiecare zi! Dacă tu nu reușești, poate ar ajuta să îți pui alarma cu 10 minute mai devreme. De asemenea, de mare folos îți va fi să ai în cămara ta un stoc de produse sănătoase pe care să le poți combina în așa fel încât să îți pregătești un mic dejun rapid și sănătos.

Să le luăm pe rând!

micul dejun 2
sursa foto: unsplash.com

10 produse pe care trebuie să le ai în cămară pentru un mic dejun sănătos

Acum e timpul să îți faci lista de cumpărături. Am pregătit pentru tine 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească pentru a-ți pregăti oricând un mic dejun rapid. (Pentru că suntem într-o perioadă în care statul în casă este recomandat, îți sugerez să arunci o privire pe Dried Fruis – un magazin online de produse alimentare convenționale și BIO – sigur vei găsi acolo toate produsele pe care ți le voi menționa și multe altele care te vor inspira cu siguranță).

Top 5

Îți propun să începem cu produsele mele preferate!

1. Cafea

Bine, trișez puțin. Pun cafeaua prima pentru că e viciul meu și al multora. Dar te-ai gândit vreodată la câte beneficii are? Iată numai unul:

Cafeaua, prin conținutul de cafeină, ajută la menținerea concentrării în momentele solicitante.Mai mult, îmbunătățește memoria pe termen scurt şi alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.”
sursa: CSID.RO

În calitate de cunoscătoare a cafelelor (a se citi cafegioacă înrăită) îți recomand o cafea arabica BIO. Sigur te va cuceri cu aroma ei deosebită!

2. Apa de cocos

Alt produs pe care îl ador este apa de cocos pură.  Știu, sună exotic – iar gustul e și mai și (crede-mă, eu o ador!, iar odată gustată te vei îndrăgosti și tu). În plus, are și numeroase beneficii pentru sănătate: reglează tensiunea, accelerează procesul de slăbire, îmbunătățește digestia și este bogată în calciu, magneziu, potasiu, fosfor și sodiu.

3. Amestec de miez și semințe crude

De mică mă dau în vânt după semințe. Iar de când am învățat și despre beneficiile lor, am mereu grijă să le includ în meniul meu încă de la începutul zilei. Din amestecul miez & semințe crude îmi iau doza de acizi Omega esențiali, vitamina E, acid alfa-linoleic și alți nutrienți.

4. Mierea

Despre beneficiile mierii s-au scris cărți. Pe lângă calitățile ei nutritive, are și acțiuni terapeutice asupra unor afecțiuni digestive, cardiovasculare și respiratorii. Nu sunt vreun expert în apicultură, dar dacă ar fi să îți recomand un sortiment, acela ar fi mierea de salcâm (asta pentru că are un parfum aparte, nostalgic chiar, pentru cei care ne-am petrecut copilăria în natură).

5. Fructele uscate

Fructele uscate sunt bogate în vitamine și nutrienți și pot fi depozitate în cămară un timp mai îndelungat decât fructele în stare naturală. În plus pot fi combinate cu cereale, iaurt sau chiar consumate ca atare. Pentru a te bucura de un gust variat, îți recomand un cocktail exotic ce conține ananas, banane, stafide, papaya și altele.

sursa foto pentru colaj: driedfruits.ro

Celelalte produse de adăugat pe listă

În afară de aceste 5 produse pe care personal le prefer, îți recomand să mai adaugi pe lista de cumpărături următoarele:

  • Fructe (în special afine, căpșuni, banane, mere);
  • Iaurt;
  • Unt de arahide;
  • Lapte integral;
  • Cereale.

La fel ca produsele de mai sus și aceasta îți oferă o doză considerabilă de nutrienți absolut necesari pentru a începe ziua în forță.

Încă ceva important la micul dejun

Bun, astăzi te-am învățat despre importanța micului dejun. Însă nu ți-am spus care e cel mai important lucru!

Dincolo de beneficiile sale pentru sănătate, micul dejun e un bun moment de a petrece un timp cu tine. Eu una după ce mănânc, îmi torn o cană mare de cafea și, în timp ce o savurez, nu mă mai gândesc la nimic. Las totul să zboare. Mă eliberez de gânduri. Bine, asta când am timp (adică în weekend), în rest încerc să mă bucur de cafea în timp ce îmi fac agenda zilei… Dar și asta poate fi o metodă de relaxare, nu?

Pentru tine cât de important e micul dejun? Ai vreo rețetă preferată? Dar vreun ritual?

Articol scris pentru proba nr. 8 din cadrul Spring SuperBlog.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: