Noul meu tool SEO: Rank Math

tool seo

Cred că ai observat că de ceva timp unele articole conțin și anumite elemente interactive: liste derulante, texte animate etc. Pe acestea le realizez cu Elementor. Dacă ai blog, sigur ai văzut o reclamă la acest plug-in pe Facebook sau Youtube. Toate bune și frumoase, Elementor e prietenos… acum. La început mă enerva faptul că trebuia să mă întorc mereu în editorul WordPress pentru a rezolva partea de SEO cu Yoast… Astfel că am început să caut un tool SEO compatibil și cu Elementor și am ajuns la Rank Math.

Înainte de toate: de ce am nevoie de un tool SEO?

Într-un articol mai vechi ți-am scris despre câteva aspecte de bază legate de SEO. Un tool SEO, însă, îți ușurează munca! Nu-ți mai bați capul atât de tare cu optimizarea articolului, ba chiar îți generează și un sitemap (chestie la care nu mă pricep)! În plus, îți arată și îmbunătățirile pe care le poți aduce unui articol pe care tu ai impresia că l-ai optimizat foarte bine.

Cum se folosește Rank Math?

Rank Math se instalează ca orice alt plug-in și, odată instalat,vine la pachet și cu un cont creat pe platforma dezvoltatorilor. Aici poți deschide un ticket de suport (eu deja am unul la activ și țin să menționez că am primit răspunsul rapid), ai acces la informații, un analyzer SEO și altele.

De folosit, este și mai ușor!

Pentru WordPress

  1. Dăm click pe căsuța din dreapta unde ne apare un scor afișat.

2. În caseta Focus Keyword introducem cuvântul cheie pentru care optimizăm articolul și apoi apăsăm Enter.

Pentru Elementor

Dăm click pe SEO în stânga, iar apoi procedăm la fel ca în cazul editorului WordPress.

Cum arată informațiile în Rank Math

Și asta ar fi tot. Voi ce tool folosiți pentru SEO?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021