Discuții la feminin: Ramona Croger. Antrenor pentru trup, dar și pentru suflet

Ramona Croger

Pe Ramona Croger am cunoscut-o online, acolo unde își desfășoară activitatea de personal trainer și numaidecât mi s-a părut potrivită pentru discuțiile la feminin. Astfel că am invitat-o să vorbim despre ea, despre fitness, slăbit (daaa și asta) și multe altele. Vă las pe voi să descoperiți 🙂

De vorbă cu Ramona Croger

Bună, Ramona! Ca la orice început, hai să facem cunoștință! Prin urmare, ce ne poți spune despre tine? 

Mă numesc Ramona Croger și sunt din Deva. Sunt mamă a doi copii minunați și pasiunea mea de o viață, la fel ca și cariera, este fitnessul nutriție și tot ce tine de corpul uman. Am început această cariera de la vârsta de 20 de ani când am decis să emigrez în Australia.

Cum ai ajuns să faci ceea ce faci? 

De mic copil mi-a plăcut sportul și cred că am făcut toate sporturile care erau oferite în școală. Cred că a mai fost și frica de obezitate deoarece am crescut într-o familie cu această problemă și asta a fost cea mai mare determinare a mea: să nu ajung să mă lupt cu așa ceva.

Care a fost cea mai mare provocare a carierei tale?

Cea mai mare provocare a fost atunci când m-am mutat în Austria acum 5 ani și nu vorbeam limba germană deloc. Mi s-au închis toate porțile în a putea sa lucrez la o sală de fitness, dar nu am renunțat la visul și cariera mea. De aceea am decis să lucrez online. 

Cât de importantă e mișcarea? 

Mișcarea este esențială în viața fiecăruia deoarece vine cu o serie mare de beneficii. Începând cu sănătatea oaselor, masei musculare și a sistemului nervos care trebuiesc întreținute pentru a avea o stare de sănătate bună.

Oricine poate face sport sau există și restricții? 

Oricine poate face mișcare, de la cel mai mic la cel mai mare. Sportul și mișcarea se pot adapta pentru oricare vârstă.

Dar alimentația, cât contează ea? 

Alimentația este foarte importantă deoarece de acolo încep cele mai multe probleme, deficiențe, surplus de greutate, boli cauzate de obezitate, dezechilibre în viața de zi cu zi, lipsa de energie, concentrare etc.

Iată o întrebare pe care sigur o primești des: care e cel mai bun sfat pe care îl poți da unei persoane care vrea să slăbească? 

În primul rând să ceară ajutorul unui specialist pe care poate conta și să îi ofere încredere deoarece a slăbi este un lucru destul de vulnerabil mai ales dacă persoana a eșuat de mai multe ori. În al doilea rând, clientul trebuie să își dorească cu toată ființa și să fie dedicat programului. Doar așa vor fi rezultate garantate.

Mai ai și alte pasiuni? 

Alte pasiuni sunt psihologia și Fizica Cuantică. Ador să mă adâncesc în cărți de gătit și să gătesc.

Ai vreun model pe care îl urmezi? 

Ca model mă inspir și admir multe persoane, nu neapărat din lumea fitnessului. Lucrez cu mentori și îi urmăresc îndeaproape pe Oprah, dr Joe Dispensa, Bruce Lipton.

Dacă ai putea, ce ai schimba la femeile din România? 

Mi-aș dori ca femeile din România să aiba mai multa încredere în ele și să nu uite că puterea este în noi, în fiecare și că suntem ființe puternice și putem obține absolut tot ce ne dorim.

Crezi că femeile sunt „sexul slab”?  

Cred că femeile sunt sexul puternic din toate punctele de vedere. Trebuie doar să vedem asta în noi.

În încheiere, o să te rog să ne lași un gând, un citat, o idee… orice vrei să împărtășești cu noi! 

Ca final de interviu o să las un citat în care eu cred cu tărie și îl spun tuturor clientelor:

Aveți grijă de corpul vostru deoarece este casa sufletului nostru.

P.S.

Pe Ramona Croger o puteți urmări și pe site-ul ei în limba engleză.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021