Discuții la feminin: Maria Neagu pictorița devenită tatuator și antreprenor

maria neagu

Încă de când am cunoscut-o pe Maria Neagu am realizat că e perfectă pentru discuțiile la feminin. De ce? E pictoriță devenită tatuator și antreprenor. Interesant, nu? Era imposbil să nu o invit pe voi la o rundă de discuții, iar acum vă invit să vedeți ce ai ieșit 🙂

De vorbă cu Maria Neagu

Bună, Maria! Prima întrebare e una clasică: cine ești tu?

Bună, Diana! În primul rand dă-mi voie să-ți mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși cu tine experienta mea. Ma numesc Neagu Maria Cosmina, am 21 de ani,sunt mămică unui băiețel crețulin în vârstă de 2 ani, locuiesc în Ilfov, Siliștea Snagovului dar de fel sunt din Ploiești. De
profesie sunt pictoriță reprofilată pe partea de tatuaje temporare cu Henna Organică sau Jagua și în paralel gestionez un business internațional de network marketing.

Din pictoriță, ai devenit tatuator. De ce?


Da, e o poveste frumoasă despre această tranziție. Dumnezeu m-a înzestrat cu darul de a picta și chiar dacă situația materială a familiei a fost precară pictam ori de câte ori aveam ocazia. Nu am fost un om susținut, cred că de aceea am trecut prin multe transformări. Am pictat pana la 15 ani. Ultima pictură a fost reconstituirea picturii exterioare a bisericii Sfântul Nicolae din satul natal Sicrita, Rifov. De la 15 ani pana la 19 ani nu m am mai atins de pensule. Problemele din familie m-au „defocusat” de la pasiunea mea.

La 19 ani am descoperit întâmplator Arta Henna în filmele indiene. Am început sa ma documentez, sa caut materiale, sa încep procesul de învățare. Acum după aproape 2 ani iubesc tatuajele temporare. De ce? Talentul meu mocnea pe dinăuntru, dorința de a crea era arzătoare, dar nu puteam sa ma mai ating de pensule, nu știu de ce. Traumele, timpul, problemele au avut un efect asupra mea. Dar… Datorita băiețelului meu de 2 ani, care se pare ca moștenește partea artistica de la mine am reînceput de curând sa mai creez câte un mic tablou.

Cum a fost tranziția?

Tranziția nu a fost grea, după cum am spus eu am oprit pictura după ce 1 an am lucrat la pictura bisericii. A fost perioada în care nu m am mai atins de materiale, dar niciodată nu am încetat să mă documentez de la mai marii artiști actuali. Atunci când am început tatuajele parca m-am născut a doua oară. A fost reconectarea sufletului cu inima. Arta o am în sânge și mi-am promis că nu voi mai renunță niciodată la pasiunile și valorile mele.

Pe lângă această activitate artistică și creativă, te ocupi și de un proiect de dezvoltare personală și network marketing, Tinerii Antreprenori în Network Marketing. Ce ne poți spune despre el?

Proiectul Tinerii Antreprenori în Network Marketing este după familia pe care mi am întemeiat-o, a doua mea realizare. Am descoperit Network Marketing întâmplator, în momentul în care am devenit mamă. Și aici e o poveste frumoasa. Am lucrat de la 16 ani în croitorie și apoi lucrător comercial. Nevoile unui tânăr sunt asa multe ca salariul de la un job nu satisfac nici jumătate din ceea ce eu aveam nevoie.

Atunci când am devenit mama, am aflat surprinzător ca statul nu mi va oferi stimulentul de creștere, deoarece din cele 12 luni de lucru impuse de stat lipsea 1 săptămâna. De fapt prima firma unde am lucrat nu a declarat ca are un angajat minor. M-am trezit acasă, fără venit cu un copil mic și un soț plecat în curse (șofer tir).

Am descoperit network marketing din nevoia de a avea un venit suplimentar. Doar ca aproape 1 an și jumătate am trecut prin multe eșecuri. Fără un mentor, fără dezvoltare personala riști sa te trezești mai lefter decât erai. Acum la 6 luni de activitate în actuala companie, bucurându-mă de dezvoltare personală și antreprenorială, de beneficiile de antreprenor, am decis sa ofer aceasta oportunitate, experiența mea și tot ceea ce dețin și tinerilor care doresc sa devina Antreprenori. Pentru a evita eșecul datorat lipsei de experienta, am decis sa lansez acest proiect care se bucura deja de primii tineri antreprenori.

Care e cea mai mare provocare pentru un tânăr antreprenor în zilele noastre?

Provocările vin din lipsa de dezvoltare personală și antreprenorială. Atunci când am decis să mă dezvolt personal, să mă redescopăr, mi-am dat seama că pot să realizez imposibilul. Să lucrezi cu oamenii e o provocare. Fiind tânăr oamenii tind sa fie reticenți, crezând ca nu ești încă pregătit să gestionezi un business. Dar atunci când lucrezi cu oamenii pentru a-i ajuta totul devine armonie. Exact cum îmi spune prietena mea și partenera de business Iasmina:

SUCCESUL VINE ÎNTOTDEAUNA CU PROVOCĂRI.

Dar pentru o femeie?

Cea mai mare provocare a unei femei e chiar ea. Noi femeile suntem sensibile, transformam totul într-o drama. Noi singure ne punem eticheta de EU NU POT FACE ASTA. Ba da, putem. Al naibii de bine. Am descoperit femei care îl țineau pe NU POT în brate foarte strâns iar atunci când și au dat voie sa viseze au realizat multe lucruri care odinioară păreau imposibile.

Consideri că a fi femeie este un dezavantaj în mediul de business actual? Sau dimpotrivă?

În mediul de business actual singurul dezavantaj, atât în cazul unui bărbat cât și a unei femei, este lipsa dezvoltării personale și antreprenoriale. Dacă începi sa te dezvolți, să investești în tine, să te valorifici tu, vei descoperi că nu contează genul unei persoane ci valoarea ei.

Ce îmi poți spune despre vlog-ul pe care l-ai început, ALOETUBER? Cum a pornit el?

Fetele din comunitatea noastră m au denumit șoricelul de biblioteca, deoarece în fiecare zi vin cu idei noi. ALOETUBER a luat viata într o seara când am decis că vreau să mă conectez mai mult cu comunitatea mea din mediul online. Și am decis sa fac aceasta conectare prin intermediul unor
filmulețe în care eu vorbesc despre experienta mea cu produsele a căror Brand Ambasador sunt, sau experiența mea ca antreprenor.

Ne mai pregătești și alte surprize?

Oooo da. Vor urma o serie de interviuri cu tineri Antreprenori și mame antreprenor. Urmează sa inaugurez Atelierul Henna by Maria.
Pregătesc și o caravană a proiectului TINERII ANTREPRENORI ÎN NETWORK MARKETING, prin care vreau sa ajung la cât mai mulți tineri din toată tara. Și pregătesc și câteva cursuri online de henna.

Care e cel mai bun sfat pe care îl poți da celor aflați la început de drum în antreprenoriat?

Să aibă curajul sa-și trăiască visul. Oricât de imposibil ar părea, vă asigur că nu e. Șterge-ți IMPOSIBIL din dicționar. Siii… Vă așteptăm cu mare drag în comunitatea TINERII ANTREPRENORI ÎN NETWORK MARKETING.

Ne lași un gând de final?

Bucurați-vă de viață. E minunată.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021