Discuții la feminin: Ioana Dan. If you can dream it…

ioana dan

Dacă vă gândeați că doar după o anumită vârstă poți deveni antreprenor, ei bine, atunci nu ați cunoscut-o pe Ioana Dan – „invitata” mea de astăzi. Și fără a mai lungi introducerea, că știu că sunteți curioși, declar această repriză de discuții la feminin deschisă 🙂

De vorbă cu Ioana Dan

Bună, Ioana! Pentru început, o să te rog să ni te prezinți. Din câte am înțeles te ocupi de copy&contentwriting, dar de vreo 6 luni ai lansat un brand de bijuterii: The Minx Concept. Ce altceva ar mai trebui să știm despre tine?

Bună și bine te-am găsit! Într-adevăr, la sfârșitul lui noiembrie 2019 am lansat The Minx Concept, un brand la care visam de mult timp. Cochetez cu content&copywriting, business storytelling, puțină grafică pe ici, puțin marketing pe colo – sunt în plin proces de acumulat cunoștințe și asta îmi ocupă majoritatea timpului, atunci când nu fac voluntariat, preponderent la Beard Brothers Brașov.

„În timpul liber” cum îmi place să glumesc sunt studentă în anul 2 la Informatică Aplicată, detaliu care de obicei îi face pe toți să ridice câte o sprânceană, deoarece pare că scrisul, handmade-ul și tehnologia parcă nu fac parte din aceeași oală.

Ceea ce mi se pare foarte interesant la bijuteriile tale e faptul că se axează pe bijuterii din rășină cu flori naturale presate. De unde această idee?

Ideea nu este una revoluționară sau nemaivăzută, asta am recunoscut mereu. Bunica mea avea o grădină cu flori impresionantă și mereu i-a plăcut să îmi aducă flori sau să le ofere oricui. Nu puține au fost dățile când se oprea câte o mașină necunoscută la poartă și o rugau oamenii să le dea câteva fire din ce avea prin grădină. Atunci când a murit, mama a preluat grădinăritul și am decis că vreau să duc mai departe dragostea lor pentru flori, dar la un alt nivel, așa că m-am decis că vreau să creez ceva care să păstreze florile nemuritoare. Încet-încet am descoperit arta rășinii și tainele presării florilor și… here I am!

the  minx concept

De unde provin florile folosite pentru bijuteriile tale?

Majoritatea florilor sunt chiar din grădinile familiei, dar în ultimul timp câteva prietene dragi au început să preseze flori special pentru mine din buchetele pe care le primesc ele.

Te-ai gândit mereu la a avea o astfel de afacere?

Mă joc în lumea asta handmade de vreo 6-7 ani, am încercat diverse stiluri de bijuterii, dar nu m-am gândit vreodată că o să reușesc sau că o să fiu atât de încrezătoare încât să pornesc propria mea afacere. Și care să și prindă!

Care a fost cel mai mare challenge pe care l-ai depășit în ceea ce privește crearea The Minx Concept?

„Nu am destulă experiență”. Îmi spuneam că abia m-am apucat de lucrul cu rășină, că sunt prea tânără să demarez o afacere, chiar și cu bijuterii handmade. Dar datorită unor doamne super speciale, cărora le zic că sunt zânele mele bune, am reușit să ignor aceste gânduri destul de mult încât să demarez și să dezvolt conceptul.

Care este cel mai mare challenge actual?

Cel mai mare challenge de acum este gestionarea eficientă a timpului. Nu sunt o persoană cu o structură sau o rutină și uneori mă pierd printre cursuri, teme, task-uri, dezvoltarea The Minx Concept. De multe ori mă găsesc dormind pe sărite, pentru a reuși să termin tot ce trebuie la timp și pentru a avea grijă de toate aspectele care-mi alcătuiesc viața.

Cum simți că sunt percepute tinerele antreprenoare de societate?

Experiența mea până acum a fost una total pozitivă, am avut parte numai de susținere, sfaturi și vorbe bune. Totuși, aș zice că există o oarecare reticență față de persoanele atât de tinere, dar se poate să fie și doar în capul meu. Depinde de cercurile în care te învârți.

Te-ai lovit până acum de preconcepții?

„A, ai abia 20 de ani, nu ai familie, ai timp destul, cum adică ești ocupată?!”. Oh, și cât se înșală. Cel mai amuzant e că m-am lovit de vorbele de mai sus și venind dinspre persoane de vârsta mea, prieteni apropiați, care chiar știu cu câte lucruri mă ocup.

Ai planuri de viitor? Sau momentan te concentrezi doar pe creșterea brandului?

Sincer, mi-ar plăcea să spun că da, am planuri de viitor și după să enumăr toate proiectele și life goals pe care mi le-am setat, dar… nu. Am planuri mici pe anul acesta, legate de dezvoltarea mea ca persoană – atât profesional, cât și emoțional – dar în rest prefer să merg acolo pe unde mă ghidează sufletul. Momentan sunt într-o perioadă care îmi permite să trăiesc fără planuri, structuri și plase de siguranțe și vreau să mai profit de ea cât mai durează.

Ne lași un gând de final?

If you can dream it, you can do it!”. E ok, nici eu n-am crezut-o de la început. Până am început să iau viața de gât și să o scutur încât să-mi dea ceea ce vreau, chiar dacă nu e mereu ușor, chiar dacă în unele zile nu mă ridic din pat de oboseală. Și n-am fost vreodată mai fericită.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: