#TimpulPetrecutAcasă cu Garmin e plin de provocări

garmin
sursa foto: unsplash.com, edit cover: aranjament personal realizat în canva.com

Trebuie să-ți fac neapărat o mărturisire! Vezi tu, sunt o maniacă atunci când vine vorba de organizare. Însă fără ajutorul prețios al prietenului meu, Garmin, aș fi un dezastru complet. El e memoria mea, paznicul meu, terapeutul și antrenorul meu! Însă nu am realizat toate acestea decât recent, mai exact de când îmi petrec 99,99% din timp în casă. Contrar așteptărilor, nu-mi vine să mă urc pe pereți de plictiseală. Evident, „vinovatul” este Garmin care, în autoizolare, transformă totul într-o provocare! Ești curios care sunt provocările pe care mi le propune în fiecare zi?

Cele 4 provocări ale lui Garmin pe timpul autoizolării

sursa foto: watchshop.ro, editate personală în canva.com

Garmin știe că pentru mine, înainte de toate, e cafeaua. Astfel că îmi amintește de ea înainte de a trece la prima lui provocare. Care e ea? Pare una simplă, recunosc, în timp ce-mi beau cafeaua trebuie să-mi creionez planul zilei. El știe, practic, tot ce am în telefon: de la simple mesaje pe WhatsApp, la e-mailuri și alerte.

Așa, cu ochii la el, ignor tot ce se întâmplă în  jur: frații de la etajul superior care bat mingea în casă de plictisiți de atâta distanțare socială față de prietenii lor, vocalizele vecinului de la doi și știrile pesimiste de la TV. Adevărul e că al meu Garmin, știe și cum să facă lucrurile interesante: doar îmi mișc puțin încheietura și el își schimbă aspectul. Oare o femeie își poate dori ceva mai mult  de atât?

A doua provocare a lui Garmin pentru mine este să fiu relaxată. Cine nu e relaxat stând acasă? Cine nu muncește de acasă! Faptul că mi-am mutat biroul de pe sit-ul industrial acasă, nu înseamnă că totul e roz precum mobila din acea cameră! Tot mai am un morman de mailuri  de rezolvat, ședințe cu duiumul, sinteze și prezentări de pregătit. Noroc, evident, cu Garmin! Datorită tehnologiei Elevate™ el îmi monitorizează nu doar pulsul, ci și nivelul stresului… și face asta 24/7. Ba chiar îmi monitorizează și starea de bine datorită temporizatorului de relaxare.

Penultima provocare este să rămân activă. Sedentarismul e nociv atât pentru sănătate, cât și pentru starea de bine. Spre norocul meu, al meu prieten de nădejde, nu doar că-mi monitorizează pașii, ci vine și cu propuneri de exerciții potrivite mie. Îmi mai numără și caloriile. Mă crezi că nu îmi e dor de zumba fiindcă îl am pe el în viața mea? Nici măcar de muzica specifică nu îmi e dor, căci, așa cum îți imaginezi, Garmin îmi permite să controlez chiar și acest aspect! (Bine, uneori el consideră că fac mișcare chiar și atunci când mătur, dar mie asta mi se pare doar tortură.)

sursa foto: watchshop.ro, editate personală în canva.com

Un somn liniștit nu pare o provocare prea mare? Ei bine, poate ție nu îți pare. Cu tot zbuciumul meu, am avut momente în care parcă trebuia să-i cer ajutorul lui nea Google ca să aflu ce e ăla „somn liniștit” – nu cumva să îl confund cu vreun pește mustăcios. Din fericire, de când Garmin e în viața mea el îmi veghează și somnul: cât timp petrec în fiecare etapă a lui, îi evaluează calitatea… Tare, nu?

Cine e acest Garmin?

Eh, sigur ești curios să  afli acum cine e acest prieten al meu de nădejde! Prea face multe! Prea se cunoaște la nevoie, ca orice prieten în adevăratul sens al cuvântului. Cine e el?

sĂ-ȚI DAU CÂTEVA INDICII DESPRE FAMILIA LUI...

Familia lui Garmin e una renumită când vine vorba de tehnologii. Sunt specialiști în echipamente GPS pentru industria automotive, aviație și marină. Ba chiar membrii familiei stabiliți în Cluj au realizat Atlasul Digital al României (adică o hartă rutabilă). Însă această familie mai e pasionată și de wearable technology („tehnologia purtabilă”, într-o traducere mot-a-mot). Din această ramură a familiei face parte și Garmin al meu.

Acum că ți-am prezentat pe scurt pedigree-ul său, începi să înțelegi mai bine cine e acest prieten al meu? Eh, hai că nu sunt așa o scorpie, nu te mai țin în suspans. Prietenul meu e un ceas hybrid – asta însemnând combinația ideală dintre acele ceasuri damă elegante și un smartwatch. Altfel spus, arată și bine, dar face și lucruri interesante. Ah, iar numele lui complet e Garmin vívomove HR Premium 010-01850-0.

Probabil te întrebi cum de a apărut el în viața mea, eu fiind până nu acum mult timp un fan înfocat al ceasurilor clasice. Ei bine, a fost ceva pe cât de simplu, pe atât de tragic. Inima mi-a fost frântă în clipa în care bateria ceasului meu preferat a cedat. Șoc, groază… Mai aveam încă două tot cu bateria epuizată acasă.

Cum viața mea pre-autoizolare înseamna să plec la 7 de acasă și să mă întorc cine știe când, evident, nici în ziua de azi nu am reușit să înlocuiesc bateria. Dar, la fel de evident e faptul că nu puteam sta degeaba. Am început să fac căutări serioase pe WatchShop.ro și, mai mult din curiozitate, am intrat și la secțiunea smartwatch. Acolo l-am zărit pe-al meu Garmin și… a fost dragoste la prima vedere. (Partea bună e că bateria lui ține până la 5 zile în modul ceas și chiar două săptămâni în modul ceas, iar apoi, evident, îl încarc!)

sursa foto: WatchShop.ro

Astfel, de când e în viața mea ne bem cafeaua împreună, muncește cot la cot cu mine, se zbănțuie cu mine, face curat cu mine… La naiba, suntem atât de apropiați încât nici în somn nu ne despărțim! Dar ți-am spus toate astea deja! Așa că acum e rândul tău să-mi spui cum e cu timpul petrecut acasă pentru tine? Ai și tu vreun partener de nădejde în această perioadă?

Articol scris pentru SuperBlog ediția de primăvară.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: