AUTONOMie pentru cei ce susțin prima linie. Mobilitate pentru ONG-urile ce luptă împotriva Coronavirus

LUPTA IMPOTRIVA CORONAVIRUS
sursa foto: pexeles.com + autonom.ro pentru logo Autonom; editare personală în canva.com

Vremurile pe care le trăim nu sunt tocmai cele mai roz. Coronavirus, dintr-o realitate îndepărtată, a devenit un soi de musafir nepoftit, da care s-a făcut imediat comod, în viețile noastre. Stăm tot mai mult în casă. Așa e bine.

Însă nu putem pune totul pe hold. Viața trebuie să își urmeze cursul. Am început să ne digitalizăm și mai mult viețile. Cumpărăm online. Ne vedem cu cei dragi tot online… Pentru noi există soluții. Dar cum rămâne cu cei din prima linie? Medicii au devenit soldați, câmpul lor de bătălie – spitalele din România. Ei sunt cei din linia întâi, deci cei mai expuși.

Totuși, de la apariția primului caz de infectare cu Coronavirus și până acum, putem spune că asistăm la o trezire colectivă. Tot mai mulți oameni vor să ajute. De exemplu, elevi din licee, cum ar fi cei ai Colegiului Național Zinca Golescu din Pitești, s-au apucat să facă viziere pentru medici. Și, evident, multe ONG-uri și-au luat misiunea de a le livra mâncare, echipamente. Altele, le livrează mâncare și medicamente bătrânilor, celor mai expuși dintre noi.

Însă și aceste organizații au nevoie de sprijin. Resursele lor nu sunt nelimitate. Cu gândul la ele, Autonom a decis să se implice în aceste demersuri de sprijin dând ce are mai bun pentru binele comun. Sunteți curioși cum? Apăsați „Play” 🙂

Mobilitate gratuită pentru ONG-urile și fundațiile implicate în lupa împotriva Coronavirus

Așa cum ai aflat din video, Autonom – cea mai extinsă rețea de mobilitate din România – pune la dispoziție în mod gratuit mașini din flota sa variată ce cuprinde: automobile, SUV-uri, van-uri de livrare marfă și pick-up-uri. De această ofertă pentru mobilitate gratuită pot beneficia timp de 3 luni (cu posibilitate de prelungire) toate ONG-urile și fundațiile implicate în lupta anti-covid 19.

AUTONOMie și siguranță

AUTONOMia aceasta nu ar fi totuși eficientă dacă nu ar fi și sigură. Astfel, Autonom a luat următoarele măsuri de precauție:

-mașinile sunt dezinfectate după fiecare preluare sau transfer (evident, se acordă o atenție deosebită suprafețelor cu care șoferul intră în contact direct: volan, cheie, mânere, schimbător de viteze și portbagajul);

– după dezinfectare, mașinile de închiriat rămân 24 de ore în parcare pentru neutralizare.

– cheile mașinilor și documentele sunt neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.

La aceste măsuri se adaugă următoarele:

  • Mașinile preluate de la clienți în regim door-to-door sunt dezinfectate de două ori: o dată înainte de a fi preluate de la client și încă o dată la sediul Autonom;
  • Șoferii Autonom, pe lângă informații, primesc și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști, dezinfectați pentru mâini – atât pentru ei, cât și pentru pasageri – adică fix armele de care au nevoie ăn lupta cu noul Coronavirus);
  • Agenții Autonom poartă mănuși și măști chirurgicale atunci când gestionează mașinile și păstrează distanța socială.

Aceste măsuri se aplică pentru toți clienții Autonom, dar nu pot să nu mă gândesc că este fix suportul de care au nevoie ONG-urile și fundațiile. Pe lângă mobilitate, ele au nevoie și de siguranță pentru a-și duce la bun sfârșit toate misiunile din această perioadă.

Cum pot fi contactați cei de la Autonom?

Cei care doresc să beneficieze de suportul Autonom, pot lua legătura cu ei prin e-mail help@autonom.ro sau telefonic: +40 747 277 610.

Rețeaua Autonom este prezentă în 33 de orașe din țară precum: Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, București, Pitești, Deva, Satu Mare etc. Astfel ei pot ajuta ONG-uri și fundații din toată țara. Cine știe, poate aflând această veste, chiar mai multe astfel de asociații se vor uni în lupta împotriva noului Coronavirus.

Doar împreună putem reuși! Așa că, vă rog, dați vestea aceasta mai departe!

Articol scris pentru Spring SuperBlog – proba nr 16.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: