Mâncatul e ceva… social chiar și atunci când stai acasă

stai acasă lokofood
sursa foto: pexeles.com, edit personal in canva

Cred că deja v-am plictisit povestindu-vă despre mâncare, despre cum ea e importantă pentru mine. Știți deja de ce: am crescut într-o familie de bucătari astfel că am învățat încă de mică un lucru prețios: să mă joc cu ingredientele, să le combin, să fiu mereu curioasă și deschisă la nou. Îmi place să experimentez și da: sunt genul acela de femeie căreia îi place să-și petreacă timpul în bucătărie.

Nu vă grăbiți totuși să mă judecați! Oricât de mult mi-ar plăcea mie să mă joc cu arome, culori și texturi mai ceva ca un finalist la Chefi la cuțite, tot mai bună e mâncarea făcută de altcineva. Mami face cea mai bună salată orientală și cele mai bune macaroane cu brânză. Mama soacră face niște chifteluțe marinate demențiale.

Ah… și dacă vă duc mai departe, dincolo de sfera familială, îmi e dor de mor de cartofii aceia prăjiți în în formă de spirală de la restaurantul meu preferat din centrul Piteștiului: Bibliotheque. Și papanașii de la Casa Argeșeană! Și cum să uit de mâncarea pe care o comand la birou, mai ales de salata cu pui caramelizat de la Green Pub – sau credeați că Mioveniul e un oraș atât de provincial încât nu ai de unde să comanzi mâncare?

Mâncatul e ceva social

Știți de ce mâncarea gătită de altcineva e mai bună? Ei bine, răspunsul e fix cu un rând mai sus, dar îl repet: mâncatul e ceva social. Atunci când ești în vizită la cineva sau când ești în oraș sau chiar la birou, nu e vorba doar de asigurarea nutrienților. E vorba și despre toate discuțiile ce se nasc în jurul mesei: ce ai mai făcut, cum avansează pregătirile de nuntă și unde oare ne duce managemetul în team building anul acesta.

Dar de când stăm acasă... mai e mâncatul ceva social?

OK, OK, asta ce am scris eu mai sus pare a fi valabil doar pentru ieșiri, vizite și prânzul de la birou. Însă și mâncatul acasă e ceva social. Da, stăm acasă tot timpul acum, ne vedem mult mai mult decât de obicei. Însă în jurul mesei se întâmplă ceva magic și mereu apare ceva de vorbit… Și cum sunt unele lucruri de care nu vreau să mi se facă dor, recunosc, uneori mai comand și de la restaurante.

Dacă e ceva ce ne-a învățat pandemia asta e să fim mai conectați, deși suntem la distanță. Multe restaurante au început să fie și mai aproape de clienți livrându-le mâncarea fix la ușa lor. Ba, am văzut la știri cum unele organizează și petreceri online. Și, evident, tot mai multe sprijină și micii producători locali cumpărându-și ingredientele de la ei.

Pandemia ne-a făcut mai solidari în toată solitudinea noastră. Fiecare ajută cum poate.Un proiect fain despre care am aflat recent este platforma LOKOFOOD dezvoltată de Expressoft.

cE ESTE lokofood?

LOKOFOOD este o platformă 100% românească ce ne permite să comandăm online mâncarea preferată de la restaurantele lor partenere. Altfel spus, este o platformă adaptată la dinamica actuală a pieței HoReCa.

Această platformă își propune să simplifice legătura restaurantelor cu clienții. Localurile, practic, își simplifică sistemul de comandă în regim home delivery, clienții trebuind să urmeze trei pași simpli:

  1.  Caută restaurantele din apropiere;
  2. Selectează restaurantul, deschide meniul și comandă;
  3. Alege metoda de plată: cash sau cu cardul.

Cu ce mai vine LOKOFOOD în plus? Să ne uităm pe meniul lor!

lokofood
creație proprie în canva

Tare, nu? Și un alt lucru care îmi place la ei este că își propun să susțină economia locală și dezvoltarea HoReCa. Ori nu acum trebuie să fim mai solidari ca oricând? Doar împreună și susținându-ne putem face lucrurile chiar mai frumoase decât erau înainte. Până la urmă, suntem cu toții #ÎmpreunăPentruRomânia, nu? Așa că, pe lângă îndemnul LOKOFOOD: #staiacasă suntem #AlaturiDeTine, eu mai am unul pentru voi:  cumpărați produse locale și sprijiniți inițiativele românești! Împreună suntem de neoprit!

Eh și acum mă opresc. Am scris în prima parte despre cartofi prăjiți, papanași și salată de pui, iar acum îmi e foame! Abia aștept ca LOKOFOOD să vină și-n Pitești, sigur voi deveni client fidel. Dar până atunci (cred și sper că nu va dura mult): îmi provoc prietenii ca la momentul lansării să dăm și noi o petrecere online în stil… loco cu mâncare comandată de pe LOKOFOOD. Ah, evident, vă invit și pe voi, și voi sunteți prietenii mei 🙂

Acesta a fost articolul scris pentru ultima probă din SuperBlog-ul de primăvară.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021