Creează relaxare. Modalități de petrecere a timpului liber

creează relaxare
sursa foto: unsplash.com & pexeles.com, edit: canva

De când cu statul acesta acasă am devenit un soi de super gospodină, un soi de Rosey din The Jetsons, o mai țineți minte? Parcă mănânc baterii pe pâine la micul dejun. Și totuși chiar și un roboțel obsedat de curățenie are nevoie de o pauză. Așa că, provocată și de Dana, m-am gândit să vă scriu astăzi despre metodele mele preferate de relaxare.

Muzică, multă muzică

Muzica, în special cea clasică, are un efect relaxant asupra noastră. Ne încetinește pulsul, micșorează tensiunea și reduce hormoni de stres. Psych Central consideră muzica drept un tool eficient în mangementul stresului.

Ce muzică ascult pentru a mă relaxa? Ascult și clasică, dar și muzică pentru relaxare / meditație. Însă cel mai des ascult muzică latino.

Seriale, multe seriale

Încă de dinainte de vremurile pandemiei serialele căpătaseră un rol extrem de important în cultura noastră. Eu oricum mă uitam în fiecare seară la seriale, dar acum mi-am extins programul 🙂 Ce seriale vă recomand? Peaky Blinders (e cel mai bun serial ever!!!), Vikings (dacă nu sunteți la zi), La Casa de Papel (la fel, dacă nu sunteți la zi), Lucifer (tot la fel), Toy Boy, Vis a Vis, The Blacklist, Spartacus (vechi, dar bun), Rise of Empires: The Ottomans, The Crown, Roman Empire, The Tudors. Ah și dacă nu ați văzut până acum, e cazul să nu mai ocoliți Game Of Thrones (deși pentru mine tot Peaky Blinders e mai bun).

citit

Cititul

Evident, cititul ocupă un loc important pe lista mea de activități de relaxare de muuuuult timp, nu doar de acum. Și dacă aveți cumva dubii cu privire la faptul că cititul relaxează, ei bine, aflați că un studiu al Universității Sussex a descoperit că cititul nu doar că ne reduce stresul, dar este și o metodă mai eficientă de relaxare decât multe altele (inclusiv muzica).

Un mic spoiler: acum citesc două cărți: romanul Ana scris de dulce sărata mea Em Sava și o antologie de poezii de Bukowski. Deci acum aveți o idee despre două articole viitoare.

Bloggingul

Prin 2015 am scris despre blogging ca terapie și-mi mențin părerea. Așa că dacă vă întrebați de ce m-am întors la SuperBlog după ce am spus că stau pe bancă o tură, iată răspunsul.

Învăț lucruri noi…

… despre dezvoltare personală, mindset și alte chestii interesante urmărind diferite discursuri TED, participând la videoconferințe.

Gătesc

Știți deja că-mi place asta, iar timpul acesta liber înseamnă că am posibilitatea de a experimenta mai mult. Înainte chiar nu aveam timpul necesar pentru a face chiar tot ce vreau.

relaxare

Am grijă de mine

Îmi fac o mască de față, pornesc niște muzică relaxantă și… gata DND it’s me time.

Nici nu vă imaginați cât de bine mă simt după! Parcă aș fi un bebeluș.

Și atât despre relaxare…

… c-apoi credeți că tot ce am scris mai sus a fost doar de dragul introducerii. Grațiela, Răzvan și Mari – voi cum vă relaxați? (A se citi, sunteți provocați să duceți leapșa mai departe!) Evident, orice se poate alătura în comentarii sau într-un articol dacă se simte inspirat.

P.S.

Pentru alte idei de petrecere a timpului liber, puteți consulta și articolul pe care l-am scris împreună cu membrii grupului Străduța Dianei.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: