Despre fapte bune

fapte bune
sursa foto: pexeles.com, edit: canva.com

Ce am învățat în această perioadă? Să prețuim ce avem. Că lucrurile cu adevărat importante nu sunt cuantificabile, nu le obții utilizând macro-uri, asistând la ședințe luuuuungi cât o zi de post negru. Dar, mai presus de tot am învățat care e adevărata putere a solidarității, a lucratului împreună! Fiecare pune de la el cât poate și ce mult mă bucur să văd acest val de implicare ce s-a declanșat la nivel național. În tot vacarmul știrilor triste și / sau alarmiste, cele despre inițiativele menite să sprijine comunitatea sunt precum o gură de aer proaspăt și speranță. Astfel că astăzi, în Vinerea Mare, mi-am propus să scriu despre fapte bune.

Fundația Groupe Renault România

Încep, cum altfel, cu Fundația Groupe Renault România. Am crescut în Mioveni. De mică am fost conștientă de ce înseamnă Dacia – doar vedeam uzina zilnic drept un soi de cetate industrială ce veghea asupra orașului. Nu o dată am spus că am Dacia în ADN și că visul meu, de când am început eu să fiu conștientă ce vreau să fac în viață, a fost să lucrez aici.

Fundația Groupe Renault România este entitatea ce se asigură valorile companiei trec dincolo de zidurile uzinei de la Mioveni, ale centrului de piese de schimb de la Oarja, ale centrului tehnic de la Titu și din Renault Bucharest Connected. Contribuția la o societate echitabilă este sintetizată perfect de sloganul fundației: „Ne mobilizăm pentru o lume mai bună”. Cele două arii majore de acțiune ale fundației sunt mobilitatea (incluziunea și mobilitatea sustenabilă) și accesul la artă și cultură.

sursa foto: grouperenault.ro

Evident, Fundația Groupe Renault România nu putea sta deoparte și s-a alăturat luptei împotriva coronavirus. Cum? Iată o selecție de fapte bune realizate în ultima vreme:

Împreună pentru Argeș

Rămân tot în județul meu, căci la rând în acest catastif al faptelor bune vine și campania Împreună pentru Argeș inițiată de Fundația Gaudium. Reușitele lor? Sunt multe și frumoase, iată doar câteva:

Iar acestea sunt doar câteva exemple. Multe companii au răspuns apelului lansat și sunt sigură că vor urma și alte fapte bune. Asta îmi dă multă speranță. Sigur va fi bine 🙂

Smithfield România

În Timișoara, Smithfield România se alătură luptei împotriva covid-19 sprijinind medicii și paramedicii din spitalele timișene.

„Mesajul nostru este că, împreună, putem depăși acest moment critic. Este esențial să rămânem calmi, să fim responsabili și să ajutăm comunitatea din care facem parte, respectând totodată măsurile de protecție și de combatere a transmiterii virusului. De aceea, vom continua să susținem eforturile cadrelor medicale din comunitățile noastre, așa cum am mai făcut-o deja, oferind sprijin financiar sau echipamente medicale pentru spitalele din Timișoara”

Goran Panici, Director General, Smithfield România.
sursa smithfield.ro

Mondelēz International

Mondelēz International donează 480.000 de produse Milka voluntarilor Crucii Roșii Române și comunităților sprijinite de aceștia. Această donație se înscrie într-un program mondial în cadrul căruia compania va dona 15 milioane de dolari atât în produse, cât și în bani partenerilor din comunități, care promovează stabilitatea alimentară în perioade critice și fac eforturi deosebite pentru a ajuta în situații de urgență, în întreaga lume, ca urmare a crizei COVID-19.

Dorim să mulțumim angajaților și voluntarilor Crucii Roșii Române pentru parteneriat și pentru promptitudine, în aceste momente dificile. Acum, mai mult ca niciodată, solidaritatea este cea mai importantă”

Alexandra Rîștariu, Director General Mondelez România
sursa foto: mondelezinternational.com

Autonom

V-am scris deja despre inițitativa Autonom de a oferi vehicule gratuite timp de 3 luni pentru ONG-urile și fundațiile implicate în lupta cu pandemia. Însă nu strică să repet asta. Mai multe detalii găsiți în articolul pe care l-am scris deja.

logo autonom
sursa foto: autonom.ro

Alte fapte bune

Desigur, lista este mai mare și-aș putea continua lista faptelor bune cel puțin până mâine dimineață. Însă nu o voi face. O să vă mai trec totuși în revistă alte câteva acțiuni remarcabile:

  • Farmec a început să producă produse igienizante pentru mâini (atât de necesare și totuși atât de greu de găsit în această perioadă);
  • Asociația Happy Moms derulează multe campanii interesante, de exemplu Scrisori către mine.

Voi ce fapte bune mai știți?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021