Despre seriale

despre seriale
sursa foto: unsplash.com

Nu știu voi, dar eu ador să mă uit la seriale. Și asta nu de când cu pandemia, ci dintotdeauna. Sigur, când eram mică urmăream cu sufletul la gură telenovele precum La Ursurpadora și Esmeralda (alături de mami, desigur), dar de atunci gusturile mi s-au mai schimbat. Sau poate că nu… sincer, mi-e dor de o telenovelă, dar nu se mai fac ca pe vremuri 🙁

În fine, dacă voi nu sunteți fani atât de înfocați ai serialelor și vreți totuși câteva recomandări pentru a vă umple timpul sau pur și simplu nu mai știți ce să urmăriți – stați fără grijă am câteva recomandări pentru voi. Cum nu sunt vreun expert, nu cred că-i cazul unui top, așa că voi ordona toate aceste seriale în ordine alfabetică – e cel mai corect.

La Casa de Papel

Judecând după isteria creată, ai spune că La Casa de Papel e noul Game of Thrones. Eu aș merge mai departe de atât chiar, căci seria spaniolă îmi place mai mult decât producția HBO.

Despre ce este vorba? Despre un jaful perfect: cum să furi niște bani care, practic, nu există. Bine, asta e doar sezonul 1… mai departe vedeți voi.

Lista Neagră

Lista neagră (The Blacklist) e un serial care are multe lucruri care îmi plac: acțiune, conspirații și un personaj principal remarcabil: Raymond Reddington (despre care puteți citi mai multe pe blogul lui Răzvan). Singurul minus, din punctul meu de vedere, e că are cam multe episoade și deja unele chestii mi se par trase de păr. Totuși continui să mă uit pentru că-mi place la nebunie interpretarea magistrală a lui James Spader.

Otomanii

Otomanii (Rise of Empires: The Ottomans) – e un serial-documentar realizat de Netflix. Momentan a apărut doar primul sezon a cărui acțiune vizează cucerirea Constantinopolului de către armata sultanului Mahomed I Cuceritorul. Sper din suflet să facă și un al doilea sezon, că primul a fost tare bun.

Peaky Blinders

Primul episod mi s-a părut puțin haotic și aș fi renunțat la el dacă A. nu ar fi insistat să ne uităm. În cele din urmă, povestea familiei Shelby m-a acaparat complet și-mi pare rău că nu se vorbește mai mult despre acest serial care chiar le are pe toate: acțiune, secrete, crime, conspirații, pasiune. (După mine, Peaky Blinders e mai bun decât orice serial, dar e doar părerea mea).

The Crown

Serialul acesta e o capodoperă! Oferă o viziune diferită asupra vieții pe care trebuie să o ducă un monarh: viața personală trece pe locul doi, în toate trebuie să primeze coroana.

The Witcher

În jurul acestui serial s-a creat atât de mult hype încât trebuia să-l văd. Puțin bulversată la început de salturile temporale, era mai-mai să renunț la film și să spun vorba aia cu pomul lăudat. Apoi, treptat, m-a prins povestea – și nu, nu din cauza lui Henry Cavill, mie mi-a plăcut mai mult povestea lui Yennefer 🙂

Toy Boy

Nu, nu m-am uitat la el pentru că e un serial cu stripperi. Altceva m-a prins: povestea care chiar e interesantă și plină de multe întorsături de situație (unele la care poate nu te-ai gândi). Sper doar să urmeze și un al doilea sezon căci primul s-a terminat cam în pom…

Însă spaniolii de la Antena 3 (cea din Spania) au un istoric destul de bogat când vine vorba de anularea unor seriale de succes: așa s-a întâmplat și cu La Casa de Papel și cu următorul serial de pe listă (dar ambele au avut norocul de a fi salvate în cele din urmă de Netflix, respectiv de Fox).

Vizavi

Am ajuns să mă uit la Vizavi (Vis a vis) după ce am văzut ce a pățit Nairobi în sezonul patru din La Casa de Papel (nu spun ce, deși internetul abundă de spoilerul ăsta). Sincer, nu mă așteptam ca serialul cu deținute să mă captiveze cum a făcut-o, dar acum pot spune că am devenit cumva mega fan. Ba chiar mi-a plăcut mai mult decât serialul care m-a adus aici.

De mult nu m-am mai simțit atât de implicată într-o poveste încât să-mi vină să mă fac mică-mică și să intru în televizor pentru a-i da câteva palme eroinei (și pe bune, oare cine nu a fost enervat de decizia Macarenei?).

Dar aici toate personajele au povești interesante, nu doar Macarena. Nu poți să nu le treci cu vederea pe Zulema, Saray, Sole și Tere… Sper doar ca sezonul 5 sau spin off-ul (nu m-am lămurit ce e) să facă cinste seriei și să-i pună punct într-un mare fel.

…și cam atât despre seriale

Știu, nu prea mă pricep la comentarii cinefile. Sper doar ca recomandările mele să vă fi stârnit interesul. (Dacă pe acestea le-ați văzut deja, să știți că am mai scris despre altele aici și aici.)

Voi ce alte seriale recomandați? Ați văzut vreunul din serialele recomandate de mine, cum vi s-a părut? Cum vă mai umpleți timpul?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: