Cheesecake – un soi de love story culinar

cheesecake

Ar cam fi cazul să mai scriu și ceva culinar. Sigur, nu aceasta e nișa principală a blogului însă, după cum știți, ador să gătesc. Bucătăria e locul unde-mi las toate gândurile, neliniștile și celelalte supărări. Poate o fi ceva de familie, cine știe? De fapt, nici nu contează – azi nu vreau să vă scriu despre asta. Azi vreau să vă scriu despre cheesecake – una din slăbiciunile mele culinare.

Am scris „slăbiciune”? Pare cam puțin. Ar trebui să scriu iubire căci eu iubesc această prăjitură. Are o textură divină, un gust pe măsură și, partea cea mai bună e că nu are cum să nu-ți iasă din prima. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Un cheesecake… pentru toate gospodinele și nu numai

Știți cum se spune: „câte bordeie, atâtea obicee” – iar asta e valabil și pentru cheesecake. Sigur există unul pentru orice nivel de experiență culinară și sigur există unul pentru gustul oricui. Iată doar câteva exemple, conform Chowhound.com:

  • la cuptor sau New York style cheesecake – aceasta e variana clasică a acestei prăjituri;
  • fără coacere;
  • cu ricotta;
  • Cheesecake japonez (sigur l-ați văzut pe net).

Eu am încercat primele două variante și, sinceră să fiu, m-am îndrăgostit de ambele. Am început, puțin nesigură, cu varianta fără coacere. Mai ales blatul – doar biscuiți zdrobiți amestecați unt topit – îmi dădea emoții. Dar a ieșit într-un mare fel. Apoi am încercat și tot încercat până când mi-am zis c-ar trebui să încerc și rețeta tradițională, la cuptor și, iarăși, am fost surprinsă plăcut.

Cheesecake-ul de Paște

Dacă mă urmăriți pe Instagram sau Facebook, sigur ați văzut cheesecake-ul meu de Paște (cel din poza de cover a articolului). Adevărul e că am fost la un pas de a face pască, dar… în cele din urmă iubirea mea pentru cheesecake a învins!

Ce rețetă am folosit, evident, rețeta Jamilei de cheesecake la cuptor. Se putea altfel? Nu cred, ea e inspirația mea supremă în bucătărie. Nu voi intra în detalii despre ingrediente și metoda de preparare. Găsiți totul dând click pe link. O să vă spun ce am făcut eu diferit 🙂

Ce am făcut diferit?

Mă gândeam să fac un cheesecake zebrat. Așa că am împărțit compoziția în două părți egale, iar într-una am pus câteva linguri de cacao.

Am încercat să pun alternativ, două linguri de compoziție cu cacao și două linguri de compoziție fără. Însă efectul pe care mi-l doream eu nu se producea, așa că am hotărât să-l marmorez.

Cum am procedat? Simplu! Puneam tot straturi alternative de compoziție, dar apoi le amestecam puțin, pentru a crea un efect marmorat.

Imaginația e esențială în bucătărie. Cu ajutorul ei putem repara orice, nu credeți?

…Și cam atât pentru azi! Spuneți-mi doar dacă și vouă vă place cheescake-ul la fel de mult ca mie 🙂

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: