Cheesecake – un soi de love story culinar

cheesecake

Ar cam fi cazul să mai scriu și ceva culinar. Sigur, nu aceasta e nișa principală a blogului însă, după cum știți, ador să gătesc. Bucătăria e locul unde-mi las toate gândurile, neliniștile și celelalte supărări. Poate o fi ceva de familie, cine știe? De fapt, nici nu contează – azi nu vreau să vă scriu despre asta. Azi vreau să vă scriu despre cheesecake – una din slăbiciunile mele culinare.

Am scris „slăbiciune”? Pare cam puțin. Ar trebui să scriu iubire căci eu iubesc această prăjitură. Are o textură divină, un gust pe măsură și, partea cea mai bună e că nu are cum să nu-ți iasă din prima. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Un cheesecake… pentru toate gospodinele și nu numai

Știți cum se spune: „câte bordeie, atâtea obicee” – iar asta e valabil și pentru cheesecake. Sigur există unul pentru orice nivel de experiență culinară și sigur există unul pentru gustul oricui. Iată doar câteva exemple, conform Chowhound.com:

  • la cuptor sau New York style cheesecake – aceasta e variana clasică a acestei prăjituri;
  • fără coacere;
  • cu ricotta;
  • Cheesecake japonez (sigur l-ați văzut pe net).

Eu am încercat primele două variante și, sinceră să fiu, m-am îndrăgostit de ambele. Am început, puțin nesigură, cu varianta fără coacere. Mai ales blatul – doar biscuiți zdrobiți amestecați unt topit – îmi dădea emoții. Dar a ieșit într-un mare fel. Apoi am încercat și tot încercat până când mi-am zis c-ar trebui să încerc și rețeta tradițională, la cuptor și, iarăși, am fost surprinsă plăcut.

Cheesecake-ul de Paște

Dacă mă urmăriți pe Instagram sau Facebook, sigur ați văzut cheesecake-ul meu de Paște (cel din poza de cover a articolului). Adevărul e că am fost la un pas de a face pască, dar… în cele din urmă iubirea mea pentru cheesecake a învins!

Ce rețetă am folosit, evident, rețeta Jamilei de cheesecake la cuptor. Se putea altfel? Nu cred, ea e inspirația mea supremă în bucătărie. Nu voi intra în detalii despre ingrediente și metoda de preparare. Găsiți totul dând click pe link. O să vă spun ce am făcut eu diferit 🙂

Ce am făcut diferit?

Mă gândeam să fac un cheesecake zebrat. Așa că am împărțit compoziția în două părți egale, iar într-una am pus câteva linguri de cacao.

Am încercat să pun alternativ, două linguri de compoziție cu cacao și două linguri de compoziție fără. Însă efectul pe care mi-l doream eu nu se producea, așa că am hotărât să-l marmorez.

Cum am procedat? Simplu! Puneam tot straturi alternative de compoziție, dar apoi le amestecam puțin, pentru a crea un efect marmorat.

Imaginația e esențială în bucătărie. Cu ajutorul ei putem repara orice, nu credeți?

…Și cam atât pentru azi! Spuneți-mi doar dacă și vouă vă place cheescake-ul la fel de mult ca mie 🙂

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: