Decizia care schimbă tot

decizia care schimba tot
sursa foto: canva.com

Dacă am fi sculptori, viața noastră ar fi materia în care cioplim, iar daltă ne-ar fi deciziile. Sau, mai bine, spun pickhammer ținând cont de forța pe care o au uneori? Hmmm, până și asta e o decizie – dar poate nu la fel de importantă ori… până la urmă ea mi-a influența forma finală a textului, nu?

Luăm decizii la tot pasul.  Unele sunt mai mici, cum ar fi cele legate de bluza pe care o vom purta mâine. Altele, în schimb, ne deviază complet traseul. Acestea din urmă sunt deciziile mari, cele pe care le luăm adesea după insomnii și/sau certuri dezbateri cu sine.

Am avut parte de multe din această a doua categorie și voi mai avea, dar știți care a fost și va fi de fiecare dată decizia care schimbă tot?

 
Să plec! Da, să plec!

Decizia care schimbă tot - o lașitate?

Să ne înțelegem, a pleca, în cazul de față nu e o dovadă de lașitate. Dimpotrivă, e nevoie de curaj pentru a ieși dintr-o situație în care te-ai afundat și-n care, probabil, te simți confortabil oricât de toxică ar fi ea.

Am plecat din relații, de la joburi, din colaborări ce nu mă (mai) reprezentau. A fost greu? Da, eu sunt persoana care pune suflet chiar și pentru o mizerie și nu se desprinde ușor. Însă am preferat să fac asta și să redevin eu!

Păreri de rău?

Poate au mai fost. Însă niciodată nu m-am întors din drum.

Nu ne garantează nimeni că deciziile pe care le luăm, indiferent de care ar fi ele, sunt corecte. La fel cum nu ne asigură nici că tranziția va fi una lină.

Viața nu vine cu instrucțiuni. Ar fi mai simplu, da! Însă ar fi și banal.

Important e să privim lucrurile așa cum sunt și să avem puterea de a continua așa, cu viețile sculptate de deciziile bune și mai puțin bune pe care luăm. Altfel, cum am căpăta experiență? Și fără ea, ce le-am povesti nepoților?

P.S.

Pentru voi care e decizia care schimbă tot?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021