Lucruri despre care nu pot să tac. Despre oameni și etichete

etichete
sursa foto: unsplash.com

Astăzi vorbim despre un subiect despre care a tot curs cerneală virtuală și nu numai: etichetele. Și nu, nu mă refer la etichetele hainelor Chanel sau, hai, ceva mai lumesc, Zara. Mă refer la acele etichete pe care le atribuim oamenilor.

Nu știu voi, dar eu de-a lungul timpului am avut mai multe. Am fost aia belagă care nu se pricepe la sport. Aia urâtă și cu coșuri. Ciudată care stă retrasă și scrie poezii. Aia care visează cai verzi pe pereți. Și cred că am mai avut, dar nu le știu.

Sigur, ne e ușor să judecăm și, cumva, e și în firea noastră. Însă e complet greșit să limităm un om doar la câteva capacități sau incapacități fizice, la gusturile sale, la defecte. Ființa umana e mult mai complexă de atât. Nu poate fi limitată doar la o caracteristică. E, de fapt, un cocktail de trăsături pozitive sau negative.

sursa foto: Pinterest

Dar, ceea ce poate unii nu realizează e că aceste etichete pe care ei le atașează mult prea ușor spun mult mai multe lucruri despre ei decât despre ceilalți. Vorbesc despre invidia și ura care le împovărează sufletul. Despre amăreala din sufletele lor.

Nu detest nimic mai mult pe lumea asta decât genul acesta de persoane care văd paiul din ochiul altuia, dar nu și bârna din ochiul lor. Care-și ocupă timpul emițând judecăți la minut despre oricine. Nici nu se preocupă să afle cel mai mic detaliu despre ținta lor.

Eu una nu pot fi așa. Poate din cauză că mult prea mult timp am fost și eu ținta lor. Sau poate pentru că pur și simplu nu am fost crescută așa. Ori din ambele cazuri. Mie îmi place să vorbesc cu oricine, să ascult povești fără să judec, să văd frumosul din oricine. Până la urmă suntem cu toții OAMENI. Știu că v-am mai arătat clipul următor, dar se potrivește de minune, astfel că nu am cum să nu îl pun și aici.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021