Rețele sociale: ce și cum folosesc pentru blog?

rețele sociale
sursa foto: canva.com

Trăim într-o eră tot mai digitală. Totul se petrece mai mult online, fie că ne place, fie că nu.

Rețelele sociale au devenit parte integrantă a vieții noastre. Sigur, mulți le blamează căci, să recunoaștem, ele au un caracter nociv, intruziv. Brusc, viața noastră a devenit subiect de interes nu doar pentru tanti Mărioara și celelalte membre ale soborului de babe de la bancă, ci pentru toată lumea. Cum spuneam într-un alt articol, viața noastră pe social media e un tatuaj, unul care spune extrem de multe despre noi.

Însă eu cred că utilizate corect, anumite rețele sociale ne pot ajuta în îndeplinirea scopurilor noastre. Din acest motiv, astăzi, o să vă povestesc cum mă folosesc de social media în calitate de blogger.

Ce rețele sociale folosesc în calitate de blogger?

rețele sociale
creat folosind Canva

Facebook

Evident, prima și prima dată vorbim despre Facebook. Sigur, o folosesc și pentru scopuri mai puțin legate de activitatea mea online, cum ar fi ținerea legăturii cu persoane dragi care nu îmi sunt neapărat aproape din punct de vedere fizic.

Însă modul meu preferat de utilizare a rețelei sociale create de Zucky este, evident, promovarea blogurilor mele. Cum? Evident prin intermediul paginii mele de Facebook (o puteți accesa folosind butonul de mai jos) și uneori, reclame.

Grupurile

Mai sunt și grupurile, desigur, dar nu mi-am format o prioritate din distribuirea articolelor în ele pentru că am observat că nu ajută la mare lucru (mai eficientă, am observat, este distribuirea unui articol în povestea paginii sau a profilului personal). Facebook e deja supra-încărcat de grupuri și grupulețe, iar majoritatea merg pe aceeași ciorbă de link-uri. Totuși, sunt câteva care îmi plac pentru că sunt diferite și au o comunitate faină creat în jurul lor: Bloggeri și prieteni (XP House), Cartea – Realitatea din vis, SuperBlog și Happy Business Moms, de pildă.

Însă preferatul meu e grupul pe care l-am creat pentru cititorii fideli ai blogului: Străduța Dianei. E un grup mic și așa vreau să rămână. Nu văd rostul în a-l supra-popula. Scopul lui este de a aduna în el oamenii faini care trec pe aici, de a discuta diverse lucruri, de a râde împreună, de a ne cunoaște mai bine și, uneori, de a ne bea cafeaua împreună pe Zoom (mai ales că offline nu prea se poate momentan).

rețele sociale
sursa foto: pexeles.com

Instagram

Mi se pare o rețea socială mai mult pentru poze și partajat momente faină, dar de câte ori am ocazia fac uz de hashtag-ul #dealedianei. Și, evident, ori de câte ori am o reclamă pe Facebook, bifez și opțiunea ca ea să ruleze și pe Instagram – chiar obțin rezultate faine.

Pinterest

Sincer, nu știu de ce Pinterest nu a prins atât de bine la noi. Eu îl folosesc pentru inspirație în… orice, de la ce o să gătesc mâine la manichiură, amenajarea casei, rochii, buchete de mireasă, coafuri, imagini care să îmi dea idei faine pentru povești și poezii (99% din poveștile și poeziile de pe Illusion’s Street, de fapt, au pornit de la o poză de pe Pinterest). Desigur, el mă ajută și cu idei de articole pentru acest blog sau cu tips&tricks legate de blogging. Pinterest e pentru mine mai mult decât o rețea socială, e un soi de motor de căutare, un soi de Google cu inspirație.

rețele sociale / social media
sursa foto: pexeles.com

Ce alte rețele sociale mai folosesc?

Pe lângă aceste trei rețele sociale preferate (cred că le pot numi așa), mai folosesc și LinkedIn – însă doar în scopuri profesionale.

Am și un cont de Twitter, dar nu prea îl înțeleg. Cineva a spus că nu a prins la români pentru că nouă ne place să vorbim mult. Poate o fi și asta un aspect. Mi se pare că sunt mult prea îngrădită în acele 280 de caractere. Dar, mai sunt și alte motive. Nu îi înțeleg rostul și scopul. Mi-am făcut Twitter mai mult pentru blog, acum ceva ani, dar eu nu postez. Am opțiunea publicize activată, așa că algoritmii sunt cei care se ocupă de tot. Altfel, am lungi perioade când uit de el. Sincer, cel mai mult l-am folosit atunci când Lucifer fusese anulat, iar fanii au lansat campania #SaveLucifer 😆

Dar voi ce rețele de social media utilizați? Le vedeți utilitatea?

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: