Cărți și resurse educaționale pentru bloggeri și scriitori

resurse educaționale pentru bloggeri
sursa foto: canva.com

În ultima vreme am făcut un adevărat maraton de articole despre scris și blogging. Astăzi mi-am propus să pun o mică pauză seriei căci am nevoie și eu să-mi trag suflul. Sincer, a fost un adevărat maraton, dar unul pe care l-am „alergat” cu bucurie și, sper eu, că v-a fost de folos. Iar pentru a marca acest lucru, mi s-a părut potrivit să scriu un articol pe tema „cărți și resurse educaționale pentru bloggeri și scriitori”. Veți găsi aici toate cărțile și resursele online importante pe care le-am consultat de-a lungul timpului.

Sunteți curioși? Să începem!

Lista mea de resurse educaționale pentru bloggeri și scriitori

1.Cărți

cărți pentru bloggeri și scriitori

Încep lista, în mod evident, cu cărțile. Pe prima poziție, fără doar și poate, se află The Making of A Story de Alice La Plante. Volumul tratează atât ficțiunea cât și non-ficțiune într-un mod extrem de exhaustiv, conține teorie, exerciți, dar și câteva încurajări pentru găsirea propriului stil.

La fel de interesantă și utilă atât pentru scriitori, cât și pentru bloggeri sau content marketeri este Winning the Story Wars – un volum de Jonah Sachs apărut și la noi la editura Black Button Books. Deși prezentată drept o carte de marketing, cartea lui Jonah Sachs este, în primul rând o carte despre storytelling și cum cei care stăpânesc această artă dețin cheia succesului.

În aceeași linie, dar poate mai puțin profund, merge și Powered by Storytelling a lui Murray Nossel.

Despre aceste trei cărți puteți citi mai multe, evident, accesând recenziile mele (am pus link pe fiecare titlu). Nu voi intra acum în detalii pentru că risc să mă repet și nu aș vrea asta. Tot ce pot să vă spun e că mai ales primele două mi se par lecturi esențiale pentru cei pasionați de scris / blogging / content marketing.

Strict pentru creatorii de conținut aflați la început de drum recomand Content Rules scrisă de Ann Handley și CC Chapman, dar și Contagios de Jonah Berger. Așa cum vă povesteam prin iunie, pe mine nu prea m-au surprins. Nu mi-au adus nimic nou în materie de cunoștințe, dar cred că sunt tare folositoare celor aflați la început de drum.

2. Resurse educaționale online

scris
sursa foto: pexeles.com

Trecând în sfera online, resursele sunt, practic, nelimitate. Avem la dispoziție resurse cu plată, cum ar fi masterclass-urile despre care v-am tot scris. Deși prețul este unul destul de frumușel, eu zic că-și face toți banii. Gândiți-vă doar că învățați de la cei mai buni. Eu am adorat cursurile despre scris ale susținute de Margaret Atwood, Dan Brown și Neil Gaiman. Am învățat foarte multe despre scris (în general, nu neapărat beletristică), viața de scriitor și pot spune că m-au ajutat tare mult să-mi schimb mindset-ul (mai am de lucru, dar sunt pe calea cea bună). La fel, găsiți toate detaliile urmând link-ul.

Însă avem la dispoziție și câteva resurse educaționale gratuite și interesante. Atât bloggerii, cât și scriitori vor găsi cu siguranță extrem de util site-ul Writers Write. Ce găsim aici? Articole literare, articole despre scris, idei și chiar cursuri pentru bloggeri și / sau scriitori (unele gratuite, altele cu plată).

Bloggerilor le recomand și secțiunea resurse a celor de la Moz precum și orice formă de conținut creată de Neil Patel. Sigur veți învăța multe! Iar scriitorilor le recomand Writer’s Digest și tutorialele video de pe canalul Ralucăi Irimie.

Lista mea se încheie aici. Sper să o găsiți utilă și promit să revin cu astfel de articole. Dar, până atunci, aș vrea să știu voi ce alte resurse educaționale pentru bloggeri și scriitori ați mai adăuga aici? Aștept cu interes și curiozitate recomandările voastre, așa că nu vă sfiiți 😀

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021