Bucketlist: Experiențe unice în Germania (guest post)

Experiențe unice în Germania

Astăzi vă invit să aruncăm o privire peste granițe chiar dacă acestea sunt pe cale să se închidă din nou. Deși pandemia globală pune bețe-n roate turismului, nimeni și nimic nu ne poate opri să ne facem un bucketlist pentru când totul va reveni la normal. Ei bine, astăzi vă prezint cele mai frumoase obiective turistice care vă vor oferi experiențe unice în Germania și care merită cu siguranță să fie vizitate.

Indiferent dacă vă doriți un City Break, o vacanță scurtă cu familia sau o vacanță romantică în cuplu, în Germania veți găsi locul potrivit pentru fiecare ocazie.

Castelul Neuschwanstein – experiențe unice de basm

Castelul-Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein este unul dintre cele mai faimoase locuri din Germania și unul dintre cele mai populare obiective turistice din Bavaria. În fiecare an, peste 1,5 milioane de turiști din întreaga lume vin să vadă castelul de basm.

Locația sa de pe poalele Alpilor face ca acesta să fie o destinație de călătorie populară în Germania. Conform planurilor lui Ludwig II, în castelul Neuschwanstein ar fi trebuit să existe 200 de camere, dar până la moartea acestuia doar 15 au fost finalizate.

Pentru el, Neuschwanstein era idealul perfect al castelului unui cavaler medieval.

Castelul Neuschwanstein este potrivit pentru o călătorie cu familia, precum și pentru o vacanță în cuplu. Înainte de pandemie, până la 6000 de persoane vizitau castelul în fiecare zi.

Cu siguranță, ar trebui să vă rezervați biletul online înainte, deoarece numărul de vizitatori este foarte mare, cozile la ghișee ajungând să fie măsurate chiar și în kilometri.

Marienplatz Munchen – city break unic

Marienplatz Munchen – city break unic

Piața centrală din Munchen nu este doar punctul de plecare pentru zona pietonală din Munchen, acolo veți găsi, de asemenea, multe atracții ale capitalei Bavareze.  

Noua Primărie, de exemplu, este o priveliște în sine. A fost construită din 1867 până în 1909 și aparține stilului neogotic. Carillonul din primărie sună în fiecare zi  la 11 dimineața și 12 amiaza, acesta ”cling” reprezentând nunta Ducelui Wilhelm al V-lea cu Renate of Lorena.  

Datorită clădirilor adiacente și a numeroaselor evenimente care au loc în mod regulat la Marienplatz, piața centrală este un punct de vedere popular în Munchen și în toată Germania.

Dacă doriți să începeți o zi de cumpărături prin metropolă, Marienplatz este și punctul de plecare potrivit.

Blumeninsel Mainau – pentru iubitorii de natură

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice germane este insula cu flori Mainau. Din 1951, Lennart Bernadotte, fiul regelui suedez Wilhelm, a transformat Mainau în ”insula de flori” cum este cunoscută astăzi și a deschis-o vizitatorilor. El și-a dat demisia de la succesiunea suedeză la tron ​​și s-a dedicat în totalitate proiectului de pe insula de flori din Mainau. Bernadotte a renovat și castelul de pe insula Mainau și l-a făcut acasă.  

Acest loc oferă cu adevărat experiențe unice iubitorilor de natură, cu plimbările prin locurile minunate ale parcului – pături înflorite și arbuști, cât vedeți cu ochii! În jur de un milion de lalele și alte flori înfloresc pe Mainau primăvara, iar vara vă puteți bucura de peste 11.000 de dalii.

Castelul Imperial Nurenberg – înapoi în timp

Castelul Imperial Nurenberg – înapoi în timp

Un alt punct de atracție al destinațiilor de călătorie din Germania este Castelul Imperial din Nürnberg. Castelul are în jur de 1000 de ani și a fost reședința imperială și scaunul mare al familiei nobile Hohenzollern. În culoarul pivniței de sub castel este depozitată bere, iar Fabrica de bere Altstadthof folosește părți ale sistemului de pivniță pe post de camere de maturare.

Acest castel a fost distrus aproape în totalitate în cel de-al doilea război mondial, dar apoi a fost reconstruit aproape complet. Astăzi este o destinație turistică populară. Turul camerelor istorice vă duce prin sala cavalerului, capela dublă și kemenate, unde se găsește Muzeul Kaiserburg. Grădina castelului este deosebit de populară. Aceasta a fost pe complexul castelului încă din 1425, dar s-a schimbat de-a lungul secolelor.

Nürburgring – Experiențe unice pe pista de curse

O atracție specială în Germania este Nürburgring-ul din Eifel. Pista de curse construită între 1925 și 1927 poartă numele Nürburgului din apropiere. Această pistă are condiții extrem de solicitante, cum ar fi curbele ascuțite și grădinele abrupte, ceea ce a dat Nürburgringului porecla de „Iadul Verde”.

Pista de curse, mai precis Nordschleife, este cunoscută astăzi mai ales pentru faptul că se pot face ture cu mașina privată. Amatori din Germania și din alte țări europene vin la Nürburgring cu mașinile convertite și perfect reglate, pentru a avea parte de experiențe unice, oferindu-le iubitorilor de viteză cea mai frumoasă senzație din lume.

Nenumărate baruri și restaurante se găsesc în zonă. Există, de asemenea, multe locuri în care puteți ajunge direct la pistă pentru a urmări spectacolul de la o distanță sigură.

Europa-Park Rust – încă o sursă de adrenalină

Europa-Park Rust este o atracție populară pentru familiile din sudul Germaniei. Spre deosebire de multe alte parcuri de distracții, este deschis câteva săptămâni chiar și iarna. Pe o suprafață de 95 de hectare se pot experimenta distracții interminabile. Europa-Park deține premii pentru cel mai bun parc de distracții din lume, hotelier al anului, cea mai bună atracție și multe altele.

Puteți sta chiar în 5 hoteluri tematice din parc. Peste 100 de călătorii spectaculoase și spectacole uluitoare fac din vacanța în acest loc o experiență specială. Parcul a fost inițial planificat ca zonă expozițională pentru produsele oferite de familia Mack. Ei s-au ocupat de dezvoltarea și producția de atracții ale parcurilor de distracții.

Orașul vechi din Rothenburg ob der Tauber

Orașul vechi din Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase și populare obiective turistice din Germania. Străzile medievale ale orașului vechi sunt aproape în starea lor inițială.

Incredibil: Orașul a fost cruțat de excesele distructive din Războiul de treizeci de ani, deoarece primarul de atunci a câștigat un pariu împotriva unui general catolic: a băut trei litri de vin dintr-o dată.

Piețele retrase, aleile șerpuite și parcurile luxuriante te duc înapoi în Evul Mediu. Orașul vechi este încă înconjurat de un zid cu șase porți. Nimic nu stă în calea plimbărilor romantice în doi.

Chiar dacă Rothenburg ob der Tauber este doar un oraș mic, vă așteaptă cu o abundență de biserici, muzee și alte situri istorice.

Biblioteca Anna Amalia Weimar

Biblioteca Anna Amalia Weimar

Experiențe unice în Germania chiar și pentru iubitorii de cărți? Desigur!

În secolul al XVIII-lea, Biblioteca Anna Amalia din Weimar a contribuit masiv la consolidarea gândirii libere în literatură. Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller și Gottfried Herder și mulți alți poeți și gânditori cunoscuți au rămas la Weimar la sfârșitul secolului XVIII și începutul secolului XIX. Datorită domnitorului său tolerant, Ducele Carl August, și mamei sale Anna Amalia, savanții din acest moment au putut să se dezvolte liber și să lucreze la curte. Biblioteca conține aproximativ 5.000 de cărți din colecția privată a Anei Amalia. În acea perioadă era interesată în special de literatură scrisă de către femei și de traducerile germane. Biblioteca este cunoscută mai ales pentru sala sa rococo ovală care se întinde pe trei etaje.

Un incendiu din 2 septembrie 2004 a distrus aproximativ 50.000 de volume și 35 de tablouri din secolele XVI-XVIII. Au fost salvate 28.000 de lucrări, inclusiv o biblie Luther din 1534.

De asemenea, aici puteți face o drumeție prin podgorii sau cu bicicleta, iar o călătorie cu barca pe Moselle este de asemenea deosebit de idilică. Având în vedere podgoriile, satele și orașele romantice așezate de-a lungul apei, priveliștea va fi unică.

Numeroase soiuri de struguri sunt cultivate în regiunea viticolă Mosel-Saar-Ruwer. Nenumărate oportunități pentru o degustare de vin sunt oferite de viticultori și în taverne de vin pe toată valea Moselei.

Ei bine, acestea au fost o parte dintre cele mai frumoase și unice obiective turistice pe care le puteți găsi în Germania. Ați vizitat vreunul dintre aceste locuri? Dacă nu, pe care le veți trece în bucketlist?

Acest articol a fost scris de Anaphielle – o bloggeriță tare dragă mie care scrie cu pasiune și dedicație în Căsuța unui melc.

Vă veți îndrăgosti cu siguranță de stilul ei 🙂 Iar dacă sunteți curioși puteți afla mai multe despre ea din acest interviu.

Surse info și foto: pexels.com, unsplash.com, voucherwonderland.com

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: