Travel Bucket List: 10 locuri pe care vreau să le descopăr

travel bucket list
sursa foto: canva.com

Mă știți: ador cărțile, ciocolata, cafeaua și călătoriile. Niciodată nu am suficiente cărți și ciocolată îndeajuns. Nici nu beau câtă cafea aș vrea (nu ar fi sănătos, cred). Iar de călătorit… nu prea am nici timp, iar acum e mai sigur să faci asta cu gândul. De aici și ideea acestui articol.

Aceia dintre voi care mă citesc de mai mult timp știu deja că mai am un articol despre locurile pe care vreau să le vizitez. Însă nici acea listă, nici aceasta nu sunt complete. Eu visez să văd toată lumea. Așa că, practic, travel bucket list-ul meu e imens. Pentru astăzi, am selectat cu greu 10 locuri superbe de care sunt sigură că și voi vă veți îndrăgosti (asta dacă nu sunteți deja).

1. Zanzibar

Zanzibar îmi pare o uniune a mai multor vise ale eu-lui meu globetrotter. Plaje superbe, ape de un turcoaz incredibil și, bonus, Stone Town: un site UNESCO World Heritage care reunește elemente est africane, arabe, persane, indiene și europene. Practic, pot face plajă, dar am și ce explora. Nu e asta o destinație ideală?

2. Bagan

Îmi e un pic frică de înălțimi (bine, poate un pic mai mult). Însă perspectiva de a zbura cu balonul cu aer cald deasupra templelor și pagodelor din Bagan, Myanmar parcă îmi mai șterge din teamă și o înlocuiește cu o curiozitate de nemăsurat.

3.Coasta Amalfi

Sunt îndrăgostită de imaginea de mai sus de ani buni. Cred că se înțelege de ce vreau să vizitez coasta Amalfi. E superb de colorată, de vie. Mă și văd sorbind limoncello în timp ce admir peisajul. That’s amore, vorba cântecului!

4. Mostar

Mostar este un oraș din Bosnia și Herțegovina care, dincolo de a fi superb, are și o istorie interesantă.

Deși pare un oraș medieval, ei bine, actualul Mostar a fost (re)construit în 2004 fiind o replică fidelă a orașului original care a fost distrus în 1990 în timpul războiului croato-bosniac.

5. Hamnøy

Cine nu visează să vadă luminile nordului? O călătorie în Hamnøy, un orășel pescăresc din insulele Lofoten din Norvegia e ocazia ideală de a face asta și câteva lucruri în plus.

6. La Valletta

Capitala Maltei pare o mare de alb datorită clădirilor ei superbe. Chiar îmi e greu să aleg ce să fac aici: să stau la plajă sau să vizitez clădirile istorice care datează de la 1500? Ah, iată altă întruchipare a fanteziilor mele de călător!

7. Saturnia

Toscana e deja renumită pentru peisaje superbe. Însă orașul Saturnia are un extra zvâc de frumusețe datorită izvoarelor termale. Eh, asta da relaxare! Cine se mai bagă la așa o excursie?

8. Jaipur

Jaipur, Orașul Roz, este definiția a ceea ce eu aș numi „eye candy”. Arhitectura e superbă! Aici, în poză, e Hawa Mahal – Palatul vânturilor, dar sunt mult mai multe lucruri de văzut și experimentat. Cultura indiană e una dintre cele mai diverse și fascinante de pe glob.

9. Chamarel

Care e primul lucru la care vă gândiți când auziți vorbindu-se de insulele Mauritius? Sigur vă imaginați o plajă întinsă, apă cristalină, un cocktail rece… Ei, bine, de acum poate vă veți gândi și la Chamarel (eu sigur o fac): o formațiune geologică deosebită al cărei nume înseamnă „pământul în șapte culori”.

10. Sighișoara

Și România are cu ce se mândri, iar cetatea medievală Sighișoara e cu siguranță pe listă. Este declarată un sit oficial UNESCO World Heritage, fiind singura cetate medievală locuită permanent din Europa. Evident, aici putem hoinări aproape la nesfârșit pe străduțe admirând arhitectura – și, sincer, ador genul de vacanță care mă lasă cu febră musculară, dar și cu un milion de chestii de povestit.

Și gata, dragilor! E momentul să încheiem această călătorie imaginară. Sper că v-a plăcut și că ați descoperit lucruri și locuri noi!

Voi aveți un travel bucket list? Cum arată?

sursa foto pentru destinații: tripadvisor.com

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021